Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
A co říkáte na prémiovou sanitku 1202? Karoserie samotná je o něco povedenější, než u 1202 STW - tam byly u zadních světel vidět výrazné dělicí roviny formy. U sanitky ne, zřejmě je z jiné formy. Křížek na střeše u té mojí odstával, protože jeho čep pro usazení je delší, než je síla materiálu střechy a zespodu je k střeše připevněno přední okno, které díru pro čep křížku nemá. Stačilo čep křížku zkrátit a je to OK. Sanitka vypadala, že nemá žádný interiér, ale je tam. Je vyvedený kompletně v černé barvě plastiku, tak jsem ho stříknul smetanovou barvou, podlahu nechal černou a najednou je vidět nejen interiér, ale i zasklení v dělící přepážce. Zadní SPZ měla být šestiboká, ne obdélníková, tak jsem odstranil původní obdélníkovou, zalepil díry, přetřel smetanovou barvou a nalepil jiné pražské SPZ se správným tvarem té zadní. Nebyl jsem si jistý tou jednou mlhovkou, ale dohledal jsem fotografie z Vrchlabí, kde tak nové sanitky vybaveny byly.
Každopádně po těch několika drobných úpravách vypadá sanitka lépe.
Každopádně po těch několika drobných úpravách vypadá sanitka lépe.
...bude ještě pár starších modelů
Jíííííííí
V diskuzi na K-reportu se objevil příspěvek s informací, že kolekce Škodovek se natáhne z 80 na 100 čísel. Na stránkách kolekce je zatím pořád informace o rozsahu kolekce 80 čísel. Nemá někdo nějaké zprávy, jak to je?
V magazínu u Rapidu se to píše, co víc bys chtěl jako důkaz?
To by nebylo špatné. Jen aby to nebyly samé nedávno minulé, nebo současné typy, jako jsou poslední čísla. Starší verze jsou určitě pro většinu sběratelů Škodovek zajímavější a nejen sériové verze,ale pro mnoho z nás by byly nejzajímavější starší prototypy a to nejen civilní , ale i závodní verze. Těch možností by byla spousta.
Rapid mi ještě nepřišel
Bude třeba navýšit kapacitu vitrínek.
Bude třeba navýšit kapacitu vitrínek.
Možná se ještě vrátí k předválečným
Tak příští Škoda Karoq...
Já furt čekám, kdy modely z 30. a 40. let vydá originál IXO - a furt nic. Jinak těch 20 modelů navíc by mohly být Laurin a Klement.