Vady na modelech

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
jarek

Re: Vady na modelech

Příspěvek od jarek »

V akom štádiu to máš Sváťo? Dík.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Jarku,
tohle všechno se mi jako zinkpest nezdá, hlavně proto, že to jsou všechno poměrně nové modely, třeba 312P od CMC má tak 2 roky. To bude různá jiná nekvalita, případně nějaká povrchová reakce barvy na možná špatně očištěném odlitku.
Podle mě, zinkpest chce čas...
Ještě k tomu zinkpestu, jeví se mi, že příčinou nejsou ani nějaké nečistoty typu jiných kovových příměsí ve slitině, ale řekl bych, že tou nečistotou, která to způsobuje je vzduch. Když jsem na svých zinkpestových 612 Scaglietti China rozlámal závěsy dveří, abych se tomu podíval na vnitřnosti, zjistil jsem, že jsou tam úplné prázdné bubliny, bylo to v lomu děravé jak ementál. A odsud se asi šíří ta mezikrystalická koroze až k povrchu. Logicky usuzuju, že je to způsobeno špatnou technologií lití, nízkým tlakem. Koresponduje s tím i častější výskyt na malých odlévaných dílech (dveře, kapoty), kde se to dá asi odlít snáz a s menším tlakem, než hlavní komplikované tělo karoserie. Z toho pohledu věřím, doufám ... atd. že by snad tenkostěnné odlitky AA měly mít menší náchylnost, protože ty tenkostěny se zcela jistě musí lít vyšším tlakem.
Jinak už jsem ale vpodstatě ve vitrínách pozametal, sbírku už dále nerozšiřuju, z nových kupuji prakticky jen takové množství, co ze starých prodám. A sbírám už jen AA, sem tam koupím CMC nebo TSM. Na celé Ferrari se můžu vykašlat, jsou to jenom kšeftsmani s licencema, to se nedá sbírat taková značka, něco zmastilo Kyosho, pak dali licenci té hračkárně Mattel a sotva se to naučili po několika desítkách zoufalých pokusů jakž-takž dělat (599XX), tak jim to vemou a prodají to ještě horším břídilům Bburago-Maisto.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

jarek píše:V akom štádiu to máš Sváťo? Dík.
Těžko Jarku říct, na několika místech jsou plochy poseté minaturními puchýřky,které by se mě asi ani nepodařily nafotit.

jarek

Příspěvek od jarek »

Nevadí, dík za info ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

to CMC bych zkusil kontaktovat prodejce / výrobce, když byl problém se světli tak ochotně posílali světla na výměnu, myslím že by to firma řešila.
Sbírka modelů Citroën

jarek

Příspěvek od jarek »

Dík za odpoveď Dali,
určite to bude technológiou výroby, ale príde mi neakceptovateľné, že si dovolia predávať niečo, o čom sami vedia, že je nekvalitné. Keď používajú nekvalitnú zliatinu, a podobne. Samozrejme, že pre výrobcov je maximálne znižovanie nákladov prioritou, ale mohli by zvážiť aj renomé firmy, pretože ako zberatelia sme v kontakte a to globálne, takže prípadné nedostatky ich produktov sa dostanú na povrch. Ak by sa to stalo iba niekoľko krát, ok, to som schopný tolerovať, ale neustále a naprieč celou ponukou. Ani high end značky nemajú top kvalitu a za 400 - 500€ to je trochu moc.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Ještě jsem namátkou kontroloval obě F40 od Kyosha v červené.Klasická F40 má velmi mírně chycenou taky přední kapotu. F40 Light zase celé boky od předních dveří dozadu. Mám takový dojem, že postupem času půjdou do kopru všechny Ferrari od Kyosha v červené barvě. :oops:

jarek

Příspěvek od jarek »

308 GTB QV kyosho, plus celá zadná časť, ale neviem nájsť fotky teraz.

Obrázek
Na mojej to našťastie nemám. Zatiaľ...

jarek

Příspěvek od jarek »

BaRT píše:to CMC bych zkusil kontaktovat prodejce / výrobce, když byl problém se světli tak ochotně posílali světla na výměnu, myslím že by to firma řešila.
Neviem ako to budú riešiť, keďže to mám aj na Lucybelle, ktorá je všade vypredaná a tam je chytená karoséria a nie kapota, alebo dvere, teda to, čo by sa dalo ešte nejak demontovať. Ale už písal som mail, tak som zvedavý na reakciu ...
Naposledy upravil(a) jarek dne 28 pro 2014, 21:38, celkem upraveno 1 x.

Stevko86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stevko86 »

jj teraz som pozrel červenú Testarossu a je to tam plno...najviac na kovovom dieli nad motorom, v strede mriežky...ale videl by som to skôr na paint rash (napriklad zvnutra kde je čierna farba, tam je to hladké a bez problemov), diely sa nijak nenafukuju na žiadnom mojom modeli, len na kyošackych odchadzaju farby :(

ináč pre tých čo tu pridu prvy krat toto pozerať, je to paint RASH (rash ako vyrážka...takže nie rush alebo crash) :)

do pekla aj s takymi vyrobcami, mam doma 30 rokov stare Bburagá so stopami od hroziveho nelícovania formy ale so žiadnymi problémami s lakom (okrem špiny a nedostrekov :D)...je to bieda ked nedokážu takéto niečo dať do poriadku :?
modrý Mondial, pekný Mondial :)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“