Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Tak vidím, že že mám asi velké štěstí s relativně bezproblémovými dodávkami od DeA. Tak před 2 - 3 měsíci, když jsem se dotazoval na kolekci Legend zdali bude pokračovat a jestli tam náhodou nemám nějaký nedoplatek, mi za dvě hodiny operátorka volala zpět že si nepamatuje kterou z kolekcí jsem chtěl zrušit. Ještě že zavolala .
Dnes dorazila další čísla Škodovek. Felda je dobrá, uvidíme kolikrát tento model ještě zrecyklují. MTX 160 je pěkná. Chyby tam jsou, špatně usazené PB okno ( lze snadno opravit). Světla nevypadají až tak děsně jako na fotkách. Nevím koho napadlo vnitřky rámečků světel nabarvit stříbrně a tak to opticky světla zvětšuje. Pokud půjde maska se světly rozebrat, stříbrnou barvu odstraním a bude to cajk. Absence světelné rampy mi až tolik nevadí i když s ní je to hezčí.
Dnes dorazila další čísla Škodovek. Felda je dobrá, uvidíme kolikrát tento model ještě zrecyklují. MTX 160 je pěkná. Chyby tam jsou, špatně usazené PB okno ( lze snadno opravit). Světla nevypadají až tak děsně jako na fotkách. Nevím koho napadlo vnitřky rámečků světel nabarvit stříbrně a tak to opticky světla zvětšuje. Pokud půjde maska se světly rozebrat, stříbrnou barvu odstraním a bude to cajk. Absence světelné rampy mi až tolik nevadí i když s ní je to hezčí.
U té recyklace Felicie 1962 projevil výrobce alespoň trochu invence - oproti Felicii 1961 z kultovek má jinou přední masku, nedostala pravé zrcátko, má bílý volant a oranžové blinkry, bílé boky pneumatik. Rozdíl mezi ročníky 1961 a 1962 je tam vidět. Navíc Felicie 1962 je "jen Felicie" - tzn. motor o obsahu 1049 cm, kdežto Felicie 1961 z kultovek byla Felicie Super - motor 1221 cm - viz označení na liště na předních blatnících. Na tu červenou jsem si ještě objednal nataženou střechu. Na Abrexovou Felicii pasovala výborně, snad padne dobře i k DeA
Tož nevim jestli se smát nebo brečet. Ono DeA vlastně dle jejich vyjádření s touto kolekci nemá nic společného.
Tak jsem dnes po opětovném neúspěchu v trafice, kontaktoval na radu DeA Média print jako "viníka" této situace a jsem zvědav na jejich reakci.
Tak jsem dnes po opětovném neúspěchu v trafice, kontaktoval na radu DeA Média print jako "viníka" této situace a jsem zvědav na jejich reakci.
Podle mě prostě zvrtali datumy na webu. I na výtisku čísla 24 je napsáno, že je to čtrnáctideník. A vydávat s jinou periodicitou než mají napsané by byla blbost.
Tak konečně č. 23 na stáncíc, č. 24 bude až 28.12.2021.
-
Tak kam jsme vlastně zatím došli, do čísla 29? 51 (!!!) zbývá
Škoda VOS řada
10) VOS s vlaječkami
Tam žádná cesta dál asi skutečně nepovede
Škoda 1101/1102 (Tudor) řada
11) Tudor 1101
13) Roadster 1102
Sedan? Van? STW? Sanitka? (+1 až 4 čísla)
Škoda 1200/1201 řada
1) Sedan
Stejně jako u 1202 - STW, Van, Pick-up? Případně nabídnout sanitku jako nepremii? (+1 až 4)
Škoda 1202 family
8) STW
15) Van
16) Pick-up
Mlíkaře nebo jiného potištěnce do běžné serie? (+1 až 2)
Škoda 440/445/450 (Spartak/Octavia/Felicia) řada
2) Spartak
5) Octavia Combi
7) Octavia Super
9) Felicia Hardtop
23) Felicia (červená, bez střechy - možná nejikoničtější Škodovka ever?)
Starší verze Combi s původními světly? Nějaký potištěnec? (+1 až 2)
Škoda 1000/1100 MB řada
3) 1000 MBG De Luxe
18) 1000 MBX
22) 1000 MB
Tady mne už napdá snad opět jen nějaký potištěnec (ale mlíkařská bude v Premii) ...nebo nějaký pohádkový skřítek? (+1 až 2)
Škoda 100/110 řada
12) 110 LS
21) 110 R
Asi dojde na 100 L + opět nějaký potisk, vč eReSa? (+ 1-3)
Škoda 1203 řada
6) 1203 ROL
27) 1203 Minibus
Lze čekat dodávku, COM, valník bez plachty, potisky? (+1-5 čísel)
Škoda 742 (105/120/130) řada
4) Rapid 130
16) 105 L eMko
19) 135 GL eMko
24) MTX 160 RS
25) 120 LS Užovka
28) 105 S Užovka
Nabízí se Garde, 120 GLS Užovka, 120 L s hranatými světly, nějaký potisk, mooožná Furgonet? (+ 1-6 čísel)
Škoda Favorit řada
14) Forman
20) Pick-Up
Zcela určitě bude raný Favorit, dále by nemusel chybět VanPlus, mohl by být pozdější Forman (možná nějaký akční model), což asi by mohlo platit i pro Favorit, nabízely by se i prototypy nebo i Pick-up s nástavbou a řada potisků (+ 1-7 čísel)
Škoda Felicia řada
26) Felicia GLX FL
29) Felicia Fun
Dalo by se očekávat, že v obou karosářských verzí bude původní verze i FL, Pick-up (S nástavbou? Bez ní?), možná VanPlus, potištěnci (+ 1-7 čísel)
Tedy - Pokud bych sečetl ty mé nějvyšší odhady, tak bychom se dostali nějak k číslu 42, takže by pořád ještě by dalších 9 čísel zbývalo.
NICMÉNĚ - Nějaká moje původní rok stará premisa o tom, jak přeci by nebylo možné vyrobit 80 modelů Škoda, dostává drobet trhliny. Bude záležet na kreativitě výrobce
Pochopitelně jsem pro zjednodušení nezaložil spekulace nad dalšími řadami. Pokud přijde Octavie, Fabie, Superb...
Samozřejmě bychom všichni chtěli co největší rozmanitost než třeba 1000 MB x 1000 MBG De Luxe nebo eMkové 105 L x 135 GL.
Tak uvidíme, co přinesou věci příští...
Škoda VOS řada
10) VOS s vlaječkami
Tam žádná cesta dál asi skutečně nepovede
Škoda 1101/1102 (Tudor) řada
11) Tudor 1101
13) Roadster 1102
Sedan? Van? STW? Sanitka? (+1 až 4 čísla)
Škoda 1200/1201 řada
1) Sedan
Stejně jako u 1202 - STW, Van, Pick-up? Případně nabídnout sanitku jako nepremii? (+1 až 4)
Škoda 1202 family
8) STW
15) Van
16) Pick-up
Mlíkaře nebo jiného potištěnce do běžné serie? (+1 až 2)
Škoda 440/445/450 (Spartak/Octavia/Felicia) řada
2) Spartak
5) Octavia Combi
7) Octavia Super
9) Felicia Hardtop
23) Felicia (červená, bez střechy - možná nejikoničtější Škodovka ever?)
Starší verze Combi s původními světly? Nějaký potištěnec? (+1 až 2)
Škoda 1000/1100 MB řada
3) 1000 MBG De Luxe
18) 1000 MBX
22) 1000 MB
Tady mne už napdá snad opět jen nějaký potištěnec (ale mlíkařská bude v Premii) ...nebo nějaký pohádkový skřítek? (+1 až 2)
Škoda 100/110 řada
12) 110 LS
21) 110 R
Asi dojde na 100 L + opět nějaký potisk, vč eReSa? (+ 1-3)
Škoda 1203 řada
6) 1203 ROL
27) 1203 Minibus
Lze čekat dodávku, COM, valník bez plachty, potisky? (+1-5 čísel)
Škoda 742 (105/120/130) řada
4) Rapid 130
16) 105 L eMko
19) 135 GL eMko
24) MTX 160 RS
25) 120 LS Užovka
28) 105 S Užovka
Nabízí se Garde, 120 GLS Užovka, 120 L s hranatými světly, nějaký potisk, mooožná Furgonet? (+ 1-6 čísel)
Škoda Favorit řada
14) Forman
20) Pick-Up
Zcela určitě bude raný Favorit, dále by nemusel chybět VanPlus, mohl by být pozdější Forman (možná nějaký akční model), což asi by mohlo platit i pro Favorit, nabízely by se i prototypy nebo i Pick-up s nástavbou a řada potisků (+ 1-7 čísel)
Škoda Felicia řada
26) Felicia GLX FL
29) Felicia Fun
Dalo by se očekávat, že v obou karosářských verzí bude původní verze i FL, Pick-up (S nástavbou? Bez ní?), možná VanPlus, potištěnci (+ 1-7 čísel)
Tedy - Pokud bych sečetl ty mé nějvyšší odhady, tak bychom se dostali nějak k číslu 42, takže by pořád ještě by dalších 9 čísel zbývalo.
NICMÉNĚ - Nějaká moje původní rok stará premisa o tom, jak přeci by nebylo možné vyrobit 80 modelů Škoda, dostává drobet trhliny. Bude záležet na kreativitě výrobce
Pochopitelně jsem pro zjednodušení nezaložil spekulace nad dalšími řadami. Pokud přijde Octavie, Fabie, Superb...
Samozřejmě bychom všichni chtěli co největší rozmanitost než třeba 1000 MB x 1000 MBG De Luxe nebo eMkové 105 L x 135 GL.
Tak uvidíme, co přinesou věci příští...
Co předválečné Skodovky . Tam by se dalo vybrat celkem hodne
Ak už sme pri tých úvahách...
Keď už urobili MTX 160 RS, tak by mohli aj Feliciu Kit Car (IXO vydá čoskoro), Favorit L/A (karosériu už majú, "iba" dorobiť klietku, interiér) a L/H, 130 L/A a LR (už robí IXO, ale bez úprav interiéru ) + LR/H. Nie som náročný, že?
Chcel by som samozrejme aj tieto rallye modely, ale najradšej by som chcel staršie modely.
Uvidíme čo pre nás nakoniec DeA pripraví, možno milo prekvapí (tak ako s 160 RS a Feliciou Fun -tieto dve som v zozname naozaj nečakal).
Keď už urobili MTX 160 RS, tak by mohli aj Feliciu Kit Car (IXO vydá čoskoro), Favorit L/A (karosériu už majú, "iba" dorobiť klietku, interiér) a L/H, 130 L/A a LR (už robí IXO, ale bez úprav interiéru ) + LR/H. Nie som náročný, že?
Chcel by som samozrejme aj tieto rallye modely, ale najradšej by som chcel staršie modely.
Uvidíme čo pre nás nakoniec DeA pripraví, možno milo prekvapí (tak ako s 160 RS a Feliciou Fun -tieto dve som v zozname naozaj nečakal).
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Na příkladu Bastarda je vidět, že jsou schopní se pustit i do prototypů a ojedinělých konstrukcí - tím se okruh potenciálních předloh hodně rozšiřuje.
Jinak u Š1203 - TAZu 1500 se nabízí s použitím různých masek z různých období výroby recyklovat mikrobus, valník i combi a VAN několikrát, u Felicie 1994 - 2021 to můžou být kombíky před a po faceliftu, kabrio.. Taky z řady Š1200 vyšel zatím jen sedan a z řady 1201 combi - takže může ještě přijít 1200 dodávka, mikrobus, sanita, u 1201 zase sedan, dodávka a sanita, u 1202 ještě taky nevyšel pohřebák, u tudorů byly také dvě časové řady všech modelů jen s malými rozdíly - 1101 a 1102. Z prototypů Š1000 byly zajímavé minimálně combi a roadster, z prototypů Favoritu sedan, kupé, nebo nepříliš vzdálená Laureta. Prostě nebojím se, že nenaplní 80 čísel. Spíš si říkám, kolik z těch různých přestaveb, které jsem v minulosti realizoval buď úplně samo domo nebo s využitím dílů různých výrobců, když ty modely Abrex nevyráběl, takhle vyjde v tovární kvalitě. A u čeho vůbec se má smysl do přestavby ještě pouštět ? Ježísek mi přinese resinovou karoserii na 1201 pick up, mám objednanou konverzi Š1203 valník na zvedací plošinu, ale nápady postupně docházejí.
Jinak u Š1203 - TAZu 1500 se nabízí s použitím různých masek z různých období výroby recyklovat mikrobus, valník i combi a VAN několikrát, u Felicie 1994 - 2021 to můžou být kombíky před a po faceliftu, kabrio.. Taky z řady Š1200 vyšel zatím jen sedan a z řady 1201 combi - takže může ještě přijít 1200 dodávka, mikrobus, sanita, u 1201 zase sedan, dodávka a sanita, u 1202 ještě taky nevyšel pohřebák, u tudorů byly také dvě časové řady všech modelů jen s malými rozdíly - 1101 a 1102. Z prototypů Š1000 byly zajímavé minimálně combi a roadster, z prototypů Favoritu sedan, kupé, nebo nepříliš vzdálená Laureta. Prostě nebojím se, že nenaplní 80 čísel. Spíš si říkám, kolik z těch různých přestaveb, které jsem v minulosti realizoval buď úplně samo domo nebo s využitím dílů různých výrobců, když ty modely Abrex nevyráběl, takhle vyjde v tovární kvalitě. A u čeho vůbec se má smysl do přestavby ještě pouštět ? Ježísek mi přinese resinovou karoserii na 1201 pick up, mám objednanou konverzi Š1203 valník na zvedací plošinu, ale nápady postupně docházejí.
No a nejkrasnějši auto vyrobeno v Boleslavi T 600 Tatraplán