IXO Museum
Re: IXO Museum
No jestli jsem to spravne pochopil, tak Ameriky bude vyrabet partnerska firma IXO America.
Tohle už jsou osmdesátky. Nevím jak to coupe, ale sedan má cca 5,6 metru. V letech, které zmiňuješ, to byla ještě jinačí monstra, tehdy měly zhruba 5,8 Hezké Cadillacy dělá Stamp models a myslím, že v nabídce mají i 1975 Coupe DeVille
Len aby to neboli konvertované kioskové American cars ... A akosi mi z toho vychádza, že to chcú byť INDY cars... A, ja už vôbec nechápem ixo modelovú politiku, lebo síce vydávajú svoj katalóg, ale popritom vyhadzujú na trh aj neohlásené modely ... ale, chvalabohu, že aspoň niekto vyrába v širšom meradle tie (aj civilné) kováky v M 1:43 - veď kto zostal ? Norev, Mini/Maxichamps, "poixované" Solido, Oxford, Kyosho, "poixovaný" Greenlight, "poixovaný" WhiteBox, možno Paragon a i-Scale... žeby aj Minimax ? ... a potom ešte Hornby/Corgi, sem tam aj Paudi, potom tiež Trax a AUTOart/Biante ... no, a českí Abrex a KADEN - napokon, nie až tak málo ... vysvetlivka: "poixovaný" = znamená úzku spoluprácu na formách s ixom (pardon ... Premium & Collectibles Trading Co., Ltd.)marklukes píše: ↑16 zář 2024, 17:21Díval jsem se na facebook IXO a plánujou na rok 2025 auta z americký produkce od 50. let a závodní monoposty Indycar. Asi už jim došly předlohy americkejch tahačů. No, s předválečnými veterány je amen - a to nejen IXO, ale obecně všichni výrobci.
I když americká klasika cca od 50. do 70. let by nemusela být špatná, ale uvidíme, co z toho vyleze. Od marketingových keců k hotovému modelu je dlouhá cesta.
Katalog IXO sice má, ale v poslední době jenom na část roku. Letos snad jenom na veletrh. Žádnou koncepci asi ani nemají, ale možná koukám blbě. Jinak moje sbírání má aktuálně krizové období. Produkce IXO mě fakt nebere. Myslel jsem, že nákupy modýlků nahradí kolekce Maxichamps, ale tam je vidět značný útlum. Přednost mají bohužel závoďaky a jiná měřítka. Peněženka je ovšem ráda. Je to mrcha
Je fakt parádní! Být to kov, tak rovnou objednávám
Cadilla dorazil. Jsem nadšen, perfektní model bez jakékoli chybičky (a že se drobnost najde skoro na každém modelu, zvlášť z resinu). Skvělá vitrínka, ani se mi ho nechce vyndavat a přendavat do mé vitríny. Asi si ho zatím nechám zatím venku a budu se průběžně kochat ze všeh stran a dále uvidíme. Sice cena (na mé poměry) darda, ale až bude zas nějaký atraktivní Cadillac od Stampu jdu do něj. Stejně jinak není co kupovat. Rád bych ještě Eldorado kabriolet z roku 1959 a nějaké Eldorado kupé v poloviny 70. let.
Tak to je paráda! Posílám velkou gratulaci k úspěšnému pořízení