Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Tak slibované 110 se asi nedočkáme. Dnes místo ní 1202
Pick -up 1202 je fakt moc pěkný.Škoda jen , že na modelu chybí právé zpětné zrcátko. Z hlediska předlohy je to v pořádku, u osobních a užitkových automobilů do 3.5 t byla povinná zrcátka i na právé straně od roku 1985. Na modelu je ale na pravé straně pro zrcátko otvor, ale zrcátko tam není...
To ,že vyšel Pick - up místo odložené a znovu avizované Škodě 110 LS naznačuje nějaké potíže u De Agostini s kolekcí.Podle mě přecenili zájem o kolekci a počet předplatitelů předči jejichl odhady a jednoduše potřebný počet modelů, aby uspokojili předplatile a zároveň dodali minimální nasmlouvané počty pro prodej v trafikách prostě nemají.Takže to "řeší" nejdříve tím,že odložili pro trafiky čísla 11 a12 ,která už dodali předplatitelúm a do trafik dodali čísla 13 a 14 a horko těžko i předplatitelům. Daších čísel už měli zase málo,tak vymysleli na předplatitele to,že na které se už další čísla nedostávaly, že poslední zásilku nezaplatili a proto zasílání dalších čísel pozastavili a to přesto,že vše řádně podle smluvních podmínek uhradili. Já mezi ně bohužel patřím také a nic nejsou platné telefofáty a maily na zákaznickou linku s potvrzením o zaplacení,jen samé výmluvy na poruchu systému a že vše řeší a je vše pořádku.U mě to trvá už měsíc a půl a nic.stále jen výmluvy na poruchu systému.Opravdu dětinská výmluva a jen málokdo uvěří tomu ,že to tak je jak oni prezentují.A hlavně nikdo z předplatitelům nevysvětlil,kdy to bude vpořádku neví, a co bude dál když takto mlží. Snad jěště horší je to u edice T 603.Tam mě ze stejných důvodů byla také kolekce pozastavena,takže teď mám 35 čísel ,se kterými se mohu dát vyfotit.A v tom už nejsou malé peníze.....
Jk jsem De Agostini jen chválil ,tak teď z hlediska solidnosti se u mě De Agostini přesunulo do kategorie šmejdů...Uvidíme jak to bude dál, ale Já jsem rozhodnutý se bránit.....
To ,že vyšel Pick - up místo odložené a znovu avizované Škodě 110 LS naznačuje nějaké potíže u De Agostini s kolekcí.Podle mě přecenili zájem o kolekci a počet předplatitelů předči jejichl odhady a jednoduše potřebný počet modelů, aby uspokojili předplatile a zároveň dodali minimální nasmlouvané počty pro prodej v trafikách prostě nemají.Takže to "řeší" nejdříve tím,že odložili pro trafiky čísla 11 a12 ,která už dodali předplatitelúm a do trafik dodali čísla 13 a 14 a horko těžko i předplatitelům. Daších čísel už měli zase málo,tak vymysleli na předplatitele to,že na které se už další čísla nedostávaly, že poslední zásilku nezaplatili a proto zasílání dalších čísel pozastavili a to přesto,že vše řádně podle smluvních podmínek uhradili. Já mezi ně bohužel patřím také a nic nejsou platné telefofáty a maily na zákaznickou linku s potvrzením o zaplacení,jen samé výmluvy na poruchu systému a že vše řeší a je vše pořádku.U mě to trvá už měsíc a půl a nic.stále jen výmluvy na poruchu systému.Opravdu dětinská výmluva a jen málokdo uvěří tomu ,že to tak je jak oni prezentují.A hlavně nikdo z předplatitelům nevysvětlil,kdy to bude vpořádku neví, a co bude dál když takto mlží. Snad jěště horší je to u edice T 603.Tam mě ze stejných důvodů byla také kolekce pozastavena,takže teď mám 35 čísel ,se kterými se mohu dát vyfotit.A v tom už nejsou malé peníze.....
Jk jsem De Agostini jen chválil ,tak teď z hlediska solidnosti se u mě De Agostini přesunulo do kategorie šmejdů...Uvidíme jak to bude dál, ale Já jsem rozhodnutý se bránit.....
Dnes mi byla doručena Škoda 1202 Pick Up a 1000 MBX. Oba modely pěkné.
Mne ich pošta privezie až zajtra. A áno sú oba pekné. Len škoda nesprávnych kolies u MBX-ka a tiež, že nemá spätné zrkadlo a svetlý tapec dverí (keď už sú sedadlá farebné) +strieborné lišty medzi oknami . Ale to sú len drobnosti. Hlavne, že má inú (starú) masku oproti Abrexu.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Už mi balíček také dorazil. Ta kola na MBXu jsou opravdu strašná, snad se najde nějaký malovýrobce lepších jako doplňku..
Zdravím,
Páni môžem poprosiť foto najnovších kúskov z kolekcie? Ďakujem
Páni môžem poprosiť foto najnovších kúskov z kolekcie? Ďakujem
Áno disky z MBG sú lepšie ako tie na MBX, ale tiež nie sú úplne správne. Našťastie mám 1000 MBG 2x, takže na jednom MBG zostanú tie "správne" .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Nabízí se srovnání MBX Abrex versus DeA, když už jsou obě verze na světě. A světe div se, mnohokráte kritizovaný Abrex je v tomto duelu vítězem. Zatímco Abrex se snaží držet skutečné předlohy, DeA pouze trestuhodně zaměnila dvoudveřový bok MB za jednodveřový. Přitom ponechala zadní okno i se střechou od verze MB/MBG. MBX má ve skutečnosti zadní okno i střechu odlišnou od MB. DeA tak vydala v této kolekci naprostý paskvil. Tento model si prostě nezaslouží naši pozornost. S něčím podobným jsem se setkal i u FSO Poloneza coupé v polských kultovkách, kdy pro změnu ponechali boční dveře stejně krátké jako u čtyřdveřové verze.
https://embebe.rajce.idnes.cz/MBX_Abrex ... DeAgostini
https://embebe.rajce.idnes.cz/MBX_Abrex ... DeAgostini
ja by som to až tak tragicky nevidel, je pravda, že ten zadný stĺpik trocha (dosť) posr ...i, ale MBX od DeA potešila, lebo je to iný variant, ako od Abrexu... Spodnú bočnú líniu postranných okien stiahli u DeA u MBX nižšie ako u 1000 MB, čo možno pochváliť. Ja som s MBX od DeA vcelku spokojný ... bohvie čo by z nej urobilo napr. Solido ... A bol by som rád, keby u DeA vyrobili 110R s 1 párom predných svetiel...