Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
Petys

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od Petys »

RosaV8 to vystihl naprosto přesně. Auta ze 30.-40. let si už dneska téměř nikdo nevybavuje, nemají "laickou" fanouškovskou základnu. Je potřeba si uvědomit, že tahle série musí pokrýt a vyhovět co nejširšímu spektru lidí - a sorry, víc lidí má nostalgickou vzpomínku na první novodobou Oktávku, než na jakýsi 80 let starý kurník.

A jedna zdrcující zpráva - jako č. 53 přijde novodobý kurník - červená Škoda Kamiq :lol:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To je teda fakt slavný vůz 😁😁. Je mi to ovšem fuk. Stejně kaleidoskop nekupuju. Spíš se těším, že z té případné klasiky bude něco pro kolekci IXO MUS/CLC 😎.

Jinak předválečná auta běžně patřila ke koloritu našich silnic ještě v 60. letech a už tehdy jsem je obdivoval. U Spartaka jsem pózoval z donucení…

9A08D73D-E9CE-4F0D-9F39-35FCC22F532A.jpeg

Tehdy byl nový, ale alespoň hezký. Nebyla to tuctová obluda jako ta dnešní auta. Už je ani nepoznám a jsem na to hrdý 😎

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Ještě začátkem 70. let byla předválečná auta běžně k vidění v normálním provozu. Naše rodina měla jako rodinný vůz až do roku 1973 Tatru 57 ( 1934), možná proto jsem tato auta z první republiky víc vnímal a dodnes mám pro ně slabost.

No uvidíme jakým slavným vozem nás kaleidoskop překvapí. Třeba to bude Škoda Kurniq :D

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Pedro65 píše:
28 lis 2022, 20:21
Třeba to bude Škoda Kurniq :D
Bomba název pro nový model značky Škoda. Pošli jim to jako inspirací, přesně zapadá do jejich současného brandu :!: :lol:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Kurniq nemá chybu 👍🏻

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No, jako ilustrace k té debatě o kurníkách - tohle jsem našel na netu - design dnešních aut. Najdete 10 rozdílů? To by byla sbírka pro masochisty.
auta2.jpg
auta2.jpg (81.72 KiB) Zobrazeno 553 x

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No, je to strašné. :(
Ale není se čemu divit. Dnes už auto hraje úplně jinou roli než kdysi a zařadilo se mezi prachobyčejné spotřební zboží.
Kdybys takhle nechal nafotit vedle sebe 20 současných ledniček, praček nebo mikrovlnek, bude to úplně stejný obrázek.
Tohle všechno, až doslouží, prostě nebude patřit do muzea, ale do šrotu. Přidaná estetická hodnota je naprosto nulová.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Přesně tak!

749D626A-CE85-4386-ACFC-3CC9C5004CB2.jpeg
749D626A-CE85-4386-ACFC-3CC9C5004CB2.jpeg (29.74 KiB) Zobrazeno 500 x

Až budou ta hnusná auta všechna do zásuvky, tak se budou lišit od kuchyňských spotřebičů ještě méně. Jsem si jistý, že už nový vůz kupovat nebudu. Není to z důvodu věku, protože mládnu každým dnem, ale nevím, proč bych takovou blbost dělal. Ovšem nějaký modýlek bych si ještě rád pořídil. Novodobý kurník z kaleidoskopu to určitě nebude 😁.

Jinak sběratelům kolekce se fakt omlouvám. Ať si každý sbírá, to co chce a je jeho srdci blízké. I přes mírné zdražení jsou ceny fajn a kvalita celkem taky 😎

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Nemusíš sa ospravedlňovať za nič ;) . Ako píšeš, každý zbiera to, čo chce. Ja by som tiež rád mal viac starších kúskov, ale trend je taký aký je, žiaľ.
Zase na druhú stranu všetko sú to škodovky, a tak do tejto kolekcie proste patria a nikde nebolo napísané, že vyrobia všetko čo Škoda za svoju históriu vyprodukovala ;) . Dúfam, že nás ešte prekvapia a potešia :) .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

No, že by se dotáhlo až do součanosti?

Začínám ale tedy nepochybovat o tom, že se objeví O2, O2 FL a Fabie 2 x2 karosářské varianty, to máme hnedka 6 modelů, jen to fikne. Dále i limuzína Superb 2, otázka, co Superb 2 FL nebo trojková Octavia. No a nebude chybět ani Yeti. A možná dojde i Fabii I Sedan? No, máme to 10 modelů, jen to fikne. Ale pokud dodrží těch 80 číslel, tak bychom se tím pořád dostali jen max. k číslu 65. Co bude těch dalších 15 modelů? :)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“