Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Dnes mi prišla kultovková Felicia, tak dávam porovnanie s Abrexom
Model od DeAgostini je vlastne hybrid Škody 450 a Felicie, čo dobre vidieť na prednej maske v porovnaní s abrexackou Feliciou. Inak ale kultovka pôsobí suverénnejšie, veď predsa len má IXO za sebou neporovnateľne viac modelov. To nie je kritika Abrexu, len konštatovanie. Vidieť to napríklad na spracovaní interiéru, zloženej streche, výlisku prednej masky alebo spracovaní čelného skla.
Model od DeAgostini je vlastne hybrid Škody 450 a Felicie, čo dobre vidieť na prednej maske v porovnaní s abrexackou Feliciou. Inak ale kultovka pôsobí suverénnejšie, veď predsa len má IXO za sebou neporovnateľne viac modelov. To nie je kritika Abrexu, len konštatovanie. Vidieť to napríklad na spracovaní interiéru, zloženej streche, výlisku prednej masky alebo spracovaní čelného skla.
-
Mne dorazili dve Felicie z kultoviek pred včerom a tiež sa mi viac páči ako od Abrexu. A je fakt že má bližšie ku 450tke už aj tým nalievacím víčkom na benzín. Jednú hned prerobím na Škodu 450,a dorobím aj laminatovú bielu strechu. Jediné čo ma trošku mrzí je výkroj na kolesá v zadných blatníkoch. Ten by mal byť okrúhlejší. V tom to má Felicia od abrexu lepšie. Ale to nevadí, je to detail, a aj to opravím,kedže budem dávať nový lak.
Akosi na prvý pohľad sa mi z obrázkov lepšie pozdáva DeA...
Zdravím předplatitele, také Vám poslali mail, že už máme smůlu a že už nám další modely nepošlou. Hlavně, že jsme tolik let platili a pak nám ani nedodají celou kolekci. Ještě větší bordel než u Atlasu.
-
Prečo bordel? Z DeAgostiny som nemal nikdy problém. Človek vždy vedel, že aký model príde, chodilo to na čas, s reklamáciami žiaden problém. Na ich stránke bolo napísané, že na koľko čísel je plánovaná kolekcia, to aj dodržali. Áno, je to škoda, že množstvo zaujímavých modelov sa ku nám nedostalo, ale kolekcia nebola predčasne ukončená.
Taky jsem jako předplatitel dostal tento e-mail. Já to chápu spíš jako podraz ze strany dodavatele modelů pro Tappa s.r o. které modely rozesílal. Nevím jestli tím dodavatelem bylo přímo DeA. Štve mě že tento problém neřekli hned. Několikrát jsem jim od června telefonoval a jejich odpověď byla že dodavatel nedodal č.138 a že neví kdy to bude. Tak teď č. 138 a 139 poměrně složitě sháním přes jednu trafiku.
Bordel je to proto, že série má mít 145 modelů a oni nám dodali pouze 137 s tím, že další prostě nemají.
Pro LeonCupraR : není pravda co tady píšete , že dodržel Dea počet modelů. Já dostal poslední č.137 (Š 1000MB) a od té doby nic. Několikrát jsem tam volal a psal mail. Byl jsem ujištěn, že o modely nepříjdu, že je dodají dodatečně. Minulý týden přišel mail od Tappa s tím, že končí kolekce pro předplatitele. V dnešní době bude velmi těžké sehnat modely do dokompletování kolekce, nebo aspoň ty o který bych měl zájem, prostě nikde nejsou ( HK, PA a okolí).
No nezávidím predplatiteľom. V ČR ešte chodia aspoň pravidelne do stánkov? U nás čo vidím je to už pekný bordel a dávajú jednoducho to čo je, bez poradia. Teraz som videl tyrkysové Aro 10, pred dvoma týždňami to bol Fiat 126P Bombel...
Kto ale stojí o komplet celú kolekciu, tak už by som asi zrušil predplatné a modely si nejak svojpomocne podopĺňal prostredníctvom e-shopov a bazárov. Už sa dajú kúpiť aj lacnejšie ako za predajnú cenu.
Kto ale stojí o komplet celú kolekciu, tak už by som asi zrušil predplatné a modely si nejak svojpomocne podopĺňal prostredníctvom e-shopov a bazárov. Už sa dajú kúpiť aj lacnejšie ako za predajnú cenu.
-
U nás tedy takové zkušenosti nemám. Ve všech stáncích jsou modely k prodeji celých 14 dní. Jen Lada už byla někde vyprodána, ale sehnat se dala jinde bez jakýchkoliv problémů.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...