IXO Museum

Odpovědět
marklukes

Re: IXO Museum

Příspěvek od marklukes »

Ještě odkaz: https://www.momaco.fr/en/250-odeon . Je tam i Esders, když se to rozklikne, datum vydání 2018 (stejně jako Napoleon). To je divný, že jsme si toho nevšimli. Já objevil až dnes odkaz na Napoleona na Carmodelu.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Fakt zvláštní! Přitom koukám na Carmodel každý den. Pěkný je i Peugeot 402 1938. Jasně, je to jiná kategorie, ale předválečný je taky:

D83FFBE8-96DF-48FB-9800-1E90BD0F3059.jpeg
D83FFBE8-96DF-48FB-9800-1E90BD0F3059.jpeg (81.55 KiB) Zobrazeno 482 x

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No přesně, já mám z carmodelu každý den mail s novinkami.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Pro jistotu jsem se na momaco.fr přihlásil k odběru newsletteru 😎

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jinak dneska koukám na novinky Norev. Myslím, už nám žádnou předválečnou klasiku neudělají 🧐. Jedině snad ten záhadný Odeon…

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Průběžně pořád sleduju novinky. Je to totálně beznadějné. Předválečnou klasiku už v kovu nedělá nikdo. Pravda, občas nějakou reedici RIO, ale nic nového taky nemají. V resinu není situace o moc lepší. Modýlky z 20. až 40. let už nevydává ani Matrix. Úplně tím ztratil identitu. Ach jo 😢

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Matrix mi připadá, že to bere ve vlnách. Před nějakou dobou to byl samý veterán, teď nic. Tady je pravděpodobnost, že se vlna vrátí. Ale na nějaké velké nákupy to při cenách resinů nevidím. Já už se črvrt roku psychicky připravuju na nákup dvou resinových F1 z Monzy, kde jsem byl v září přítomen. Jeden Spark a jeden Look Smart (protože na Ferrari má exkluzivitu Bburago, tak mám na výběr kromě Look Smartu ještě BBR (nevím, jak to, že tihle dva výrobci resinů můžou vyrávět Ferrari)). Bude to pro mě pálka, za kterou bych měl deset kovových IXO MUS. Takže jen výjimečně jako upomínku. Jinak souhlas, v veteránama je to teď naprd :-( . Ani ti, kteří kromě IXA občas něco starého v kovu vyrobili - Norev nebo Minichamps.

trapper

Příspěvek od trapper »

Přesně tak,z Minichampu je takřka 100% monolit F1/ kromě Ferrari/a ixo zkouší leccos, teda kromě klasických veteránů.Looksmart a BBR museli sublicenci koupit u Bburaga.A žádné pozitivní překvapení na obzoru.Uff...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To jsem se před časem ofrňoval, že IXO upřednostňuje klasiky v kolekci Premium X, ale teď bych ty pod kódem PRD rád bral, když není nic 🥹

marklukes

Příspěvek od marklukes »

trapper píše:
12 pro 2022, 16:30
Přesně tak,z Minichampu je takřka 100% monolit F1/ kromě Ferrari/ ...
No musím říct, že od Minichampsu jsem jednu F1 měl. Blbě závěs zadních kol (bilo to do očí), nebyla to chyba jednoho kusu, bylo to na všech obrázcích na netu. Psal jsem do Minichampsu, že se to asi soudruhům nepovedlo. K mému překvapení mi odepsali, ale že je vše OK a co chci. Model se mi podařilo prodat, koupil jsem později ten samý od Sparku, levnější, bez chyb, detailněji provedený (já vím, resin, ale zrovna na F1 1:43 je asi vhodnější). Tak nějak jsem na Minichamps zanevřel. :-( I když mě mrzí, že jsem kdysi (před deseti lety) prošvihnul krásné veterány v kovu (Horch 853 v různých barevných kombinacích, Bentley Blower ...). No ale to je historie. Pak dělali ještě veterány v resinu - kolekci z nějakého muzea, no a teď je stav jaký je.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“