Modely TATRA 1:43

Odpovědět
T603

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od T603 »

Prosím o srovnávací foto podvozku T111 valník a cisterna. Jsou podvozky rozdílné třeba délkou?

ja1

Příspěvek od ja1 »

T603 píše:Prosím o srovnávací foto podvozku T111 valník a cisterna. Jsou podvozky rozdílné třeba délkou?
Podvozky Tatra 111 R, nebo N (valník bez, nebo s navijákem) a 111C (cisterna) jsou v základu včetně rozměrů prakticky stejné ( páteřový rám ) , liší se jen rozmístěním vzduchojemů a umístěním výfukového potrubí. Zásadní rozdíl podvozku je v konstrukci pomocného rámu pro uložení valníku ,nebo cisterny. Ani jeden model nemám,ale podle fotek jsou pomocné rámy v pořádku....Foto bohužel nemám, někde ale mám základní výkresy obou verzí ,ale nevím ,kde....

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Dali.B: IXO MUS má zatím 60 modylku. Jinak původní Rio pořád drželo výrobu celého katalogu, čímž se zřejmě dostalo do problémů a došlo k zastavení výroby. Nyní vyrábí reedice nový majitel. Jinak se klidně můžeme přestěhovat na moje vlákno IXO Museum :)

T603

Příspěvek od T603 »

ja1 : Díky moc za info.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Dali.B
Je to zajímavý postřeh s tím západním trhem. Částečně by to vysvětlovalo orientaci firem na východní modely. Tady je vývoj vždy jiný. Každopádně to, že modelů nepřibývá nijak zásadně, resp. zájmu o ně, svědčí i vývoj u nás. Většina kamenných prodejen už prakticky v mém okolí ukončila činnost a zbývá jen těch několik e-shopů, když pominu Prahu. Já jsem za vše fyzické vděčný a i když nevím kam se bude vývoj modelů ubírat včetně mého zájmu do budoucna, vím však zcela jistě, že objektem mého zájmu nebude nikdy nic virtuálního.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 14 srp 2018, 15:27, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Docela by mě zajímalo, ve kterých městech ještě funguji kamene prodejny se slusnym sortimentem modelu? V Plzni byla pěkná, několikrát se stěhovala a pak zmizela úplně. Všechny modýlky kupuju posledních 10 let v e-shopech. Možnost si model před nákupem prohlédnout, ta mi fakt chybí. Pro mě by byla fajn v Plzeňském nebo Jihočeském kraji. Neví neko?

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

U nás v Ostravě je vzorkovna Světa Modelů, jinak je to ale také internetový obchod. To je důsledek toho virtuálního světa. Kamenný obchod se při těch maržích prostě nemá šanci vedle eshopů uživit.... :(

A ještě připojuji srovnání foto - podvozky T111 - valník a cisterna.
ObrázekObrázek

ZDE odkazem, větší a lepší foto :

https://dbclassic.rajce.idnes.cz/ZZ_OST ... _E2557.jpg
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/ZZ_OST ... _E2561.jpg

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Já myslím, že fyzické modely pomalu končí, protože dnes už lidí lacnicich po fyzických věcech obecne začíná radikálně ubývat. On člověk si to do hrobu neveme, stojí to nemalé peníze, zabírá misto... Věřím, že do nějakých deseti let zájem o fyzické modely vymizí úplně.
Naposledy upravil(a) sberatel21 dne 14 srp 2018, 21:00, celkem upraveno 1 x.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

A jak vypadá virtuální model nebo sběratel?? To jsem nějak nepochopil :-)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To by mě taky docela zajimalo :D

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“