Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

Favorit

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od Favorit »

Dnes mi prišla kultovková Felicia, tak dávam porovnanie s Abrexom

Model od DeAgostini je vlastne hybrid Škody 450 a Felicie, čo dobre vidieť na prednej maske v porovnaní s abrexackou Feliciou. Inak ale kultovka pôsobí suverénnejšie, veď predsa len má IXO za sebou neporovnateľne viac modelov. To nie je kritika Abrexu, len konštatovanie. Vidieť to napríklad na spracovaní interiéru, zloženej streche, výlisku prednej masky alebo spracovaní čelného skla.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Martin z K

Příspěvek od Martin z K »

Mne dorazili dve Felicie z kultoviek pred včerom a tiež sa mi viac páči ako od Abrexu. A je fakt že má bližšie ku 450tke už aj tým nalievacím víčkom na benzín. Jednú hned prerobím na Škodu 450,a dorobím aj laminatovú bielu strechu. Jediné čo ma trošku mrzí je výkroj na kolesá v zadných blatníkoch. Ten by mal byť okrúhlejší. V tom to má Felicia od abrexu lepšie. Ale to nevadí, je to detail, a aj to opravím,kedže budem dávať nový lak.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Akosi na prvý pohľad sa mi z obrázkov lepšie pozdáva DeA... :)

Zippich

Příspěvek od Zippich »

Zdravím předplatitele, také Vám poslali mail, že už máme smůlu a že už nám další modely nepošlou. Hlavně, že jsme tolik let platili a pak nám ani nedodají celou kolekci. Ještě větší bordel než u Atlasu.

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Prečo bordel? Z DeAgostiny som nemal nikdy problém. Človek vždy vedel, že aký model príde, chodilo to na čas, s reklamáciami žiaden problém. Na ich stránke bolo napísané, že na koľko čísel je plánovaná kolekcia, to aj dodržali. Áno, je to škoda, že množstvo zaujímavých modelov sa ku nám nedostalo, ale kolekcia nebola predčasne ukončená.

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Taky jsem jako předplatitel dostal tento e-mail. Já to chápu spíš jako podraz ze strany dodavatele modelů pro Tappa s.r o. které modely rozesílal. Nevím jestli tím dodavatelem bylo přímo DeA. Štve mě že tento problém neřekli hned. Několikrát jsem jim od června telefonoval a jejich odpověď byla že dodavatel nedodal č.138 a že neví kdy to bude. Tak teď č. 138 a 139 poměrně složitě sháním přes jednu trafiku. :evil:

Zippich

Příspěvek od Zippich »

Bordel je to proto, že série má mít 145 modelů a oni nám dodali pouze 137 s tím, že další prostě nemají.

lada

Příspěvek od lada »

Pro LeonCupraR : není pravda co tady píšete , že dodržel Dea počet modelů. Já dostal poslední č.137 (Š 1000MB) a od té doby nic. Několikrát jsem tam volal a psal mail. Byl jsem ujištěn, že o modely nepříjdu, že je dodají dodatečně. Minulý týden přišel mail od Tappa s tím, že končí kolekce pro předplatitele. V dnešní době bude velmi těžké sehnat modely do dokompletování kolekce, nebo aspoň ty o který bych měl zájem, prostě nikde nejsou ( HK, PA a okolí).

Favorit

Příspěvek od Favorit »

No nezávidím predplatiteľom. V ČR ešte chodia aspoň pravidelne do stánkov? U nás čo vidím je to už pekný bordel a dávajú jednoducho to čo je, bez poradia. Teraz som videl tyrkysové Aro 10, pred dvoma týždňami to bol Fiat 126P Bombel...
Kto ale stojí o komplet celú kolekciu, tak už by som asi zrušil predplatné a modely si nejak svojpomocne podopĺňal prostredníctvom e-shopov a bazárov. Už sa dajú kúpiť aj lacnejšie ako za predajnú cenu.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

U nás tedy takové zkušenosti nemám. Ve všech stáncích jsou modely k prodeji celých 14 dní. Jen Lada už byla někde vyprodána, ale sehnat se dala jinde bez jakýchkoliv problémů.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“