nOstalgia

Odpovědět
Speed

Re: nOstalgia

Příspěvek od Speed »

V Maďarsku mám problémy kúpiť si niektoré čísla tamojších kultowiek, nakolko tam nechodím každý deň. Po týždni od uvedenia na trh potrebuje človek už trpezlivosť pri hladaní trafiky,kde model ešte nájde.
A ty se v Maďarsku domluvíš nebo spíš "rukama, nohama"? ;)
Ovládam maďarčinu,takže s tým nemám problém.

Speed

Příspěvek od Speed »

shimmansky píše:
Odpoveď na tvoj problém ako mohol získať veteránske značky je jednoduchá, UAZ je autentický, tak pristavil na posudzovanie auto ...
Je to možné,ale v mnohých krajinách to fungoje tak,že auto sa musí každých 5-6 rokov opäť pristaviť k testácií. V prípade zmeny stavu sa môžu čísla odobrať.

onpo

Příspěvek od onpo »

Tady je ten De Dion z č.2
(nefunkční link odstraněn adminem)

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

No, AutoArt to zrovna neni... :(

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Fricoolinek píše:No, AutoArt to zrovna neni... :(
No, taky jsem koupil. Je to bezesporu atraktivní předloha, ale zpracování a materiály opovídají ceně. Například po odšroubování z podložky jsem zjistil, že pneumatiky jsou z nějakého měkkého "žůža". Myslím ale, že podobný model by měl vlastnit každý a podívat se na něj, až bude přemýšlet o koupi nějakého IXO nebo Minichampsu a budou se mu zdát moc drahé...
Jinak si myslím, že prodávat modely jako přílohy v časopisech je výbormý nápad - prodá se daleko víc (soudím tak podle zájmu, který mi ventilovaly prodavačky ve stáncích), čili i cena se může snížit (co takhle Abrex v časopise za jednotnou cenu 199 Kč - pokud to čte někdo z Abrexu :D ). A kovové modely se dostanou i do malých měst a vesniček - a lidé zjistí, že něco takového jako krásné kovové modely vůbec existuje. Dva krámy v Praze jeden v Ostravě dle mě na obecné povědomí o kovových modelech nestačí.
A ještě jedna věc se mi na prodeji v časopisech líbí. A to je pár stránek o historii předlohy modelu a značky výrobce. Možná existují lidé, kteří sbírají kovové modely je kvůli tomu, že se jim líbí a historie je nezajímá, ale já po koupi každého modelu pak sháním info na internetu - někdy se najde víc informací, někdy míň, někdy informace, které jsou i v rozporu. Je s podivem, že nikdo z renomovaných výrobců toto nemá - ani na internetu. No, možná prodávají dobře a další podporu prodeje nepotřebují ;) .
Myslím, že dobrý poměr kvalita / cena měla Altaya se svou kolekcí veteránů. Vím, že se tyto modely prodávaly za cca dvakrát víc než Amercom (ale s kvalitou určitě víc než dvojnásobnou) a možná se u nás cenu mezi dvěma až třema stovkama u nás považují distributoři za přehnanou, ale myslím, že při volbě atraktivních předloh a slušném zpracování by obavy mít nemuseli.

shimmansky

Příspěvek od shimmansky »

Speed píše: Je to možné,ale v mnohých krajinách to fungoje tak,že auto sa musí každých 5-6 rokov opäť pristaviť k testácií. V prípade zmeny stavu sa môžu čísla odobrať.
Speed, ja som myslel že sme na autíčkárskom fóre a ty tu riešiš problém technického stavu veteránov a ich značky.

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

sice to není přesně 1/43 (1/36 nebo kolik je měřítko),ale Igra opět nabízí Tatry 11 (asi jen doprodej a cena taky nicmoc :/ )
http://www.igra-toys.cz/?automodely-oldtimer,125

LeonCupraR

Příspěvek od LeonCupraR »

A ja , že prečo ich je zrazu toľko na Aukre... ;)

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

LeonCupraR píše:A ja , že prečo ich je zrazu toľko na Aukre... ;)
jo,tam jsou ještě dražší.. :lol:

Speed

Příspěvek od Speed »

Speed píše: ja som myslel že sme na autíčkárskom fóre a ty tu riešiš problém technického stavu veteránov a ich značky.
Okay,okay ;) ale ten Gazik od IST models si už určite nekúpim, hoci som sa už tešil,že vyšlo prvé auto spojené s Československom v sérií ISTu.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“