IXO Museum
Re: IXO Museum
Diky, to jsem rad, ze se libi 
Zdravím ,Britský auta z padesátek jsou taky pěkný ,ale proč píšu , na AutoModel cz. je k mání MB 130 z1934 MUS026 ale cena je
trojnásobná proti běžný.
trojnásobná proti běžný.
Ten už mám, ale dekuju za upozornění 
Já vím, že to patří tématicky jinam, ale musím se pochlubit. Dokopal jsem se k tomu, že jsem nechat udělat nové vitríny, do kterých jsem auta vyndal z krabiček a postavil je trochu našikmo. Ten tozdíl oproti minulému stavu, kdy auta byly v krabičkách a robnoběžně s vitrínou je neskutečný. Auta taky vyniknou díky tomu, že vitríny jsou celé bílé. Minulé vitríny jsem měl z velmi světlého dřeva, ale v té bílé prostě auta víc vyniknou. Neskutečnej vopruz byl vyndavat auta z krabiček a zas ty krabičky kompletovat včetně šroubků. Dělal jsem to v chirurgických rukavicích, abych auta neumatlal a podařilo se mi nic neulomit a nezničit. Snažil jsem se auta rozprostřít po celém prostoru, jak budou přibývat, tak to holt trochu smrsknu. I když upřímně za mě není teď moc co kupovat - v poslední době jsem si udělal radost dvěma Bugatti 57 - vítězové Le Mans 1937 a 1939. Nemusí se líbit každému, ale já jsem z nich teď nadšený.
Úžasný pohled! Ty dva Mercedesy Simplex mi porad chybí. Díky moc za motivaci 
Tak jsem to psychicky nevydržel a z jiného FB účtu (abych nepsal jen z toho už profláknutého
) jsem se zeptal, jak to bude se sérií MUS. Napsali mi, že "některé starší kolekce, například MUS již byly absorbovány kolekcí CLC". A je vymalováno

Hmmmm, tak se už nedočkáme
. Ostatně první varování byla byla reedice Mercedesu 540K právě v CLC. Ach jo…
Vzhledem k tomu, ze ten posledni predvalecny veteran, 540K jak pises, vysel jiz pred dva a pul roky, tak bych rekl, ze na predvalecna auta rezignovali. Jak jsem psal, z predvalecnych aut ted neni co kupovat, Tedy za rozumnou cenu. 100 ecek za matrix dat nehodlam, jak jsem si overil, ve vitrine rozdil mezi resinem a ixem za sedum stovek skoro nepoznam.
Je to tak. Bohužel je to všeobecný trend. Norev už to zřejmě taky vzdal a RIO má jenom předražené reedice. Modylek s figurkou mít fakt nemusím
.
Dokázal bych asi sbírat zajímavá auta z 50. až 70. let, což se potvrdilo kolekcí vozů Jaguar, ale aktuálně jsou v CLC tuctovky, kterých bylo ještě nedávno na ulicích mraky. Ty me fakt neberou…
Dokázal bych asi sbírat zajímavá auta z 50. až 70. let, což se potvrdilo kolekcí vozů Jaguar, ale aktuálně jsou v CLC tuctovky, kterých bylo ještě nedávno na ulicích mraky. Ty me fakt neberou…