Abrex - nové modely

Odpovědět
RosaV8

Re: Abrex - nové modely

Příspěvek od RosaV8 »

Formana od Abrexu jsem v ruce neměl, ale nemyslím si, že by ten model nějak výrazně předělávali. Jen se při pohledu na něj nemůžu ubránit fascinaci, jak nesmírně jemně je proti Abrexu zpracovaný Forman z kaleidoskopu, byť je drobet delší. Felda combi už vypadá na fotkách mnohem lépe než Forman, tak snad tomu tak u produkčních kusů bude.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Feliciu Combi robí Abrex v Číne, takže tá bude relatívne OK, ak nezlyhá výstupná kontrola ;) .
Čo sa týka Formana, tak ten má stále tie isté chyby, teda len podľa fotiek. Navyše pribudli tie príšerné zadné svetlá - asi ich sušili na priamom slnku, že tak vybledli :D . Inak je stále 4x4, kolesá z kto vie čoho, predné sklo zapadnuté, zadné tiež, piate dvere asi zatvárali s veľkým nákladom, že sú hore vybúlené smerom von a tak ďalej a tak ďalej. Škoda slov :( .
Našťastie je tu aspoň DeA, síce s inou maskou, ale aspoň že je. A možno bude časom aj verzia čo robí Abrex. Inak by bola sranda keby ModelDepo spravili porovnávačku aj Formanov DeA a Abrex. Som zvedavý ako by dokázali, že Abrex je lepší :D .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

pavel14

Příspěvek od pavel14 »

Vzhledem k recenzím jsem neočekával formana jako topovku ale je to tragédie :cry:

Oproti favoritu, který mám z první série, má forman hrozná všechna světla, okna, zrcátka (favorit měl i náznak znaku), zástěrky bez nápisu škoda, spáry karoserie jsou snad 3x větší něž na favoritu (nereálné), špatně nabarvená těsnění oken, torpédo pod předními stěrači není černé, kola absolutně nepřipomínají MY93, světlá výška jako nějaký scout. Mohl bych pokračovat dále...

Verze ÚAMK je ještě horší, než výchozí forman. Neskutečně odfláknuté zpracování, konkrétní kus má odloupnutý lak na několika místech po špatné montáži dílů.

Oproti 14 let starému favoritu bych čekal posun vpřed ale je to právě naopak.

Kaden prodává modely s drobnou vadou jako 2. jakost se slevou, Abrex prodává 5. jakost s vysokohorskou přirážkou :x

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tak Favorit je Made in China a tak je OK. Forman je ale už Made in Czech Republic a tak to aj vyzerá. Všetko vyrobené v Čechách od Abrexu stojí za ... A Forman je na tom (zatiaľ) najhoršie. Ja napríklad Formana od Abrexu nemám a domov mi nesmie ani keby som ho dostal zadarmo.
Abrex vyrobený priamo v Čechách nemá cenu kupovať, tak to proste žiaľ je.
On ani Kaleidoskop / DeAgostini nie je dokonalý. No oproti Abrexu je to aj s tými chybami 1000x lepšie.

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Mě by zajímalo, jak se na to koukají lidi přímo v Abrexu. Napadá mě leda že buď nemají soudnost a nevidí jak mizerně je Forman udělanej, nebo to vidí, ale nechce se jim/nemůžou ten model vyvíjet odznovu tak, aby za něco stál.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Vidí, ale mají vyzkoušené, že se to stejně prodá. Je to děs a hrůza!

rocs

Příspěvek od rocs »

petrinza píše:
21 zář 2022, 08:11
Zdravím. Měl už někdo možnost fyzicky porovnat nového Formana s původním Formanem z limitky ? V čem se liší ? Podle fotek mi přijde, že mimo jiné barvy jen přibyly přední mlhovky.
Porovnanie pôvodného a "nového" Formana :
Nový je rovnaký paškvil ako pôvodný. Má toľko nedostatkov, že sa všetky ani vymenovať nedajú.
Mnohé už tu boli vymenované, tak pridám len niekoľko:
Prilepená zadná náprava
Predné kolesá s celou oskou sa voľne pohybujú vo vodorovnom aj zvislom smere
Všetky kolesá nasadené na osku - vychýlené
Pneumatiky - des a hrôza
Predné smerovky neexistujú.......
FOTO:
PA080272.JPG
PA080272.JPG (76.39 KiB) Zobrazeno 767 x
PA080271.JPG
PA080271.JPG (72.92 KiB) Zobrazeno 767 x
PA080270.JPG
PA080270.JPG (74.39 KiB) Zobrazeno 767 x
PA080269.JPG
PA080269.JPG (73.83 KiB) Zobrazeno 767 x
PA080267.JPG
PA080267.JPG (75.17 KiB) Zobrazeno 767 x
PA080264.JPG
PA080264.JPG (74.81 KiB) Zobrazeno 767 x

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Je to tragédia :( . Ale rozdiely tam sú - hmlovky ako už bolo povedané, predné svetlomety sú číre, maska nenamaľovaná a disky kolies mi príde, že majú obrovský lem - pôvodná "limitka" ich nemala až také - ale možno len klamú fotky alebo sú len pneumatiky nasadené viac dovnútra.
Vedenie a celý Abrex o tej tragédii Made in ČR vie, ale prečo by robili nápravu, keď sa to aj tak predá - stále je dosť blbcov čo od Abrexu kúpi všetko, česť vínimkám, čo to kúpia iba preto, aby mali v zbierke ukážku úpadku tejto firmy. Veď aj Formana obhajovali, že to je vlastne "Modrý Maurícius" :D , idioti, a niektorí ľudia im to stále "žerú" :( . Sami aj vyvolávajú umelo dopyt - po vydaní je všetko okamžite vypredané, ale ešte v ten deň sú ponuky na aukre a ceny tam idú do výšin - kto asi stojí za predajom na aukre, naozaj súkromník, ktorému sa pošťastilo objednať ešte pred vypredaním, alebo ... ?

pavel14

Příspěvek od pavel14 »

Zkusím ještě udělat fotky i verze úamk ale každopádně budu formany vracet. Je mi jasné, že nebudou předělávat formu na karoserii ale mohli alespoň upravit detaily a použít některé propracovanější díly z původního favorita...

Každopádně za 795 a 995CZK je to výsměch, kdyby to bylo na ceně DeA, tak ještě budiž ale tohle opravdu drzost :x

Máte info, kdy bude k dostání felicia combi new face?

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Vyšla Felicie facelift combi, zatím v barvách Policie a civilní fialová esprit metalíza.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“