Poslední přírůstky
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Poslední přírůstky
A co zpracování sedadel ? V Norimberku se Ti to moc nelíbilo 

O sedadlech nebyla řeč, ty jsou šity z kůže a jsou perfektní. Výhrady jsem měl k odstínu sametu čalounění interiéru, ten byl na originálu světlejší s květovanými motivy, ale to se dá překousnout. Tu hlavní mojí výhradu na sériovém modelu odstranili. Prototypy v Norimberku měly strašně škaredě ohryzené větrací klapky v kapotě, což hodně rušilo a bylo to v porovnání se zbytkem modelu jako z jiného světa. Tady je to naprosto perfektní !!! S těmi ohryzenými klapkami bych si ho fakt nekoupil.

jj-i když to není šálek mého čaje a nikdy bych si to nekoupil,tak na fotkách to vypadá nádherně 

Je to impozantní, stejně jako ve skutečnosti v muzeu v Mylhůzách, kde vedle toho Rolls-Royce Phantomy vypadají jako autíčka. A stejně tak třeba Bentley Gurney Nutting od Minichampsu je proti tomu poloviční. Zrovna teď mám modely takové rozestěhované a část naskládanou v jedné skříni, položil jsem vedle náhodou Porsche 356 Speedster od AA a ten je celý tak vysoký, jako kolo na Royale. WAW.
Gratulujem k Baueru, tiez ocakavam, co dalej Bauer urobi na tomto podvozku. Ale skus preratat mierku, som zvedavy, co ti vyjde.Dali.B píše:Je to impozantní, ......
Tak ještě jednou WAW. Tedy modely opravdu nechodím kupovat s pravítkem, ale po přepočtu na už zkrácený rozvor, který měla tato poslední karoserie na 1. šasi je výsledek téměř neuvěřitelný - 1/16
Tak teď abych se už dal taky do těch dvanáctin, takový Horch 853 od CMC, to by se mi taky moc líbilo. 

No tak proto to vypadá u ostatních modelů 1/18 jako lokomotiva.Takže gratuluju-Tvá první šestnáctina 

Mě se to zdálo trochu moc velké, ale jsem si říkal, že proti tomu Royale od Solida by to mělo být velké, protože to zase bylo nějakých 1/21,5. Ještě jsem se po tom trochu pídil a došel jsem k závěru, že se tady možná trošku kradly rozměry formy. Ono totiž před časem dělal Royale, i když ne první ale druhé šasi Franklin Mint. A světe div se, taky v 1/16. Ale raději 1/16 než 1/20 a už mě raději nedrážděte, nebo i po té diskuzi co jsme vedli v jiné sekci o těch dvanáctinách tady zaparkuju ještě toho Horcha od CMC, což mě zrujnuje definitivně
A ostatní modely raději přeměřovat nebudu, možná bych musel změnit název mých stránek
Vzpomínám si, že kdysi jsem přeměřoval BMW Z3 od UT proti Bburagu. To Bburago bylo proti UT obrovské, říkal jsem si, aha soudruzi z Bburaga.... A ejhhle, Bburago bylo jakž takž v měřítku, zatímco UT bylo mimo mnohem více. 

No Dalibore, z této tvé poznámky jsem oponěkud na rozpacích.Jak možná víš,tak BMW Z3 od UT mám v počtu 5 kusů(nepočítaje Z3 Coupé).A pokud je mě známo(a možná i Tobě),tak nejdůležitější údaj,zda je model v měřítku ,je údaj o rozvoru.BMW Z3 má rozvor 2446 mm.Když to vydělíš 18,tak máš údaj 135,89 mm.Když přeměříš BMW Z3 od UT,tak vychází rozvor u modelu 135,7 mm.Tj. rozdíl 0,19 mm.Takže pokud si to spočítáš,tak BMW Z3 od UT je v měřítku 1/18,03.A jen tak mimochodem,než jsem pořídil UT,Tak jsem měl Bburago, a tam to bylo(pokud si matně vzpomínám) cca 1/16,5.Dali.B píše: Vzpomínám si, že kdysi jsem přeměřoval BMW Z3 od UT proti Bburagu. To Bburago bylo proti UT obrovské, říkal jsem si, aha soudruzi z Bburaga.... A ejhhle, Bburago bylo jakž takž v měřítku, zatímco UT bylo mimo mnohem více.
Takže kde jsi ve Svém měření udělal botu?

No a co se týká Bauera-velmi mě udivuje,že u tak honosného a perfektně vyrobeného modelu takto ujedou v měřítku.Asi se řídili taktikou Bburaga,které dělalo modely podle velikosti krabice.
Že by Bauer napřed udělal větší krabici a potom podle toho větší model,aby v té krabici nebyl moc malý ?

Jestli si dobře vzpomínám, měřil jsem tehdy celkovou délku, ale ono už je to Sváťo fakt hodně dávno, bohužel si to už nemůžu překontrolovat, už nemám ani jeden z nich, to UT bylo tehdy coupé. Koukni na to prosím Tě, ale možná už mi fakt neslouží paměť. 
S tím Baurem to určitě nebude krabici, ale opravdu je podezřívám, že vítr vane od Franklinu. Franklin je stejně naprosto úžasná firma, i když ty modely dělají ve všech možných měřítkách.

S tím Baurem to určitě nebude krabici, ale opravdu je podezřívám, že vítr vane od Franklinu. Franklin je stejně naprosto úžasná firma, i když ty modely dělají ve všech možných měřítkách.