Spark
Re: Spark
No to mě v budoucnu čekají nejmíň 4 modely ikonických formulí mého mládí (konec 70. let a začátek 80.): nejmíň dva šestikolové Tyrrely ročníky 76 a 77, Arrows A2 a Lotus 88 (Ligier JS5 s komínem jsem prošvihnul). Vzhledem k tomu, že Spark u starých formulí jede víceméně chronologicky a dopředu se posouvá velmi pomalu, čekám tyto modely až za několik let. To už budou stát přes stovku, no ale co se dá dělat.
Bezva! To chápu. Tehdy jsem se ještě na F1 koukal, ale teď mě vůbec nebere. Úplně stejně jako většina nových aut. Jasně, funkci přibližovadel plní bezchybně, ale chybí jim duše a identita. Někdy je už ani nerozpoznám a jsem na to snad i hrdý 
Dlho tu v tejto rezinovej zložke nič nepribudlo a vlastne tu nie je žiaden obrázok, tak nech to tu trochu ožije.
Porsche 935 JLP/3 - víťaz 500km Road Atlanta
(ospravedlňujem sa za fotky v obale, už dlhú dobu modely nemám kde vystaviť, tak ich nerozbaľujem, aby som ich pri ďalšom skladovaní neponičil. Ja som si už na to zvykol a teším sa, keď budem mať adekvátne miesto na zbierku)
a tak to bude i naďalej 
Porsche 935 JLP/3 - víťaz 500km Road Atlanta
(ospravedlňujem sa za fotky v obale, už dlhú dobu modely nemám kde vystaviť, tak ich nerozbaľujem, aby som ich pri ďalšom skladovaní neponičil. Ja som si už na to zvykol a teším sa, keď budem mať adekvátne miesto na zbierku)

Keď hovoríš o rezine...Nedávno som na burze v BA kúpil (celkom výnimočne rezin) T 613 Coupé Vignale - bledozelené 1/43 od Matrix. Majiteľ asi rozpúšťal zbierku Tatroviek a medzi nimi bola aj táto. Ovšem bez plexi krytu. Zobral som ju, lebo sa obávam, že v kove ju nikto tak skoro nevyrobí. Je pekná a pôsobí kovovým dojmom, čomu celkom nerozumiem, lebo je dosť ťažká a má na dotyk pocitovo chladný povrch. Ale je to resin. 

- Přílohy
-
- Matrix_MX41901-021_Tatra_613_Vignale_Coupe_m.jpg (91.99 KiB) Zobrazeno 479 x
Ešte k téme môjho asi najobľubenejšieho závodného Porsche, typu 935. Spark ich vyrobil asi niečo cez 100 verzií, teraz síce tempo s novými verziami trochu spomalil a občas popletie niečo v označení, ale obdivujem ich, že dokážu vyhrabať pôvodné fotky a podklady pre model.
Pozeral som v almanachu, čo za históriu má táto verzia P935 a vyzerá, že Spark už vyrobil jeho tri modré verzie.
Pozeral som v almanachu, čo za históriu má táto verzia P935 a vyzerá, že Spark už vyrobil jeho tri modré verzie.
Tá mi ušla, doteraz ma to hnevá. Keď bola novinka, tak som mal v rukách model bez stieračov. Potom som na ňu prizabudol a teraz už cena je ta-tam.
Ešte dnes pripojím foto dvoch Alpiniek A110 dámskej posádky Moss-Carlsson/Crellin z rally Monte Carlo. V r.1972 vyhrali dámsky pohár a v r.1973 nedokončili. Páči sa mi ružové sfarbenie, ktoré bolo použité aj u iných dámskych posádkach v nasledujúcich rokoch. Na Alpinke z r.1973 skombinovali ružovú s legendárnou bielo-červenou farbou Radia Monte Carlo.