Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
marklukes

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od marklukes »

Fricoolinek píše:
21 led 2021, 14:59
Já myslim, že se to podělalo tim přesunem výroby do ČR.
Já myslím, že to podělali svým přístupem. Forman na začátku šlo omluvit, ale už je to několik let a stále z nich lezou paskvily. Když jim to člověk jako já napíše na facebooku, dostane doživotní ban. Zlatý Abrex okolo 2008, pak šla kvalita dolů i v Číně, čekal jsem, jak přesunem výroby z nich polezou dokonalé modely - a výsledek známe. Hlava mi to nebere, lezou z nich nekvalitní šmejdy a žádná sebereflexe, prostě se tváří jak dokonalé modely z nich lezou, a když neví roupama co dělat, tak udělají nějakou "limitku".
Před lety se Abrex s opovržením vyjadřoval o časopisových modelech ve smyslu, kdo je opravdový sběratel, dá přednost kvalitě Abrexu (i když za vyšší cenu) před šmejdy v časopisech. No, teď budeme aspoň moct přímo porovnat kvalitu "časopisového šmejdu" s 3x tak drahými "dokonalými modely" Abrexu.
JInak Abrex - na určité modely léta čekání od ohlášení - teď 80 modelů od DA za cca 3 roky.

eMBébé

Příspěvek od eMBébé »

Zpět k Sedanu, který byl distribuován u nás o den později, než bylo avizováno.
Pro srovnání jedno videjko modelu 1 ku 1:

https://www.youtube.com/watch?v=qQ6H_l4BzMM

Sice po faceliftu (viditelné prahy, vystouplé kliky, blinkry vepředu i vzadu, patnáctky kola) a v neorigo barvách, pro porovnání s modelem však velice vhodné právě díky barevné kombinaci.

Takže nedostatky modelu: Velké spáry mezi bočními okny a karoserií. Otisky prstů na střeše (odstraněno přeleštěním Tempem). Poklice na kolech nejsou samostatnou součástkou, celé středy kol jsou z jednoho pokoveného plastového odlitku (vidno i z druhé strany), barva disků v barvě vozidla dobarvena ručně, místy s přesahy do poklic, výsledkem čehož jsou elipsoidní poklice. Odloupnutý lak pod zadní RZ. Největším nedostatkem jsou však proporce oken (neskutečně velké přední a zadní okno, přední hlavně výškově, zadní na výšku i šířku, viz. video).

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Tak ani já sběratel 1/18 jsem si nenechal ujít za "hubičku" první číslo. :) Co se týče zpracování tak si myslím, že je na hodně velké úrovni. To co vidím za patlaniny v posledních letech u Abrexu , tak jim dávám rok možná dva a půjdou jak sekera ke dnu :lol:

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Libore, ani Ty jsi neodolal? Já tedy odolal, já ani neměl čemu odolávat. ;)
Řeknu to asi tak, i kdyby se ten model povedl mnohem hůře, pořád bude proti Abrexu skvostný.
Protože to, co má Abrex za šev, otřep, či jak to nazvat, jdoucí od horní hrany oken a vrcholící v zadním sloupku... To je přímo neuvěřitelné, kde berou tu drzost toto prodávat!!!
Matchbox před 60 a Bburago před 40 lety to uměli lépe. :lol:

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Dalibore, teď mám vlastně tři kusy českých aut v 1/43. Kupoval jsem dříve první číslo i Tatru 148 a Tatru 603. Celková cena za tyto 3 modely je myslím někde kolem 240 Kč ( ta 148 stála myslím 99Kč) a jak by řekl Horst to už se vyplatí :)

majko01

Příspěvek od majko01 »

Pánové, došlo už někomu číslo 5 a 6?

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Ešte nie, zatiaľ si ani nestiahli peniaze z banky.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Fricoolinek píše:
13 pro 2020, 21:36
Obludný VOS by mohl být...

24.5. :D

To bylo rychlé.... :lol:

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Vypadá to dobře. Vlastně bych řekl, že jsou u DeA pořádní frajeři. :o ;)
Obrázek

Když to člověk prostě srovná s Abrexem, kde má pocit, že je to takové "úpěnlivé doprošování" ve stylu "A kdy bude xyz?" "Za rok? To už jste řikali předloni" Samozřejmě - výhoda je v barevné paletě...

Tak z nové formy by měl být 1202 STW, 1203 ROL, Octavia Combi a VOS....

Felicia Hardtop novou formu asi potřebovat nebude, předpokládám...

Nu, 8 z 10 modelů jsou 50. + 60. léta. Tam to bude brzy vyčerpáno (pokud to budu počítat podle roku představení předlohy). Otevřená Felda, nějaká ráná 1203, 1201 STW, 1000 MBX a raná Š 100...

Buď jak buď - ta Škoda toho až do půlky 90s fakt tolik nevyráběla. Bude zajímavé sledovat ty "kreace" od DeA, jak to natáhnout.

Každopádně ale opravdu klobouček. Řada těch modelů nemusí moc atraktivní pro okolní trhy vyjma CS......

I tak bych teda očekával, že některé by mohly vyjít v plnohodnotné verzi jako IST...

Ale kdo si bude chtít připlatit více jak 100% ceny za lépe barvený vnitřek a leptané stěrače...?
Naposledy upravil(a) Fricoolinek dne 04 úno 2021, 23:22, celkem upraveno 1 x.

Amerika

Příspěvek od Amerika »

Nečekal jsem, že se někdy má sbírka dočká VOS... Už pomalu začínám věřit, že DeA udělá i 720 a nejen tu od Italů, ale i některý z českých návrhů... Jsem mimořádně potěšen, ba přímo nadšen (byť třeba VOS by se i v zahraničí dala prodat v kolekci nějakých státnických aut). Už jen proto, že většinu z těchto modelů zřejmě Abrex nikdy v životě nevyrobí, anebo pokud jo, tak je pořádně po*ere jako Forman. Pláče snad jen moje peněženka a místo ve vitrínce, protože když dokoupím 1202 STW klasiku, pohřebák a dodávku od Abrexu, tak to abych pomalu zvětšil výstavní prostory... :D Do toho potěšily i kultovky s F127p a snad brzo vyjde i Ikarus harmonika v sérii autobusů...

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“