Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
Tak to také blahopřeji a chválím!
Tak jsem také Prince objednal a to i přesto, že nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. CMC si poněkud ušetřilo práci a při tvorbě tohoto modelu dost okopčilo již vydaný typ SSK. Takže zřejmě nesouhlasí počet žaluzií na pravém krytu motoru a také na modelu nejsou všechny svody výfuků ve stejné rovině, jak má 1:1... Tento postřeh je popsán v diskuzi na Diecastsociety: https://diecastsociety.com/first-look-c ... ince-1934/
Myslím ale, že národ sběratelský tohle CMC odpustí a opět půjde o kousek, který se bude časem zhodnocovat...
Myslím ale, že národ sběratelský tohle CMC odpustí a opět půjde o kousek, který se bude časem zhodnocovat...
Za mě, jako člena národa sběratelského, je to krásný model a je mi úplně fuk, jestli se bude časem zhodnocovat. Koupil jsem si jeden, ne pět.
Ten příspěvek na die-cast society je mírně zavádějící a vyvozuje nesmyslné závěry.
Jedná se spíše o nějaké prostorově technologické důvody, ale nedovolil bych si takhle spekulovat jako na DCS.
CMC to udělalo stejně jako na předchozích modelech, nikoli ovšem SSK jak píše pisatel, ale SSKL.
Že by se ovšem jednalo o kopírování z již vyvinutých dílů je spekulace, protože kapota na Black Princi má úplně jiný tvar, než na "standardním" SSKL.
A pak měl tedy pisatel zmínit, že nejen na Black Princi je špatně (jedná se asi o necelý 1mm) výška svodů, ale ve stejné rovině to měly ve skutečnosti všechny. To není žádná odlišnost Black Prince. Takže z tohoto pohledu bychom museli říct, že špatně jsou všechny CMC SSK/SSKL.
Ten příspěvek na die-cast society je mírně zavádějící a vyvozuje nesmyslné závěry.
Jedná se spíše o nějaké prostorově technologické důvody, ale nedovolil bych si takhle spekulovat jako na DCS.
CMC to udělalo stejně jako na předchozích modelech, nikoli ovšem SSK jak píše pisatel, ale SSKL.
Že by se ovšem jednalo o kopírování z již vyvinutých dílů je spekulace, protože kapota na Black Princi má úplně jiný tvar, než na "standardním" SSKL.
A pak měl tedy pisatel zmínit, že nejen na Black Princi je špatně (jedná se asi o necelý 1mm) výška svodů, ale ve stejné rovině to měly ve skutečnosti všechny. To není žádná odlišnost Black Prince. Takže z tohoto pohledu bychom museli říct, že špatně jsou všechny CMC SSK/SSKL.
Nejprve reakce na to "zhodnocení". Zaujalo mě, že p. Cvejn má v porovnání s konkurencí cenu velmi příznivou. No a jelikož se po vyprodání produkce model na e-bay hravě vyšplhá na základ. cenu okolo 15 000,-, lze hovořit o jeho zhodnocení, aniž by měl sběratel (v mém případě) potřebu se ho zbavovat
Co se týká té Daliho reakce na DCS, tak s tím se dá souhlasit, avšak to nic nemění na tom, že je škoda, že se CMC nepovedlo alespoň ty svody srovnat do roviny, je to detail, který na černém pozadí vynikne.
Avšak znovu podotýkám, že pokud lidi šílí po např. AM Zagato, který je opravdovým paskvilem, je popsaná chybka na Princi opravdu jen zanedbatelným detailem..
Co se týká té Daliho reakce na DCS, tak s tím se dá souhlasit, avšak to nic nemění na tom, že je škoda, že se CMC nepovedlo alespoň ty svody srovnat do roviny, je to detail, který na černém pozadí vynikne.
Avšak znovu podotýkám, že pokud lidi šílí po např. AM Zagato, který je opravdovým paskvilem, je popsaná chybka na Princi opravdu jen zanedbatelným detailem..
Prostě mnozí prodejci to ve střední Evropě dělají na úkor vlastní marže. Poslední roky se opravdu vyplatí CMC nebrat zvenčí. Patří jim za to dík, že berou v úvahu zdejší menší kupní sílu a tomu přizpůsobí svůj výdělek.
Tak, tak. Lidi jsou šílení... Třeba já už dnes většinu sběratelů vůbec nechápu. Já už nechápu asi většinu celého toho současného světa.
Tak svět se mění a čím budeme starší, tím nám je jasnější, že "k horšímu" ..ale mladí ať si ho zařídí podle svého, je to jejich budoucnost
Mladí sběratelé jsou zahlceni vším možným, ať sbírají, to co je zaujme - v kontextu nadcházející neosobní "digitální doby" je asi i takovéto počínání lepší, než jenom surfovat sociálními sítěmi..
Tak Prince je také už doma.