IXO Museum
IXO Museum
Zakládám nové téma zmínky jsou už jinde, určitě si zaslouží víc. Na cestě mám MUS 029 Lancia Astura, v plánu je snad Cord 812 a Bucialli TAV 8-32...neví někdo, co se chystá dál
Re: IXO Museum
..až dorazí, tak je nafoť
-
S tím naprosto souhlasím - IXO Museum je skvělá kolekce automobilů 30 - tých let. Lanciu už mám taky objednanou, tak se těším na přírustek. Na fotografiích z Norimberka, které jsou na FoxToys jsem zahlídl mezi modely IXO i Chrysler Airfow 1936 a Panhard 6CS Faux Cabriolet 1935. Stejné modely jsou i v kolekci od Altaye, takže dle toho předpokládám, že budou součástí IXO Musea.
Na fotkách z Norimberku jsem je taky viděl, do serie nějak nezapadá Mercedes Simplex (i když vím, že tam patří), důvod zařazení nějak nechápu
-
Taky mi tam trošku nesedí z hlediska toho časového období, ale určitá logika v tom je. Jak už tady bylo několikrát zmiňováno, tak IXO Museum vychází ze série Coches de Época od Altaye a první modely kopírovaly pouze tuto kolekci. Ovšem od modelu MUS 18 (Mercedes 150 Sport Roadster) připojilo IXO do své kolekce i modely Mercedesů, které nejsou součástí série Coches....., ale jiné kolekce od Altaye: Mercedes colection. Takže stručně řečeno jde o spojení dvou kolekcí Altaya do jedné kolekce IXO a tudíž má svou logiku i onen Mercedes Simplex. Pokud bych měl hovořit za sebe, tak si na jeho místě dovedu představit vhodnější a hezčí typy Mercedesů, ale to je věc výrobce. Co se týká kolekcí, tak u nich nikdy neřeším, zda se mi jednotlivá auta líbí, či nelíbí - u kolekce je důležité především její zkompletování a o to se taky snažím
Naposledy upravil(a) rudamik2903 dne 18 kvě 2010, 21:00, celkem upraveno 1 x.
Simplex - to je věc názoru. Já ho mám a skvělý (nebylo úplně jednoduché vybrat bezvadný kus; kvalita série jde podle mě dolů). Mě by se zase víc líbily modely ze začátku století, (a to i závodní) než auta třicátých let (zlášť ty Mecedesy 30. let nemusím, tedy kromě 460 Nürburg, který se mi líbí a mám ho).
No jinak za vrchol série Museum považuju modely Bugatti T41, pokud se bude kopírovat série Altaya, tak nás čekají ještě tři.
No jinak za vrchol série Museum považuju modely Bugatti T41, pokud se bude kopírovat série Altaya, tak nás čekají ještě tři.
-
Mercedes je sice moji oblíbenou značkou, ale v sérii IXO Museum je jí už trošku moc. Raději bych přivítal trošku více značkové pestrosti a rovněž doufám, že se vrhnou na ty Royalky a na ostatní kousky od Altaye. Altayu mám sice kompletní, ale ta se v jemnosti detailů s IXO nemůže rovnat. Bohužel IXO se naopak u části modelů nemůže s Altayou rovnat v barevném provedení.
Co se týká starších veteránů, tak ty se líbí i mně - zaměřuju se na předválečné vozy a tam přirozeně patří i ty ze začátku století - ovšem v mém případě pouze civilní. Samozřelmě, že v případě kompletování kolekcí jsou takové úvahy zbytečné, protože tam kupuji to, co je součástí série bez ohledu na zaměření. Ale v mém dalším oblíbeném měřítku 1:24 nejsem vázán kolekcí, takže časem přibydou i starší ročníky - nejprve jsou ale na řadě má oblíbená 30-tá léta
Co se týká starších veteránů, tak ty se líbí i mně - zaměřuju se na předválečné vozy a tam přirozeně patří i ty ze začátku století - ovšem v mém případě pouze civilní. Samozřelmě, že v případě kompletování kolekcí jsou takové úvahy zbytečné, protože tam kupuji to, co je součástí série bez ohledu na zaměření. Ale v mém dalším oblíbeném měřítku 1:24 nejsem vázán kolekcí, takže časem přibydou i starší ročníky - nejprve jsou ale na řadě má oblíbená 30-tá léta
To jo, nejvíc je mi líto Tatry 77...rudamik2903 píše: Bohužel IXO se naopak u části modelů nemůže s Altayou rovnat v barevném provedení.
Souhlasím, ale třeba IXO Lancia Astura je hezčí barevná kombinace, než Altaya a odpovídá skutečnému vozu
-
Jj, ta se jim povedla. Doufám, že i ten Cord 812 bude v avizované modré barvě - teda, jestli doopravdy bude.