Pure China a ostatné exoty 1/43
Re: Pure China 1/43
Subaru Outback BT sa síce v Číne nevyrába, ale kovový promo model (NOT FOR SALE) 6. generácie (ročník 2021) tohto combi-crossoveru v mierke 1/43 pre potreby čínskej distribúcie existuje. Na ebay dostupný za cca 50 USD + VAT + pošta...
- Přílohy
-
- Subaru Outback 6.gen 4.jpg (111.34 KiB) Zobrazeno 507 x
-
- Subaru Outback 6.gen 3.jpg (145.39 KiB) Zobrazeno 507 x
-
- Subaru Outback 6.gen 2.jpg (140.33 KiB) Zobrazeno 507 x
-
- Subaru Outback 6.gen 1.jpg (145.16 KiB) Zobrazeno 507 x
Chápu to správně, že všechny ty exotické modýlky vlastně vůbec pro prodej nejsou? Ty nové z nabídky aukčních portálů jsou vlastně kšeftování s promo materiálem
.
V Číně jsem v životě nebyl, ale tak mě napadlo, zda jsou tam nějaké speciálky se zajímavým sortimentem. Jasně, že mě láká klasika. IXO Museum už mám kompletní, ale v kolekcích CLC a Premium X pod kódem PRD by se tam možná pro mě něco našlo. Možná obchodníci starší generace nemají všechno na netu
Koukal jsem na e-shop IXO, ale zrovna to, co by se mi líbilo, tam vůbec nemají. Něco je zřejmě špatně
V Číně jsem v životě nebyl, ale tak mě napadlo, zda jsou tam nějaké speciálky se zajímavým sortimentem. Jasně, že mě láká klasika. IXO Museum už mám kompletní, ale v kolekcích CLC a Premium X pod kódem PRD by se tam možná pro mě něco našlo. Možná obchodníci starší generace nemají všechno na netu
Koukal jsem na e-shop IXO, ale zrovna to, co by se mi líbilo, tam vůbec nemají. Něco je zřejmě špatně
Ja to vidím takto: Ako u nás. Tzv dealerské modely sú také, ktoré bežne dostať (do minutia zásob) v predajniach/showroomoch = značkových predajniach áut. Tak dostanete aj u nás napr. škodovku, Audi, Porsche, Renault, Ford, Peugeot, Citroen, Rover, Jaguar, VW či Mercedes. Sú to modely často v inom farebnom prevedení (ale formou zhodné), ako modely zo sérií pre zberateľov + s upravenou grafikou, nápismi a firemnými logami na papierových obaloch. Často sa stáva, že dealerský model sa najprv exkluzívne predáva iba v showroomoch a až po nejakej dobe sa ocitne v predajnom sortimente určenom pre bežných zberateľov. No a potom sú tzv. promo modely, ktorých je vyrobené veľmi obmedzené množstvo a sú suvenírmi/darčekovými objektmi pri slávnostnej premiére nejakého nového typu auta apod., slúžia ako prezenty pre zúčastnených prémiových hostí, zástupcov tlače apod., často na autosalónoch v rámci obchodných jednaní a sú akože nepredajné. Bývajú aj očíslované (napr. 5/500) - ako bol premiérový VW Arteon v mierke 1/43.
Priznávam, že v uvedenom prehľade čínskych áut som nie veľmi venoval pozornosť rozlišovaniu pojmov dealerský model a promo model, nabudúce si dám väčší pozor, hoci niekedy naozaj neviem, do ktorej kategórie ten-ktorý model patrí. Isté je, že promo modely sú drahšie až veľmi drahé. No a číňankovia - to sú skvelí obchodníci a šikovnučkí ľudia, nikdy nevieš, skade a ako tovar získali alebo doma postupne poskladali z dielcov "požičaných" z výrobného pásu automodelárskej firmy ...

Priznávam, že v uvedenom prehľade čínskych áut som nie veľmi venoval pozornosť rozlišovaniu pojmov dealerský model a promo model, nabudúce si dám väčší pozor, hoci niekedy naozaj neviem, do ktorej kategórie ten-ktorý model patrí. Isté je, že promo modely sú drahšie až veľmi drahé. No a číňankovia - to sú skvelí obchodníci a šikovnučkí ľudia, nikdy nevieš, skade a ako tovar získali alebo doma postupne poskladali z dielcov "požičaných" z výrobného pásu automodelárskej firmy ...

Jasně, to chápu. Díky moc za upřesnění
. Jinak mě ještě napadlo, že v Číně fungují i tradiční evropské značky a úcta k tradicím je tam taky celkem rozvinutá. Nejsou v nabídce i modýlky klasiky z 20. až 40. let? V Evropě to bývalo u dealerů celkem běžné. To by mě fakt zajímalo 
Ahoj, to by som teraz trocha odbočil od témy, ale pozri napr. na ebay. GFCC Toys/Models. 

No a kuk teraz na promo set Subaru China. K jednotlivým modelom sa potom vrátim osobitne ... na ebay 145 USD + VAT + pošta.
- Přílohy
-
- China Subaru promo set 2.jpg (33.45 KiB) Zobrazeno 427 x
-
- China Subaru promo set.jpg (310.67 KiB) Zobrazeno 428 x
Tak toto posledné mi už niečo hovorí. 

Takže prvý z nich ... 1/43 kovový model combi-crossoveru Subaru Outback 5. generácie (typ BS, 2014) zo Subaru-China Promo Set. Na ebay aj ako sólo kus v cene cca 60 USD + VAT + pošta.
- Přílohy
-
- Subaru Outback 5, gen 1.jpg (107.52 KiB) Zobrazeno 405 x
-
- Subaru Outback 5. gen 3.jpg (139.75 KiB) Zobrazeno 405 x
-
- Subaru Outback 5. gen 2.jpg (124.04 KiB) Zobrazeno 405 x
Ďalší z nich ... 1/43 kovový model Subaru SUV XV 1. generácie (2012) zo Subaru-China Promo Set. Na ebay aj ako sólo kus v cene cca 20 až 44 USD + VAT + pošta.
- Přílohy
-
- Subaru XV 3.jpg (97.34 KiB) Zobrazeno 360 x
-
- Subaru XV 1.jpg (99.49 KiB) Zobrazeno 360 x
-
- Subaru XV 2.jpg (85.07 KiB) Zobrazeno 360 x