Vzpomínka na model

.MG.

Vzpomínka na model

Příspěvek od .MG. »

Vzpomínáte na nějaký model, který už nemáte z jakéhokoliv důvodu a máte jeho fotku ?
Sem s ní.

Já byl nucen z důvodu ztráty zaměstnání prodat sbírku cca 300 modelů 1:43, zde jsou některé z nich
Austin London Taxi - Ertl
(nefunkční link odstraněn adminem)

Trabantík - Vitesse

Alfetta - Solido

Mustang

Hippies bus

Jaguar XK 120 - Brumm

Rally bavoráček - autíčko na pružinový pohon

Morris Z

a toto byl můj nejcenější model. Stáří podle netu okolo 40 let. Model jsem získal od známého, který jej našel při úpravě zahrady zahrabaný v zemi. Vlastně to byla jen karoserie v barvě původní litiny a kovový podvozek s kolečky. Model prošel renovací a opět se stal modelem.
http://modely-32.webgarden.cz/ - můj web o modelech

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzpomínka na model

Příspěvek od hurvajs »

jo to je teda smula,(ten prodej si pamatuju)věřím že některé modely byla tvoje srdeční záležitost,zvlášt když jsi nad nima strávil spoustu času upravami.....no co se dá dělat :cry:

miroussm

Příspěvek od miroussm »

Tak to si neumim ani nechci představit, že bych musel modely prodat..já mám do dneška do jednoho všechny (asi 300) angličáky z dětství a v životě jsem žádnej model nedal z ruky..

takovej dotaz mimo téma..když vidim ty modely s imitací prachu ze závodu, jak toho docílim? díky

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

.MG. píše:Vzpomínáte na nějaký model, který už nemáte z jakéhokoliv důvodu a máte jeho fotku ?
Sem s ní.

Já byl nucen z důvodu ztráty zaměstnání prodat sbírku cca 300 modelů 1:43, zde jsou některé z nich..
Taky si to neumím představit, určitě to ale nebylo nic příjemného.. a začneš ještě se sbírkou znovu?

.MG.

Příspěvek od .MG. »

nezačnu, už jsem to zúžil a stejně mě další sbírání bude stát majland. Sbírám už jen rally auta skupiny B a to ve všech měřítkách, vše, co vyrobila automobilka MG a nově veterány v prapodivném měřítku 1:32.
Jen kovové stavebnice MG aut 1:32 se dají sehnat za pár desítek tisíc :oops:

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

to mi povídej, taky jsem to začal omezovat a některé modely už i prodal, sice už v začátku mé sbírky jsem se zaměřil asi jen na čtyři firmy - hlavně PMA, Norev, Vitesse a Nostalgie, ale sbíral jsem od nich všechny barevné varianty, tak se mi pak zákonitě některé typy překrývaly i od více firem, tak teď to už bude jen jedna varianta ;)
1:32 taky nemám rád.. ale o těch stavebnicích jsem neslyšel, fakt vyjdou na tolik? :shock:

.MG.

Příspěvek od .MG. »

bylo to myšleno ne za jeden model, ale za několik. Našel jsem jednoho výrobce, kde ceny modelů se pohybují okolo 230 - 280 liber za jeden kousek. Pravdou je, že jsou krásný, se spoustou dílů a leptů, s parádní imitací motorů, interierů atd atd, ale po pravdě bych to už ani nedokázal slepit dohromady. Měli tam jeden model, který měl v tomto měřítku více jak 500 dílečků :shock:

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Fotku mého již nemám, ale byl to nákup z pouti z dob růžových zítřků socializmu:

Obrázek

RENAULT 9 RALLY Bburago 1/43 fakt se mnou prožil hodně a nevím jak a kde zkončil...
Sbírka modelů Citroën

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

a měl si ho už v té době jako model, který byl vystaven ve vitríně nebo spíš na hraní ;)

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

.MG. píše:bylo to myšleno ne za jeden model, ale za několik. Našel jsem jednoho výrobce, kde ceny modelů se pohybují ...
teď už bych na to asi taky neměl jak trpělivost tak ani čas..

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“