Poslední přírůstky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
sva57
Kontaktovat uživatele:

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od sva57 »

A co zpracování sedadel ? V Norimberku se Ti to moc nelíbilo ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

O sedadlech nebyla řeč, ty jsou šity z kůže a jsou perfektní. Výhrady jsem měl k odstínu sametu čalounění interiéru, ten byl na originálu světlejší s květovanými motivy, ale to se dá překousnout. Tu hlavní mojí výhradu na sériovém modelu odstranili. Prototypy v Norimberku měly strašně škaredě ohryzené větrací klapky v kapotě, což hodně rušilo a bylo to v porovnání se zbytkem modelu jako z jiného světa. Tady je to naprosto perfektní !!! S těmi ohryzenými klapkami bych si ho fakt nekoupil.

Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

jj-i když to není šálek mého čaje a nikdy bych si to nekoupil,tak na fotkách to vypadá nádherně :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Je to impozantní, stejně jako ve skutečnosti v muzeu v Mylhůzách, kde vedle toho Rolls-Royce Phantomy vypadají jako autíčka. A stejně tak třeba Bentley Gurney Nutting od Minichampsu je proti tomu poloviční. Zrovna teď mám modely takové rozestěhované a část naskládanou v jedné skříni, položil jsem vedle náhodou Porsche 356 Speedster od AA a ten je celý tak vysoký, jako kolo na Royale. WAW.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Dali.B píše:Je to impozantní, ......
Gratulujem k Baueru, tiez ocakavam, co dalej Bauer urobi na tomto podvozku. Ale skus preratat mierku, som zvedavy, co ti vyjde.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Tak ještě jednou WAW. Tedy modely opravdu nechodím kupovat s pravítkem, ale po přepočtu na už zkrácený rozvor, který měla tato poslední karoserie na 1. šasi je výsledek téměř neuvěřitelný - 1/16 :lol: Tak teď abych se už dal taky do těch dvanáctin, takový Horch 853 od CMC, to by se mi taky moc líbilo. ;)

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No tak proto to vypadá u ostatních modelů 1/18 jako lokomotiva.Takže gratuluju-Tvá první šestnáctina :lol:

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Mě se to zdálo trochu moc velké, ale jsem si říkal, že proti tomu Royale od Solida by to mělo být velké, protože to zase bylo nějakých 1/21,5. Ještě jsem se po tom trochu pídil a došel jsem k závěru, že se tady možná trošku kradly rozměry formy. Ono totiž před časem dělal Royale, i když ne první ale druhé šasi Franklin Mint. A světe div se, taky v 1/16. Ale raději 1/16 než 1/20 a už mě raději nedrážděte, nebo i po té diskuzi co jsme vedli v jiné sekci o těch dvanáctinách tady zaparkuju ještě toho Horcha od CMC, což mě zrujnuje definitivně ;) A ostatní modely raději přeměřovat nebudu, možná bych musel změnit název mých stránek :lol: Vzpomínám si, že kdysi jsem přeměřoval BMW Z3 od UT proti Bburagu. To Bburago bylo proti UT obrovské, říkal jsem si, aha soudruzi z Bburaga.... A ejhhle, Bburago bylo jakž takž v měřítku, zatímco UT bylo mimo mnohem více. :o

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Dali.B píše: Vzpomínám si, že kdysi jsem přeměřoval BMW Z3 od UT proti Bburagu. To Bburago bylo proti UT obrovské, říkal jsem si, aha soudruzi z Bburaga.... A ejhhle, Bburago bylo jakž takž v měřítku, zatímco UT bylo mimo mnohem více. :o
No Dalibore, z této tvé poznámky jsem oponěkud na rozpacích.Jak možná víš,tak BMW Z3 od UT mám v počtu 5 kusů(nepočítaje Z3 Coupé).A pokud je mě známo(a možná i Tobě),tak nejdůležitější údaj,zda je model v měřítku ,je údaj o rozvoru.BMW Z3 má rozvor 2446 mm.Když to vydělíš 18,tak máš údaj 135,89 mm.Když přeměříš BMW Z3 od UT,tak vychází rozvor u modelu 135,7 mm.Tj. rozdíl 0,19 mm.Takže pokud si to spočítáš,tak BMW Z3 od UT je v měřítku 1/18,03.A jen tak mimochodem,než jsem pořídil UT,Tak jsem měl Bburago, a tam to bylo(pokud si matně vzpomínám) cca 1/16,5.
Takže kde jsi ve Svém měření udělal botu? :roll: Ale možná jsi tenkrát měřil úplně něco jiného :lol:
No a co se týká Bauera-velmi mě udivuje,že u tak honosného a perfektně vyrobeného modelu takto ujedou v měřítku.Asi se řídili taktikou Bburaga,které dělalo modely podle velikosti krabice.
Že by Bauer napřed udělal větší krabici a potom podle toho větší model,aby v té krabici nebyl moc malý ? :lol:

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Jestli si dobře vzpomínám, měřil jsem tehdy celkovou délku, ale ono už je to Sváťo fakt hodně dávno, bohužel si to už nemůžu překontrolovat, už nemám ani jeden z nich, to UT bylo tehdy coupé. Koukni na to prosím Tě, ale možná už mi fakt neslouží paměť. ;)
S tím Baurem to určitě nebude krabici, ale opravdu je podezřívám, že vítr vane od Franklinu. Franklin je stejně naprosto úžasná firma, i když ty modely dělají ve všech možných měřítkách.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“