Modely TATRA 1:43

Odpovědět
Dodo 56

Re: Modely TATRA 1:43

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím , no blahopřeji ,teď jsem si ji taky přivez . Mají nějaký zádrhel ,původně měla být dnes kropička Š 706 . Ještě kdy by byl
jeřáb, tak jeto paráda .
Naposledy upravil(a) Dodo 56 dne 06 dub 2023, 10:14, celkem upraveno 2 x.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Taky jsem autobagr koupil, přestože mám objednanou kolekci. Je to opravdu pěkný model, nicméně mě vadí,že u bagru je vše napevno a místo "lan" jsou dráty. Tak jsem se hned pustil do úprav, jejíž cílem je bagr rozpohybovat alespoň částečně. Bagr se tedy bude otáčet kolem osy a rameno bude pohyblivé tak co dovolí napnutá "lana" , která nahradí ty dráty. Funkční navíjení lan a otočné kladky bez podstatného zásahu upravit nelze,takže alespoň něco. Až bude hotovo, dám sem fotky. Jinak v dalším čísle by měl vyjít "Mates" Š706 s krátkou kabinou - nosič kontejnerů. Dalši "pecka". Jen kdyby v tom vydávání nebyl takový chaos. je to i v předplatném v předplatném , zatím mi mi přišly jen dvě zásilky, tedy čtyři modely - T 813, popelář Jelz, T148 a PV3S...

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Taky mám předplaceno a přišly mi zatím jen 4 modely. Zrovna včera jsem se na to ptal a dnes jsem dostal odpověď:
Dobrý den,

s politováním Vám musíme oznámit, že vzhledem ke zvýšenému zájmu o tuto kolekci, dochází momentálně ke zpožděné dodávce zásilek. Čísla ze zásilky nejsou bohužel momentálně skladem, za což se omlouváme.
Budou vám odeslány ihned po naskladnění automaticky.

S pozdravem tým Deagostini

AlCZ

Příspěvek od AlCZ »

Pchh, tady se řeší deAgostini a že Kadeňáci vydali dlouho očekavanou monstrózní desetikolovou cisternu CV-40, aka Tatru Taurus, nebo též Rybník, nezmínil nikdo. A před měsícem víc než pohlednou německou "střikačku" s nástavbou od věhlasné firmy Rosenbauer... Dokonce "rybník" je i v SK limitované edici. Každopádně Rybník i dříve vydaný Titan jsou moc hezké modely impozantních "hasičů". Teď by je to chtělo ještě 1/18...

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Já ti nevím. Kdysi jsem taky fantazíroval na tím, jak by bylo super, kdyby někdo začal dělat trucky 1/18. A dnes jsem rád, že mám trucky 1/50 - 1/43 a nic většího bych asi nechtěl. Chvíli jsem byl nalomený kvůli...no možná pořád jsem nalomený kvůli Ivecu Turbostar a Manu F2000, ale asi ne. Jsou to pro mě příliš velká monstra, nevěděl bych co s tím.
Ale zpět ke Kadenu - já už se nemůžu dočkat první klubovky :D Na facebůku jsou fotky prototypu modelu a vypadá to dost dobře!

cunysec

Příspěvek od cunysec »

Mám dotaz, v jaké síti trafik sháníte ty náklaďáky? V Praze to z novinových stánků úplně vymizelo. Díky

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Mají je v Tescu 🙂

AlCZ

Příspěvek od AlCZ »

Já předevšim sbirám 1/18, 1/43 v posledni době jen ty Tatry....Mně by se zas líbily US trucky, ty já rád. Vím, že se dělaji, ale in natura sem he neviděl.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Jak jsem slíbil zde je foto upraveného modelu bagru Tatry 111 D030. Bagr se otáčí kolem osy a rameno je pohyblibé ve stejném rozsahu ,jako u předlohy. Bohužel lana nelze navíjet,protože to udělat nejde bez nemodelového zásahu, takže pohyblivost je omezena napnutím lan. Na modelu je ještě několik drobných úprav a ještě chybí dodělat zajišťovací hák, který má zajistit druhé rameno proti pohybu v transportní poloze. Ten původní se při rozebírání modelu ulomil. A stejně nebyl udělán tak, jak by měl vypadat. V každém případě vypadá bagr lépe ,než s původními "lany" z drátu. Jinak obecně je to model velice zdařilý, srovnatelný s již vydanými modely Tater 111 od Premium Clasicc, ovšem za třetinovou cenu. Ještě chci do budoucna pořídit další model(y) a udělat tento bagr s podkopovou lopatou a také ještě provedení se starší původní kabinou. Bagry s kabinou, kterou má model se montovaly až ke konci produkce. S tou původní se myslím ani originální předloha nezachovala ale ta se hodila k Tatře 111 lépe
,než ta nová, která se více hodí k následujícímu bagru D - 031. Ten by byl jako model také zajímavý, montoval se sice později až na Tatry 138 ,ale v malé sérii (nejspíš několika maximálně desítek kusů ) byl namontovaný i na Tatry 111. To už je ale zcela jiný bagr....
Přílohy
Tatra 111 D030.1jpg.jpg
Tatra 111 D030.jpg
Tatra 111 D030.3jpg.jpg
Tatra 111 D030.2jpg.jpg
Tatra 111 D030.4jpg.jpg
Naposledy upravil(a) ja1 dne 19 dub 2023, 10:02, celkem upraveno 1 x.

sid1958

Příspěvek od sid1958 »

Tak Kaden dal do prodeje další - tedy třetí - stavebnici, a to model Tatra 815 4x4 SÚS (na Retro auta za 1.190,- ).

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“