Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
Petys

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od Petys »

Amerika píše:
02 říj 2023, 22:33
FSO se vytáhli na začátku, ale co jsem viděl seznam na dalších asi 30 čísel, tak už taky vaří z vody a půlka toho jsou Polonezy/Warszawy v hasičské, policejní nebo sanitní variantě... trochu jsem doufal, že dojde třeba na Daewoo Lanos nebo Matiz, ale z Daewoo bude jen Nexia, Tico a Espero, čili kousky, co už vyšly i v rumunskejch kultovkách (snad se po vzoru Warsazwy M20 aspoň dočkají signifikantních vylepšení)... tím si nechci stěžovat, mám doma většinu čísel, protože Polonez mám nějak iracionálně rád a nikdy by se mi nesnilo, že budu mít jednou na poličce prakticky kompletní škálu verzí od prvního až po Kombi Plus atd... Btw nevím čím to je, ale Legendy FSO mi kvalitativně přijdou o úroveň nad naším Kaleidoskopem - mám doma naprostou většinou obou sérií, tak si dovolím porovnávat...

Espero, Tico a Nexii bych si taky s radostí koupil, těch aut tady bylo jako máku... Espero občas potkám doteď.

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Asi poslední předválečný kousek od kaleidoskopu. Moc hezky provedený model s velmi dobrým lakem. Jen doladit interiér a směle konkuruje Autocultu.
Přílohy
DSCN2908.JPG
DSCN2905.JPG
DSCN2903.JPG
DSCN2902.JPG

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Je krásný!

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No, já jsem předpokládal, že nejlepší kousky z Kaleidoskopu vydá přímo IXO v lepší kvalitě. Bohužel IXO vydal pár Škodovek ze socializmu - 70-80 léta, ale historické ani náhodou. Prostě veteráni teď neletí. Škoda.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Taky jsem tomu věřil, ale pořád se utěšuju, že si je odkládají na obnovení kolekce Museum. Naděje prý umírá poslední 😜. Jinak koukám, že Dynamik má jinou barvu, než vůz v Muzeu. Ta je prý nastříkaná podle zbytku původního odstínu 😎.

IMG_2200.jpeg
IMG_2200.jpeg (75.3 KiB) Zobrazeno 836 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Je fakt malinká, ale povedená. Hlavně to není žádná moderní krabice:
IMG_2285.jpeg
IMG_2285.jpeg (48.69 KiB) Zobrazeno 620 x

Petys

Příspěvek od Petys »

Úhel pohledu. Pro mě naprosto nezajímavý model, radši bych kteroukoliv "moderní krabici".

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jasně, že má každý jiný vkus a ten svůj nikomu nenutím. Pak ovšem nechápu, co je na moderní obludě slavného. V poslední době vypadají skoro všechna auta stejně 🙄

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Těžko debatovat o subjektivním pohledu. To už můžeme sklouznout k debatě o tom, komu se líbí blondýny, komu zrzky, protože cože? Jak se ti můžou líbit zrzky? Co? Jak se tobě můžou líbit modrovlásky?!? :D

Mě třeba se některá auta z období 30.-40. let líbí. Starší spíš ne, ta už mi nic neříkají. Ale narazil jsem na prostorové limity, takže všechny modely ze 30. let jsem poslal do světa a víc se o ně ani nezajímám, prostě mě auta z pozdějších let berou víc. Ale proč by si někdo nemohl založit celou sbírku na klikotočích? Diverzita, chlapi, diverzita! :D

bacil2

Příspěvek od bacil2 »

... možno by bolo dobré, keby Petys uviedol nejaký konkrétny príklad, čo si predstavuje ako "moderní krabici" ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“