Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Další zásilka Felicia hardtop a Škoda VOS jsou na cestě. Jsem na ně zvědavý i na to ,co bude další model.....
Tak Felicia a VOS jsou doma. Oba modely jsou moc pěkné i když drobné nedostatky by se našly. U Felicie je to "prolis" v horní části zadního blatníku za dveřmi, který by tam neměl být, ve kterém byla na původním modelu z legend (odlitek karoserie je stejný) složená "plátěná" střecha. Podle masky chladiče by měl model představovat provedení z let 1961 a 62. Tomu odpovídá i řadící páka na podlaze ,ale bohužel přístrojová deska je ze starší verze. Další nepřesnost je v umístění víčka nádrže, které by mělo být na pravém zadním blatníku z boku, nikoliv z vrchu. To jsou ale věci, kterých si všimne málokdo. Také se mě moc na ní nelíbí pneumatiky s bílým lemem, které se už na toto provedení nemontovaly a navíc se moc k bílé karoserii nehodí. To je ale jen můj názor a není nic jednoduššího, než pneumatiky na disku obrátit bílým lemem dovnitř.
Na Škodě VOS jsem žádnou podstatnou chybu nenašel, snad jen to, že místo jedné z českých vlajek (vlastně československých) na stojáncích by měla být prezidentská. U tohoto auta naopak bílé lemy pneumatik patří. To jestli je na modelu správná odlišná barva předních a zadních sedadel posoudit neumím. Modely se mě nepodařilo vyfotit, protože mám vybité baterie....
S touto zásilkou přišel také dárek - přívěšek Škoda. A dalším v pořadí jedenáctým modelem bude zelená Škoda 1101 Tudor, který tady na fóru už byla prezentovaná. Model i na upoutávce na zadní straně časopisu vypadá moc dobře. Máme se tedy na co těšit. U mě má tedy De Agostini velkou poklonu. Mimochodem Abrex vyhlásil Tudora jako novinku už dávno před mnoha lety v několika verzích a stále nic....Hlavně ,že se majitel Abrexu vysmíval časopisovým modelům a ohrnoval nos nad jejich kvalitou i provedením a obviňoval je z nelegálního kopírování jejich výrobků....
Na Škodě VOS jsem žádnou podstatnou chybu nenašel, snad jen to, že místo jedné z českých vlajek (vlastně československých) na stojáncích by měla být prezidentská. U tohoto auta naopak bílé lemy pneumatik patří. To jestli je na modelu správná odlišná barva předních a zadních sedadel posoudit neumím. Modely se mě nepodařilo vyfotit, protože mám vybité baterie....
S touto zásilkou přišel také dárek - přívěšek Škoda. A dalším v pořadí jedenáctým modelem bude zelená Škoda 1101 Tudor, který tady na fóru už byla prezentovaná. Model i na upoutávce na zadní straně časopisu vypadá moc dobře. Máme se tedy na co těšit. U mě má tedy De Agostini velkou poklonu. Mimochodem Abrex vyhlásil Tudora jako novinku už dávno před mnoha lety v několika verzích a stále nic....Hlavně ,že se majitel Abrexu vysmíval časopisovým modelům a ohrnoval nos nad jejich kvalitou i provedením a obviňoval je z nelegálního kopírování jejich výrobků....
Udelal byste nekdo foto porovnani Felicie DA a Abrexu? Diky.
Abrex je neschopný čo sa týka uvádzania nových modelov na trh. Môžeme len špekulovať, či je to kvôli cene vývoja formy, alebo je za tým niečo iné (napr. v 1/18 má a mal už plno hotových modelov pripravených na výrobu a nakoniec nič ). Každopádne to bolo pred rokmi. Dnes som naopak rád, že priamo z Divišovskej dielne toho vyšlo našťastie málo, lebo oproti výrobe v Číne je to tragédia (tvarovo a aj spracovaním) za povedzme "vyššiu" cenu než je obvyklé. No a to dalo preto priestor iným výrobcom a aj vďaka tomu tu máme tento Kaleidoskop od DeAgostiny - majú veľké množstvo modelov, ktoré budú na trhu úplne nové = vysoká šanca na vypredanie celej série = neprerobia na tom = 80 čísel sa možno navýši (ale to je všetko len špekulácia a až čas ukáže ako to naozaj bude). A navyše dokážu robiť podobnú, a oproti Divišovu aj oveľa lepšiu kvalitu, a to za nižšiu cenu ako Abrex (nemám problém zaplatiť viac, ale cena musí +- odpovedať kvalite).
Čas a týka toho obviňovania z kopírovania, tak 1203 a Superb sú bez debaty kópie, len pre zjednodušenie výroby Superbu sú oddelené blatníky od zvyšku karosérie a u 1203 zadné sú svetlá a smerovky súčasťou karosérie, inak sú rozmerovo a tvarovo identické (ok, Superb má prídavné svetlo otočené opačne ).
Čas a týka toho obviňovania z kopírovania, tak 1203 a Superb sú bez debaty kópie, len pre zjednodušenie výroby Superbu sú oddelené blatníky od zvyšku karosérie a u 1203 zadné sú svetlá a smerovky súčasťou karosérie, inak sú rozmerovo a tvarovo identické (ok, Superb má prídavné svetlo otočené opačne ).
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Felicia, na bílé docela lezou spáry, ale z "dálky" ok, chyby viz. výše, ale celkově za 300 Kč paráda...
Škoda VOS, nikdy by mě nenapadlo, že budu mít tento obdivovaný model ve sbírce, celkově je zpracovaný krásně, za mě paráda...
Taky mi dnes přišli, jak Felicie tak Voska jsou nádherný.
Stejnou Vosku má v plánu Autocult pod labelem Avenue 43. To nebude náhoda, ale bude samozřejmě za úplně jiné penize
Za iné peniaze bude (Avenue43), ale ak bude v kvalite ako spravili Š 130 RS Evolution 739, tak "potěš koště", to už aj Abrex je lepší a lacnejší (myslené všeobecne), dodnes ľutujem jej kúpu (a nie, nemal som len smolu na vadný kus, všetky sú také a niektoré dokonca ešte horšie). Každopádne VOS-ka od nich na fotkách nevyzerá zle. Som zvedavý či VOS-ku od Avenue43 nakoniec kúpim.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Vypadá fakt dobře, ale je zřejmě z resinu a má chybně uvedený rok výroby. Vyráběla se prý do roku 1953, tak uvedený rok 1961 je určitě špatně...