Ještě se vrátím k Mercedesu 540K v provedení sedan. Snažil jsem se najít skutečný exemplář. Celkem bylo vyrobeno 390 ks + 29 podvozků, ale většinou to byly otevřené vozy. Sedanů bylo málo a předmětné čtyřdveřové provedení snad jednom dvakrát. Možná se ani žádný nezachoval. Koukal jsem na conceptcarz.com, kde je pěkná evidence, ale bohužel nic . Nebo blbě hledám?
Spark
Re: Spark
Staré kúsky sa hľadajú horšie, ale dobré info je v tom, že kedysi bol "štandart" kabriolet a špeciál uzavreté vozy. Dnes je to naopak, priplácame si za cabrio
To je dobrá správa, musím zatlačiť na môjho narodeninového Ježiska…
Včera, po strednom váhaní s kúpou, mi dorazil elektrický nasledovník legendy C 111, model od Autocultu - Mercedes-Benz Vision One-Eleven. Nekupujem moc modely súčasných automobilov, ale tomuto som neodolal, keďže som nadšenec C 111 a v zbierke mám asi všetky bežne dostupné verzie, teda rezinové a plus aj kovový Minichamps a Schuco 1:66. Tiež zobrazenú “bichľu” o ňom. Už vyšlo jej druhé vydanie doplnené o toto oranžové, vraj nepojazdné, dizajnérske cvičenie.
To mám druhý elektromobil v zbierke, prvá je žltá kultovka Š Vision IV.
Ale všeobecne, ako som písal, modely nových automobilov kupujem len občas, už aj tak je toho dosť.
Kess urobil model určite benzínového automobilu, Zagatovské Ferrari. Opäť kontroverzný dizajn, ten autosalónový so svojím sfarbením mu ešte pridáva na drsnosti. Ani som nevedel, že majú rôzne označenia. A autosalónovému chýba vpredu znak...
Taky mě to napadlo, ale přiznám se, že mám úplně jiné choutky. Mám třeba úchylku na kombíky. Vím, nejsou úplně stejné
- Přílohy
-
- IMG_4463.jpeg (154.02 KiB) Zobrazeno 261 x
-
- IMG_4462.jpeg (131.96 KiB) Zobrazeno 261 x
-
- IMG_4465.jpeg (66.42 KiB) Zobrazeno 261 x
-
- IMG_4464.jpeg (70.31 KiB) Zobrazeno 261 x
Pekný obrázok! Moji favoriti idú v poradí z prava do ľava. Jedine z nich mám Turbo od Schuca (v jednofarebnej verzii a nezakrytými kolesami). M1 v civile nemám a taktiež Hommage, ktorý je dosť moderný do mojej zbierky (robilo ho tiež Schuco).
- Přílohy
-
- IMG_4562.jpeg (30.91 KiB) Zobrazeno 252 x
-
- IMG_4563.jpeg (45.88 KiB) Zobrazeno 252 x