Abrex - nové modely

Odpovědět
EasyDaviD

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od EasyDaviD »

No, "čumel som jak puk", keď mi prišiel s týmto newsletter od Abrexu. A popravde to vyzerá tak, že Abrex už je úplne na dne a snaží sa nalákať aspoň pár ľudí naviac na predaj aspoň toho, čo ešte majú, lebo mi to príde tak, že už nič nové nebude, lebo na to asi už nemajú peniaze (exkluzivita na nové Škodovky je ta tam).
Príde mi to proste tak, že to je posledný výkrik pred krachom. Ale to je iba môj osobný názor, ničím nepodložený, takže to neberte vážne ;) .

Za DeA som nesmierne rád, aj keď nie všetko od nich je OK. Napr. aj tá spomínaná 110 LS, 1202 Dodávka, Felicia Hardtop s ostatkom priehlbne po plátenej streche, niektoré 1203 minibusy (kultovky) mali tiež problém s "nedoliatou" formou, + ostatné občas lak, občas proporcie a pod. Ale tie isté problémy má/mal aj Abrex a to stojí násobne viac než DeA a problémov mal tiež viac ako DeA (nerátam začiatky Abrexu, tam bol celkom fajn).
Ale treba povedať aj "B". Dnes už tieto problémy majú aj iný zavedený výrobcovia a hlavne aj tí drahší. IXO námatkou napr. 130LA a LR, aj súťažná Lada - osekané a zjednodušené detaily, interiér, kolesá, lišty a u ostatných modelov by sa toho našlo viac. Minichamps dnes už nestojí skoro ani za zmienku. AutoCult má proporčných nepodarkov tiež dosť. AutoArt v 18-tkach ide tiež dolu vodou a cenovo vystrelil do výšin a pod. Dnes už človek aby kvalitné modely hľadal pomaly lupou a aj tak bude mať problém nejaký nájsť, žiaľ :( .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Souhlasím. Není to vůbec optimisticky text, ale je to tak. Koukal jsem na aktualizované stránky IXO. Už nic jiného než zavodaky a náklaďáky nenabízí. Klasická auta zmizela a kvalita je fuc. Čína je už pro výrobu modylku draha. Vydávat novinky predvalecnych aut v kovu se už bohuzel boji všichni :roll:

marklukes

Příspěvek od marklukes »

První abrexy jsem koupil cca před 13 lety za 290,-. Není to hlavní obsah mé sbírky, mám rád hlavně veterány a už v té době IXO stálo 790,-. Abrex jsem tedy bral tak, že přihmouřím oko nad kvalitou bez leptaných detailů, ale budu mít pár modelů (bez nároku na nějakou úplnost sbírky), které mi připomenou dětství - ve smyslu toho, že je pamatuji na silnici. Dal jsem si striktně horní mez - rok 1989. Paradoxně ty staré Abrexy jsou z hlediska kvality bezproblémové.
Teď mám 4 DA - Spartaka, 1102 a oba Tudory. Snad jediná věc, která je dolišuje od těch starých Abrexů, je kvalita laku. Na první pohled jsou modely DA matnější. Pokud by měly lepší lak, byly by od Abrexu k nerozeznání. Ale to by asi nebyly za tři stovky.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Áno, ak porovnáš kvalitu laku prvých Abrexov s dnešným DeA, tak abrex jednoznačne vedie. To však už neplatí pri dnešných Abrexoch, ktoré majú lak občas až tragický, a tak je lak DeA na vyššej úrovni v porovnaní s dnešnými Abrexmi, aj keď k dokonalosti mu chýba dosť. Rozdiel je dnes ale v cene - DeA 299 kč a horší Abrex 795 - 2000+ kč (neberiem reedície za 495 kč z číny - aj tam už je problém s lakom, ale nové z ČR). No, a za túto cenu sa toho dá DeA odpustiť dosť v porovnaní s Abrexom ;) .
Aj keď "rýchlovarné konvice" nezbieram (mám ho len ako doplnenie Škodoviek), tak dnes mi prišiel Enyaq a kvalita je tiež ta tam, ale za 13€ som sa rozhodol, že to reklamovať nebudem (poškriabaný lak nad oknami na pravom boku).
Ale ako som už písal, dokonalý kus od akéhokoľvek výrobcu už je dnes veľmi ťažké nájsť.

roman.ol

Příspěvek od roman.ol »

Porovnání Škoda Octavia IV Norev a Abrex. No oproti jiným Abrex Made in ČR lepší, ale kola tragická, myšlenka nárazníků samostatně docela dobrá, ale provedení asi nebude nikdy dokonalé...
Přílohy
20210920_172954.jpg
20210920_172941.jpg
20210920_172932.jpg
20210920_172924.jpg
20210920_172905.jpg
20210920_172851.jpg
20210920_172444.jpg
20210920_172408.jpg
20210920_172337.jpg
20210920_172313.jpg

marklukes

Příspěvek od marklukes »

To je hrůza.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Proboha lidi !!!
Jak můžete za něco takového dát peníze.
Kdyby to stálo 1 Kč, nedal bych to.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Další zoufalý pokus Abrexu. Je to limitovaný model k akci Legendy 2021,která se letos mimochodem nekoná (což je další hloupost) bílá ŠKODA 200 RS s potiskem.Za lidovou cenu 2021,- Kč. V Abrexu se opravdu posr..i. bohužel se zase najdou pitomci, kteří to koupí a získají "vzácný " model ,jak o limitkách Abrex hovoří.Bohužel ani De Agostini není v pohodě.Už přiznali,že je zájem o Škodovky takový, že modelů mají málo a nestačí je dodat pořádně ani předplatitelům..... A navíc mají ve všem neskutečný bordel a to nejen v kaleidoskpu automobilů Škoda. Například poslední číslo autobusů bylo v trafikác před měsícem ...Nikdo samozřejmě neví proč.....

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

To je iba pokus predať model, ktorý nikto nechce ako limitku, lebo limitky "chce" každý :D . 200 RS im evidentne stoja na sklade - viď aj edíciu ala JP a ružovú. A aj tie sa nevypredali, tak z nej spravili ďalšie niečo čo ani nebolo. Nj, Abrex už naozaj nevie, čo by spravil, len aby zarobil čo najviac za čo najmenej. A pritom by stačilo zvýšiť kvalitu a ľudia by ho zase začali masovo kupovať, ale to im asi nikdy nedôjde, žiaľ.
Čo sa týka DeA, tak za tým okrem ich neschopnosti plánovať / riadiť bude aj Covid - doprava a výroba sa predlžujú u všetkých.

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Jak se to tedy teď má se Škodo Auto a s povolováním výroby modelů jejich autonovinek? Jsem si skutečně myslel, že s novými auty od Škody má Abrex utrum a hle...?

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“