V některých obchodech se již objevil Mercedes Simlex 35 HP 1901 ze série IXO Museum.
http://www.modelcarworld.de/relaunch/ne ... anguage=de
Mám trochu zmatek v označení. V sérii mercedesu Altaya vyšel totožný model (v jiné barvě) pod názvem Simplex 40 HP 1902. Když jsem se díval na wikipedii, tak jsem vyrozuměl, že v roce 1901 se vyráběl model 35 HP (bez názvu Simplex) - a na fotce je i jiné auto než je model IXO. Názem Simplex se začal používat až v roce 1902 pro model 40 HP - a tento dle fotky odpovídá modelu IXO.
Chtěl bych se proto zeptat odborníků na mercedes - chápu správně, že u IXA zas jednou zkonili označení modelu a správné označení modelu má být Simplex 40 HP 1902?
Mercedes Simplex
Re: Mercedes Simplex
zde je že Simplex že vyhrál 1901 závod a 1902 byl civilní takže asi jo
(nefunkční link odstraněn adminem)
Sbírka modelů Citroën
-
Já bych jen poopravil ten údaj, že se jedná o IXO Museum. Do této kolekce, pokud vím, zatím nepatří. Kolekce IXO Museum doposud obsahuje tyto modely:marklukes píše:V některých obchodech se již objevil Mercedes Simlex 35 HP 1901 ze série IXO Museum.
Ty dnes tvoří část modelů ze dvou původních kolekcí od Altaya: několikrát již zmiňované kolekce "Cochés De Época" a poslední dobou přibývají modely Mercedesů z kolekce "Mercedes Collection".
Mnoho modelů Altaya postupně vychází ve zlepšené kvalitě pod hlavičkou IXO a jak jsem sledoval fotky z Norinberku, tak v tom budou pokračovat i v letošním roce, takže je naděje, že se postupně dostane na všechny modely z kolekce "Cochés De Época".
Ale jo, patří, jen IXO ještě neaktualizovalo svůj web. Bude to tuším MUS027.rudamik2903 píše: Já bych jen poopravil ten údaj, že se jedná o IXO Museum. Do této kolekce, pokud vím, zatím nepatří.
To BaRT: díky za odkaz - jsou to skvělý stránky o veteránech, moc se mi líbí. Jinak po studiu dokumentů o 35 HP a 40 HP Simplex jsem ještě rozpolcenější v tom, co IXO vlastně vyrobilo.
-
Dík za doplňující informaci. Už se mi párkrát stalo, že na Fox Toys měli nový přírustek a na stránkách IXO nebylo ani vidu ani slechu. Každopádně těch pořadových čísel je tam vynecháno víc, takže nějaké kousky přibydou. Mezi novinkama 2010 jsem na fotkách zahlídl Chrysler Airflow, Cord 812 a Panhard 6CS. Sice u nich nebylo udáno, že budou součástí IXO Musea, ale jelikož jsou v kolekci Altaya, tak je to velmi pravděpodobné.marklukes píše: Ale jo, patří, jen IXO ještě neaktualizovalo svůj web. Bude to tuším MUS027.