Spark
Re: Spark
Asi áno, je dobre urobený, stĺpiky, farba okolo okien, tam kde to na kultovkách “pokulháva”, tak tu je to pekné.
Je stale nerozbalený, tak zospodu nič neprečítam.
Ešte ma lákajú dva Fiaty, asi sú z nejakej juhoamerickej kolekcie. Jeden som už videl, len bola otváraný a krabička nezodpovedala mojim predstavám. Tak som ho nebral.
Je stale nerozbalený, tak zospodu nič neprečítam.
Ešte ma lákajú dva Fiaty, asi sú z nejakej juhoamerickej kolekcie. Jeden som už videl, len bola otváraný a krabička nezodpovedala mojim predstavám. Tak som ho nebral.
Zjavil sa nový model od Franstyle, ktorý robí všelijakých exotov z Francúzska, ako aj názov firmy hovorí: Renault EVE - 1981
Model, ktorý zaujme asi nejakých špecificky zameraných zberateľov, no mňa potešilo, že som spomenul naň a pripomenul mi dobu, keď sa automobilky predháňali lovením čo najnižšieho cx a kedy vzniklo veľa zaujímavo koncipovaných prototypov. Trochu som zalovil o ňom a uvediem len to cx, ktoré bolo vraj o 43% nižšie ako priemerný vtedajší automobil a bolo cx=0,239.
Tesla uvádza, že ich súčasný model 3 má cx=0219.
Model, ktorý zaujme asi nejakých špecificky zameraných zberateľov, no mňa potešilo, že som spomenul naň a pripomenul mi dobu, keď sa automobilky predháňali lovením čo najnižšieho cx a kedy vzniklo veľa zaujímavo koncipovaných prototypov. Trochu som zalovil o ňom a uvediem len to cx, ktoré bolo vraj o 43% nižšie ako priemerný vtedajší automobil a bolo cx=0,239.
Tesla uvádza, že ich súčasný model 3 má cx=0219.
Naposledy upravil(a) Vlad dne 12 dub 2024, 12:57, celkem upraveno 3 x.
Od Franstyle mám jeden model, myslím že bol jeden z prvých ak nie úplne ich prvý model, a to Citroen Karin - 1980
Model zvýšili a zaoblili rovné čelo. Urobili z neho SUV. Škoda.
Nadieľal som sa vtedy, že urobia aj Citroen Xenia - 1981 a ten aj neskôr vyšiel, no nezodpovedá proporčne skutočnému modelu, tak som ho vynechal.Model zvýšili a zaoblili rovné čelo. Urobili z neho SUV. Škoda.
Karin je na dnešnú dobu priam čosi hrozné a keď sa spätne dívam na Xeniu, tak trochu v nej je niečo, čo o 20 rokov ukázal sériový Avantime od Renaultu. Ale k histórii to patrí.
Minule mi pribudol jeden štvordverový model od Kessu a pripojil sa k ďalším viacdverovým modelom v zbierke. Zhodou okolností sú to poväčšine modely Kess plus dva Matrixy a Spark.
Minule mi pribudol jeden štvordverový model od Kessu a pripojil sa k ďalším viacdverovým modelom v zbierke. Zhodou okolností sú to poväčšine modely Kess plus dva Matrixy a Spark.
- Přílohy
-
- IMG_4168.jpeg (47.58 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4156.jpeg (47.75 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4157.jpeg (53.99 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4158.jpeg (55.2 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4159.jpeg (55.68 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4160.jpeg (59.34 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4161.jpeg (73.24 KiB) Zobrazeno 99 x
-
- IMG_4163.jpeg (73.63 KiB) Zobrazeno 99 x
Úžasná kolekce! Je z doby, kdy se ještě vyráběla krásná auta. Ta dnešní jsou téměř všechna stejně hnusná. Už se je ani nesnažím rozeznat. Úplně ztratila identitu. Možná proto mají ta obrovská loga a obludné masky chladiče Pravda, některá do zásuvky naopak žádnou a vypadají jako olízaný vdolek
Díki. Nad tými novodobými Lagondami som dlho váhal, no raz ma cena presvedčila a som im rád. Ale syn ma upozornil, že štvordverák mám ešte Lagondu od Nea a Bertoniho Citroeny ID a DS. Ešte že mám v niekom záložný disk.
ID a DS sú niektoré z tejto ponuky Milezimu. Majú ich aj v pestrých farbách, ale zodpovedajú modelom predstavených pri prvotných prezentáciách na autosalónoch, … Trocha sa s tým vyhrali, myslím, že už aj ďalšie farby či typy pribudli, ako sú tu zobrazené.