Abrex - nové modely

Odpovědět
marklukes

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od marklukes »

eMBébé píše:
03 úno 2019, 21:59
...i anebo vypodložit podvozek. Já volil druhou alternativu a výsledek je ucházející.
...
https://embebe.rajce.idnes.cz/Tatra_603_Abrex/
Nejsem modelář - šel by nějaký podrobný popis, jak jsi to podložení podvozku udělal? A třeba fotku výsledku? Díky.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já v tom abrexáckém modelu tu 603 prostě nevidím. Samozřejmě kromě té diskutované nízké stavby se mi jeví nereálně pdající, téměř špičatá příď. Neměřil jsem to, ale není ten model oproti měřítku také širší?

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Dali.B píše:
04 úno 2019, 09:14
Já v tom abrexáckém modelu tu 603 prostě nevidím. Samozřejmě kromě té diskutované nízké stavby se mi jeví nereálně pdající, téměř špičatá příď. Neměřil jsem to, ale není ten model oproti měřítku také širší?
Musím potvrdit, dnes jsem viděl 603 naživo - a rozhodnul jsem se nekoupit, Chtěl jsem nahradit letitou "kultovku", ale prostě se mi ten tvar nelíbí. Nedokážu říct přesně co, je to takový celý spláclý, nízký pozvozek, ale i tvar karosérie se mi to zdálo takový, jako by na to šlápnul slon. Samozřejmě, kultovka nemá takové detaily, můžeme diskutovat, jestli úplně trefili tvar zadního okna a dalších detailů, ale když se na první dobrou na kultovku podívám tak si řeknu - to je šestsettrojka. U Abrexu na první dobrou už mi na tom tvaru něco nesedí. Prý ale model vzniknul skenováním skutečného auta - no nevím. Mrzí mě, že jsem před lety nekoupil IXO.
Jinak mě obecně mrzí poslední produkce Abrexu. Pře 10 lety jsem začal kupovat modely 60. - 80. let z nostalgie, jako auta mého mládí. Škoda, že poslední produkce mi v tom brání z hlediska kvality. A cena - nebudu nadávat na zdražení, každý ať sbírá, na co má. Ale musím konstatovat, že poměr cena / kvalita je u modelů Abrexu z poslední doby tragický: T603, Škodovky 1201, Rapid, Forman - jen z poslední doby. Přemýšlel jsem i o V3S hovnocuc - taky jsem jí dnes obhlížel - odradil mě nerealistický lesk na kabině a nádrži, detaily zalité barvou ...
Jak píšu nahoře - rád bych měl sbírku modelů aut mého mládí - ale model, u něhož už při koupi vím o jeho chybách, je ke vzteku a ne k radosti. Bohužel.

Marfil13

Příspěvek od Marfil13 »

To je pravda, nemá cenu investovat do něčeho, co člověka netěší. Je to škoda peněz a vůbec veškeré vložené energie.
Trochu mě děsí, když vidím třeba na FB, jaké paskvily lidi kupují a mají z toho dětinskou radost..anebo tam je to pak v pořádku ;) Ale proč podporovat výrobce, kterému je jedno, co vypouští..

K.Arno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od K.Arno »

Také žasnu, co vše a za jaké ceny jsou díky masáži na FB vyvolané několika překupníky lidi schopni koupit. Je zajímavé, že všichni se schází celkem pravidelně na jednom zámečku v Příluce. Na adresu ABREXu raději nic psát nebudu, ale co chtít od firmy kterou na FB zastupuje Mitch Buchannon. :lol:
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Taky jsem si všiml, že ta sběratelská hysterie na FB vymazává lidem palice. :(

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

marklukes píše:
21 úno 2019, 13:35
Ale když se na první dobrou na kultovku podívám tak si řeknu - to je šestsettrojka. U Abrexu na první dobrou už mi na tom tvaru něco nesedí.
Naprostý souhlas.
A ještě k tomu FB :
Buďme rádi, že máme naše fórum. Raději si vyměnit názory s pár lidmi, kteří ví, než být součástí sice veliké, leč vesměs nevědomé komunity.

K.Arno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od K.Arno »

Mnohokrát už jsem zvažoval, zda si založit na FB modelářský profil Jedno se mu upřít nedá, vidí to tam mnohonásobně víc lidí než přijde na moje stránky. Jenže pak nakouknu do některé skupiny takymodelářů, překupníků a odborníků na všechno a jsem vyléčený. Neskutečné, co všechno lze vydávat za sběratelský model a nabízet za astronomické ceny. Zlaté dobré webovky.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Karle, ten profil by jsi mohl založit, ale udělat ho jako uzavřenou skupinu. Pak by nebyl myslím problém. Blbci a rádobymudrlantii by se dali zablokovat .

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Fejsbuk teda nemusím, ale je fakt že tam chodím koukat každý den, zda se objeví připravované novinky IXO v pod kódy MUS a CLC :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“