Novinky
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Novinky
A ďalšie netradičné Subaru od DNA - Subaru SVX 1991
- Přílohy
-
- IMG_4569.jpeg (67.04 KiB) Zobrazeno 383 x
-
- IMG_4570.jpeg (67.74 KiB) Zobrazeno 383 x
Otto má peknú P911 v novom sete. Teda už nejakú dobu v predobjednávke. Páči sa mi svojím jednoduchým sfarbením a čiernymi blatníkmi. No a atraktívnosti pridáva jeho vodič. Bez príloh by bol zaujímavý pre moju policu.
Ešte sa mi páči od Otta z októbrovej predobjednávky Rancho v prevedení “polocabrio”. Mali už tri Rancha v ponuke a teraz si vybrali takúto peknú zelenú verziu.
Rancho ma zaujalo už ako vyšlo v 1:1, pekný, ľúbivý dizajn a zakladateľ MPV. A ten názov automobilky - Talbot Matra - to je tiež už pojem a kus slávnej histórie.
Kedysi malo Bburago model 1:24, páčil sa mi. V istej dobe, keď som inklinoval k tejto mierke, nebol ešte biznis cez net, tak sa mi k nemu nedarilo dostať. A potom som zmenil mierku.
Rancho ma zaujalo už ako vyšlo v 1:1, pekný, ľúbivý dizajn a zakladateľ MPV. A ten názov automobilky - Talbot Matra - to je tiež už pojem a kus slávnej histórie.
Kedysi malo Bburago model 1:24, páčil sa mi. V istej dobe, keď som inklinoval k tejto mierke, nebol ešte biznis cez net, tak sa mi k nemu nedarilo dostať. A potom som zmenil mierku.
Taky se mi to auto líbilo. Začalo ještě jako Matra Simca Rancho.V Plzni dlouho stávala na Slovanech v krásné hnědé metalíze. Dobře jsem si tenkrát zaslintal. Ta barva byla přesně taková, ale šestikolka to samozřejmě nebyla:
Po dlhšej dobe ma Otto potešil Alpinkou v predobjednávkach na koniec roka. Síce historickejší model by bol úplne super, ale špecial na Pikes Peak môže byť.
Laudoracing dal predobjednávku na klasicky pekný sedan Fiat 131 Mirafiori. Moderný hit Fiatu, atraktívny hranatší dizajn sedemdesiatych rokov, úzke stĺpiky a pekný či zpredu, tak aj zozadu. U nás za chvíľu jazdil modrý, funglovka, asi sa dal vtedy kúpiť cez Tuzex.
Mňa stále skôr láka doplniť k staršim 850tkám Fiat 127 prvej generácie. No dvojdverový, teda s pevným zadným oknom a malým vekom kufra. Sused ho mal tmavomodrý, často mu z neho niečo kradli, asi bil do očí v našom meste. Nahradil ho relatívne rýchlo Škodovkou.
Mňa stále skôr láka doplniť k staršim 850tkám Fiat 127 prvej generácie. No dvojdverový, teda s pevným zadným oknom a malým vekom kufra. Sused ho mal tmavomodrý, často mu z neho niečo kradli, asi bil do očí v našom meste. Nahradil ho relatívne rýchlo Škodovkou.
No, dvojdverovú 127-čku by som bral, ale radšej otváraciu (u 1/43 mi resin nevadí, ale 1/18 by sa otvárať podľa mňa proste mala).
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Otto dal na december žltú verziu zúrivej R8. Tá predchádzajúca modrá bola farebne zaujímavejšia.
Ja ešte k predchádzajúcemu príspevku: Asi väčšiu časť modelov 1/18, čo mám v zbierke, by som nikdy nemal, keby som čakal na ich otvárací model z kovu. No a všeobecne z mojich príspevkov vidno, že pre mňa radšej “tu neobľúbený” rezin. Re: Novinky
To neviem, nie som znalý tohto, ale páči sa mi. Ktovie čo uvedú v predobjednávke, no možno je to len súčasná prestavba, lebo nejaké novodobé foto podobnej sa po nete pohybujú. U modrej píšu Rallye Cote d'Opale 1972, len mala číslo aj posádku na dverách, tak som im veril. Mal som ju, ale som už skoro všetky relíčka putil. Jej bolo škoda.
Takisto Daupinka bola bez čísla, tu som vtedy našiel v tomto sfarbení ako účastníka súčasných závodov historikov, no to už tam jazdia aj na novo postavení historici s dizajnom podľa ich majiteľa. A do nej som nešiel, tiež škoda.
Pri kolekcii Alpine by sa nestratili.
Takisto Daupinka bola bez čísla, tu som vtedy našiel v tomto sfarbení ako účastníka súčasných závodov historikov, no to už tam jazdia aj na novo postavení historici s dizajnom podľa ich majiteľa. A do nej som nešiel, tiež škoda.
Pri kolekcii Alpine by sa nestratili.