Kultovní náklaďáky minulé éry DeAgostini

Stanley

Re: Kultovní náklaďáky minulé éry DeAgostini

Příspěvek od Stanley »

Krása, aj keď to nie je môj fach ... Gratulujem k úprave ! :)

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Včera dorazila cisterna Š706 a sněžný pluh ZIL 157 D470. Pluh jsem původně chtěl založit do archivu jako neprovozovaný u nás, ale v muzeu silnic ve Vikýřovicích je jeden vystavený. Bohužel jsem nenašel žádné dostatečně kvalitní obrázky z muzea, abych podle nich mohl pluh doupravit, jen několik strašně malých. Nemá někdo pěkné obrázky, o které by se mohl podělit? Díky

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Ten pluh se sněhovou frézou jsem v provozu nikdy neviděl. Taky jsem si myslel, že u nás nejezdil 🥹

ja1

Příspěvek od ja1 »

Sněhové frézy měly prakticky všechny okresní správy silnic v horských oblastech.Jinde neměly smysl.Ačkoliv vypadá jako obyčejný náklaďák , je to ve skutečnosti jednoúčelový stroj. Motor pro pohon frézy i automobilu je v podstatě polovina tankového motoru T34. Je to řadový šestiválec (tankový motor T34 je vidlicový dvanáctiválec) umístěný za kabinou na místě běžné korby. Pod kapototou, kde je u běžného Zilu motor je jen "bufík" naftového topení.Samozřejmě provoz takovéhoto stroje nebyl zrovna ekonomický ,proto se frézy používaly pouze v zimě k odstraňování až větších vrstev sněhu.Proto se většinou jedná o zachovalé kusy a některé snad slouží i v současné době. Jeden kus zrestaurovaného Zilu vlastní SÚS Pardubice,kteý prezentuje jako historické vozidlo i když v minulosti ani v současnosti pro pracovní nasazení pro něj pochopitelně není v pardubickém okrese využití...

cunysec

Příspěvek od cunysec »

Měl bych dotaz do pléna, taky vám přišel kropící vůz pokroucený, má kabinu nakloněnou doprava a levé zadní kolo má ve vzduchu?

ja1

Příspěvek od ja1 »

cunysec píše:
26 kvě 2023, 00:06
Měl bych dotaz do pléna, taky vám přišel kropící vůz pokroucený, má kabinu nakloněnou doprava a levé zadní kolo má ve vzduchu?
Mě přišel v pořádku. Vyfotit a poslat de Agostini reklamaci. Prakticky vždy takto zaslanou reklamaci vyřídí posláním jiného modelu a poškozený nechtějí vracet. Nicméně je možné, že jsou jen kabina s rámem špatně sesazené a v této poloze sešroubované dohromady.Po vyfocení bych to rozřouboval zjistil co a jak a znovu to sesadil dohromady. Nicméně reklamací nic nezkazíš a pokud to je jen špatně sesazené , budeš mít modely dva. Zrovna tento model je žádaný a vhodný i na různé předělávky s jinými nástavbami (popelář, sypač, atd.)....

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Dnes se mi strhla platba a můžu se těšit na další balíček - konečně T815 sklápěčka a Zil 130

Vlad

Příspěvek od Vlad »

U kamaráta.
Přílohy
IMG_1162.jpeg
IMG_1159.jpeg
IMG_1161.jpeg

bacil2

Příspěvek od bacil2 »

@Vlad: že pekne pozdravujem toho tvojho kamaráta ... som sa íba chcel opýtať, teda keď to tu tak masívne prezentovať ráčiš, že či si ten tvoj kamarát už niekedy aj nejaký model ráčil vybaliť z tých príšerných nefotogenických "prezervatívov" ;)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Ešte jeden zaujímavý kamarátov blister.
Nie je to síce náklaďák, ale kolá má asi rovnako veľké. :lol:
Přílohy
IMG_1145.jpeg
IMG_1146.jpeg

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“