Modely TATRA 1:43

Odpovědět
sberatel21

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od sberatel21 »

To jsou lidi, kteří třeba jen sbírají fotky nebo informace na netu. Prostě nic fyzického nekupují... Svět se začíná obracet směrem k prozitkum. Nevím, ale pozoruji to i ve svém okolí.
Když už peníze mám, utratim je za nějaký drahy zajezd, adrenalinovy zážitek atd. Ubývá lidí, kteří hromadí věci ve svých pribytcich. Vše by se nejraději jen sdilelo na dobu nezbytně nutnou. Je to můj pocit, netvrdím, že tomu tak skutečně je.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Tak to se svět opravdu v p.del otáčí. Mīt modely na hardisku a mít z toho požitek. :D :D

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Je to děs! Docela by mě zajímalo věkové složení sběratelů tady ;)

sid1958

Příspěvek od sid1958 »

třeba mně bylo už 60 let a nedovedu si představit sbírat modely, aniž bych je mohl vzít do ruky, porovnávat s podobnými, případně je upravovat. Dnešní svět je opravdu prapodivný.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Souhlasím. Ale je taky pravda, že s modely to je vážně složité. Správně se nemají brát do rukou, jsou náchylné na prach, sluneční svit, vlhkost... Chápu, že pro spoustu lidí to je těžko stravitelné. Nikdo nechce do něčeho vrazit peníze a potom to znehodnotit. Mě nejvíc vadí, že se modely nemají brát do rukou bez speciálních rukavic. Rád bych si model v ruce podržel, pokochal se jím bez obavy, že ho znehodnotim.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak mi bude za cca 14 dní 47 let.
Jinak ale také dávám přednost tomu utratit peníze za zážitky, než za hmotný "majetek". Myslím, že je lepší si někam zajet a něco vidět, než nakupovat zbytečné spotřební zboží třeba do domácnosti, o kterém se nás snaží v reklamě přesvědčit, že ho potřebujeme. Fakt nemusím mít TV s uhlopříčkou metr a půl, když tam stejně běží jen reklama, stupidní seriály nebo se tam lže.
Ale modely bych neviděl tak černě, protože model je něco mezi hmotným zbožím a zážitkem. Pro mě je to tedy spíše ten zážitek.
Když přemýšlím, který zařadím do sbírky, když ho poprvé vybalím, když si ho nafotím, když se pak na něj koukám ve vitríně vedle dalších modelů.

sid1958

Příspěvek od sid1958 »

Souhlasím s Dali.B. Já např. z "hmotného" majetku stále používám ždímačku z r. 1956, denně jezdím do práce Škodovkou 105 z r. 1982, porouchanou TV jsem za novou nevyměnil, ale jak objevím zajímavý model, tak jsem k neudržení.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Me bylo v únoru 67 let, ale stejně pracuju od rána do večera a na modýlky vlastně moc času nemám. No stejně mám z každého přírůstku desnou radost. Úplně stejnou jako před lety, možná ještě vetsi :D

ja1

Příspěvek od ja1 »

Tak se tu diskuze trochu odchýlila od tématu tohoto vlákna, ale přesto je zajímavá. Sběratelství čehokoliv je určitý druh záliby a rozhodně to není jen hromadění věcí. Pro skutečného sběratele je každý nový přírůstek do sbírky zážitkem. Obvykle to tím ale nekončí, protože každý nový kus zapadá do určitého segmentu sbírky a sběratel se většinou zajímá i o širší souvislosti ,než je jenom samotný kus ve sbírce. Někomu ale sběratelství může připadat jako hromadění zbytečných věcí. To jsou ale lidé bez zájmů, které zajímá jediné a to jakou mají, sbírkové předměty cenu a za co by se to dalo prodat....Pro skutečného sběratele je to ale až ta poslední věc, která ho zajímá, jen má obyčejně limit peněz ,které je ochoten za sbírkový předmět dát a nepočítá většinou s tím ,že by něco dále prodával....A pokud ano jsou to spíše vyjímky jako jsou přebytky ,které vzniknou během sbírky z různých důvodů,nebo pokud ho k tomu donutí životní situace.....Jsou samozřejmě i takoví, kteří kupují sbírkové předměty "pro další kšeft", ale to je trochu "jiná kategorie".....
Sběratelství tedy určitě zůstane.Jen zájem současné generace se přesouvá do konzumní úrovně,tj pouze přijímat a nic nevytvářet. To je bohužel dnešní trend této společnosti... To se projevuje ve všech oborech lidské činnosti, tedy i ve všech oborech sběratelství i dalších hobby. A věk lidí ,kteří mají tohoto koníčka se tedy neustále zvyšuje.Stačí navštívit burzy ať už sběratelské ,nebo modelářské,kde se věk návštěvníků pohybuje nad 40 ,ale spíš nad 50 let.Mladších je opravdu minimum. I Já patřím do této kategorie ,kdy se mě pomalu blíží věk,který začíná číslem 6 a to co píšu potvrzuje i věk kolegů uváděný v předešlých příspěvcích...
Naposledy upravil(a) ja1 dne 16 srp 2018, 21:19, celkem upraveno 2 x.

FKS

Příspěvek od FKS »

H+H+ píše:Docela by mě zajímalo, ve kterých městech ještě funguji kamene prodejny se ...
Mohu doporučit obchod p. Musila v Českých Budějovicích na Mlýnské stoce http://www.happymodel.cz/kontakt/, tam je velký výběr modelů od většiny výrobců, po domluvě se dají objednat i modely od FoxToys, které nejsou skladem. Výhoda osobního nákupu je eliminace zjevných zmetků a také možnost vidět model naživo, srovnat třeba různé barvy a také ušetřit na poštovném.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“