Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

marklukes

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od marklukes »

Fricoolinek píše:Tak jsem si porovnal Tatru 603 od IXA za 690 Kč s Tatrou 603 z Kultovek za 69 Kč...
Super porovnání! Díky! Bylo by skvělé u každého dalšího modelu ho porovnat s IST.
Jinak k Tatře - těch rozdílů v kvalitě je docela dost. A asi by bylo dobré vzít na zřetel, že těch 69 je zaváděcí cena, pokud by 603 vyšla v nějakém dalším čísle, stála by 199.

vrkuboy

Příspěvek od vrkuboy »

Nemá někdo odkaz na kvalitnější fotky těchto modelů?
Moje sbírka modelů Renault:
www.renault-modely.webnode.cz

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Tu sú, na fórum so dával tento odkaz prvýkrát ešte niekedy vlani hneď ako som to našiel a sám odvtedy dosť často využívam tieto fotky na porovvnávanie modelov . Sú naozaj dobrým vodítkom pri zvažovaní o kúpe niektorých modelov.
(nefunkční link odstraněn adminem)

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

Zajímavý,že každý model Wartburga 311/312 je jinak "ošizen" -malování rámů oken, ozdobné linky,kola.. :?

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Jinak jak Leon psal o tý T 603, že jeto jedna z nejméně podařených Kultovek, tak já bych s tím zas tak nesouhlasil. Těvh rozdílů s Ixem jsem sice napočítal 15, ale většina to byly naprostý detaily. Černý interiér lze skutečně odpustit a tak jedinnou vadou zůstávaj ty zadní světla - beztak je ve vitríně model vidět jen zepředu :lol:

Myslím, že nehorší z Kultovek je Dacie 1300 a Trabant 601.
(nefunkční link odstraněn adminem)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

Tak Tatru jsem viděl a moc mě nechytla, taky jsem zmlsaný měřítkem 1/18 takže beru zpět, podle fotek vezmu maximálně Wartburg 353 sedan a kombi.
Sbírka modelů Citroën

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Fricoolinek píše:Jinak jak Leon psal o tý T 603, že jeto jedna z nejméně podařených Kultovek, tak já bych s tím zas tak nesouhlasil. Těvh rozdílů s Ixem jsem sice napočítal 15, ale většina to byly naprostý detaily. ...
Je pravda, že jsou to jen detaily, ale pokud pak člověk vedle sebe ty dva modely postaví tak to JE rozdíl.

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

Daciu som ešte v ruke nemal, ale trabant (mám ho pred sebou na stole) je rozhodne lepšie spracovaný ako Tatra... Je to síce vec názoru, ale trabant má aspoň normálne zadné svetlá. A ako ma cituješ, tak som napísal jeden z najhoršie spracovaných modelov , nie najhorší ;) Nakoľko táto séria krásne kopíruje maďarskú, tak s kľudným svedomím môžem povedať, že až po Polonez, ktorý je tam zatiaľ posledný, tak všetky budú lepšie spravované ak T 603. Nevyjadrím sa k Pobiede, ten ma ako model a ani auto vôbec nezaujal. Pokiaľ kukneš do môjho Shopu , tak tam mám zatiaľ všetky čo vyšli v Maďarsku vyfotené zo všetkých strán.
Napriek tomu, samozrejme už aj ja mám svoju T 603 odloženú u kamaráta :D

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Síce už jednu od IXA mám, ale aj tak som si kúpil 2 Kultovky. Mimochodom, mojej 603-jke od IXA ten chróm žltne a nevyzerá to najkrajšie :evil:
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

TomasR

Příspěvek od TomasR »

EasyDaviD píše:Síce už jednu od IXA mám, ale aj tak som si kúpil 2 Kultovky. Mimochodom, mojej 603-jke od IXA ten chróm žltne a nevyzerá to najkrajšie :evil:
A je vůbec nutné stále srovnávat model za 200 a model, který je 4x dražší?

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“