Poslední přírůstky

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od Dali.B »

Paráda, však víš, že Tvoje sbírka se mi moc líbí a už jsem si nejednou říkal, že ty Frankliny by Ti slušely. V 1/18 má asi nejhezčí kolekci, tím myslím její rozsah, nikoli zpracování Signature models, ale buď si jist, že ač 1/18, nedosahuje kvalit Franklinů 1/24. I když ve většině případů právě ty modely, které dělají u Signature dělal v 1/18 i franklin. Ale k nim jsem se u nás nikdy nedostal. Nejlepší kusy, co asi v 1/18 existují dělal před časem Anson, ovšem je to jenom 5 modelů a pak šla firma do kytek. A to ještě jeden z nich Buick Y-job se zrovna nepovedl chromováním. Ty ostatní jsou super, mám je všechny, akorát ještě ne nafocené.
PS: Co říkáš na poslední Bugatti Royale od RIA, podle mě jsou krásné a na rozdíl od těch Royalek, které dělali před časem už mají na chladiči krásně vymodelovaného slona. :D

rudamik2903

Příspěvek od rudamik2903 »

Děkuji za pochvalu. Velice si toho vážím, zvláště, když přichází od člověka, který má tak nádhernou sbírku. Je pravda, že Franklini jsou mi opravdu blízké, takže v vtomto směru určitě budu pokračovat. Na rozdíl od 1/43 mám ještě výhodu, že mám možnost nakoupit modely této značky i u nás. Když k tomu přidám eBay, tak se dostává k téměř neomezenému zdroji limitovaném pouze výškou mého příjmu.
Co se týká Bugatti Royale od Ria, tak ta je fantastická. Ono je to celkově nádherné auto. Mám pár kousků v 1/43 a už jsem pokukoval na eBay i na jednu 1/24 od Franklina - bohužel dotyčný nezasílal do zahraničí, tak si ještě budu muset počkat. Mimochodem viděl jsem rovněž fotky tvé "bugatky" 1/18 v sekci "modelářský sen" a mé srdce, jako milovníka předválečných veteránů zaplesalo. Když člověk kouká na ty detaily u větších měřítek, tak se velice snadno nakazí ;) :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já taky díky za pochvalu. A už nemusíš koukat na Bauerovu Royalku jenom do sekce modelářský sen, mám už ji podrobně nafocenou na svém webu. A taky tady v 1/18 poslední přírůstky jsme ji celý víkend řešili, akorát jsme došli k závěru, že to není 1/18 ale 1/16 :lol:

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Zeptal bych se na ty Bugatti Royale od RIA. Našel jsem například na Modelcarworld:
http://www.modelcarworld.de/relaunch/hi ... anguage=de
Bugatti Royale moc nejezdilo - 6 podvozků a na každém několik karosérií. Mohl bych se zeptat, jakým podvozkům a karosériím odpovídají výše uvedené modely? Díky za info.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak správná informace je, že podvozků bylo skutečně 6, ten první ovšem jiný než ty ostatní : rozvor 4500mm a posléze přestavěný stejně jako ostatní na 4300mm. Karosérie se ale střídaly puze na prvních dvou šasi, ty zbylé čtyři šasi mají dodnes karoserie původní.
A teď k těm čtyřem odkazům z modelcarworldu :
1) Jedná se o druhou karoserii (rok 1928) na prvním šasi, správně označenou jako Coupé Fiacre , název na MCW je nesmyslný
2) Hned následující třetí karosérie na prvním šasi, přestavba proběhla ještě v témže roce 1928, označení Berline
Obě tyto karosérie jsou postaveny na delším rozvoru 4500mm před havárii prvního šasi a jeho zkrácením.
3) Poslední šesté šasi a karosérie označená jako Berline de Voyage (označením Berline byla pojmenovaná i přes to, že se vlastně jedná o kabriolet) , ovšem na modelu je nesmyslná barva
4) model téhož vozu, ovšem se správnou barvou

marklukes

Příspěvek od marklukes »

To Dali.B: No jasně, víc karosérií měly 2 první podvozky:-) Já jsem narazil na článek:
http://t613.blog.auto.cz/2008-05/sklopt ... di-kral-3/ , kde se píše o prvních 5 podvozcích.
Nejasnost mám u třetí karosérie prvního podvozku, který je v článku označen jako Berline de Voyage, což podle toho co píšeš je název šestého auta. Též co se týká modelu od Rio, je celý černý a dle fotografie v článku (i když černobílé) by mělo mít auto světlejší boky.
Jinak já mám T41 v 1:43 jen auto na druhém podvozku (Esders) od IXA. Protože série IXO Museum cca kopíruje sérii od Altaya, mohly by vyjít ještě 3 verze T41. Modely od Ria by však sérii doplňovaly a proto bych se chtěl zeptat, jestli máte někdo zkušenost k kvalitou modelů Rio (dvojnásobná cena v porovnání s Ixem by měla znamenat i trochu vyšší kvalitu (vím, že ne dvojnásobnou; ostatně jak to změřit)).
Update: teď jsem se díval na Alpimodel.com, ono Rio vyrábí jednotlivé karosérie T41 v různých barevných kombinacích. U automobilů, kde jsou zdokumentovány všechny jednotlivé kusy tomu moc nerozumím.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak u té třetí karoserie na prvním šasi jsem se setkal pouze s označením Berline, ale to bych neviděl až jako tak zásadní, jestli Berline nebo Berline de Voyage, oboje vystihuje tu podstatu. Taky jsem viděl dvoubarevné černobílé fotky, předpokládal bych, že druhá barva byla stejně jako u Coupé Fiacre žlutá. Ale třeba to nejdříve stříkli jenom tou černou a žlutou dělali až později, to by se ještě dalo přežít, že model je jednobarevný.
Ale ty další modely, na které jsi narazil v úplně jiných barvách, to je fakt blbost. Ale nic si z toho nedělej, i Bauer dělá ten kolosální model ve třech barevných kombinacích, kromě správné černo-modré ještě s červenou a béžovou na boku. :roll:

rudamik2903

S těma barevnýma kombinacema je to někdy opravdu k nepochopení. U moderních aut, kde se vyrábí desítky barevných kombinací je to pochopitelné a nikoho ani nenapadne studovat, zda má barevné provedení modelu reálný ekvivalent, ale u vozů, které existovaly pouze v určitých barevných provedeních, to dost dobře nechápu. K čemu je potom precizní a detailní provedení modelu, když má neexistující nátěr?
Právě řeším tento problém u "Esderse" od Franklina. U nás je k dostání verze z katalogu 2009 v nějaké šedo-červené kombinaci.http://www.toyshop.cz/model-maketa/Buga ... -3987.aspx. Možná mám jen nedostatek informací a uvedená kombinace existuje, ale já jsem se zatím nikde s jinou, než tou s dvěma odstíny zelené nesetkal. Na eBay jsem viděl i správnou barevnou kombinaci, ale dotyčný, bohužel, mimo USA nezasílá - tento problém mám u velkého počtu modelů o které bych stál :( .

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak nedělej si prosím Tě žádné iluze, červeno šedý, či jaký Esders opravdu neexistoval, Esders byl jen jeden a tečka. Ale to víš, ono se pak toho prodá asi více....

rudamik2903

Přesně tak. Je potřeba vytřískat co nejvíc peněz!!! :( . Na druhou stranu to člověka aspoň přinutí si poctivě o každém vozidle sehnat pár informací, než koupí dotyčný model. Sběratelství už dávno není jen o tom "koupit si autíčko". Ale to je snad dobře ;).

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/24“