Modely TATRA 1:43

Odpovědět
H+H+

Re: Modely TATRA 1:43

Příspěvek od H+H+ »

Můj vkus to není, ale uznávám, že je to poradny kus auta ;)

Matt

Příspěvek od Matt »

Paráda. Taky už jí mám doma a jsem spokojen :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A ještě tady máme od AutoCultu další novinku Tatra 603 mikrobus.
-
_vyrp11_2283Tatra603_MB.jpg

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Super! Na to, že měl prototyp předek z 805, tak to bylo celkem pohledné auto 8-)

golfman
Kontaktovat uživatele:

Re: Tatra Force Kaden

Příspěvek od golfman »

Ještě k Tatře Force Kaden. Nic proti, ale trochu nechápu smysl proč dělají model tímto způsobem. Bez krabičky a na dřevěném podstavci? To mi hlava nebere. Trubky raději nekomentuju. :oops:

ja1

Příspěvek od ja1 »

Na Aukru se objevila další nová verze Tatry 815 Terrno od KADENU ,tentokrát je to tahač návěsů 6x6.Na jejich stránkách e -shopu se ale tento model v nabídce vůbec neobjevil a není o něm zmínka ani na jejich facebookových stránkách. Model je pěkný, ovšem až na kola. Předloha má mít balóny, ale model má úzká kola, ( to by samo o sobě nevadilo),ale na modelu je jednomontáž i na zadních nápravách !!!.Prostě úplná hloupost. Už to někde proběhlo, že výroba nových kol je finančně náročná, což lze pochopit, ale proč když nemají balóny, tak nedali na model to, co už mají a je reálné na skutečném autě tj, na zadní nápravy úzká kola s dvojmontáží !!!
Argument finanční náročnosti na výrobu nových dílů chápu. Ale toto je již druhý model na kterém by balóny měly být a mohly by být i na jiných modelech, takže by získali další verze modelů a vše by se zaplatilo. Nehledě na to ,že by mohli využít i 3D tisk a snížit tak náklady o tu nejvyšší položku a to o vývoj a výrobu forem. Určitě by se dala využít i spolupráce s někým, kdo už má s touto technologií výroby zkušenosti...

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Kaden si to takto zjednodušuje stále. Na jednu stranu to chápem - cena, na druhú stranu nechápem - ak už niečo mám aspoň trochu "podobné" tak prečo to nepoužijú? Veľká škoda.
Čo sa týka 3D, tak by bol kvalitatívny problém (bavíme sa o rokoch a pevnosti/stálosti) - resin nie je až tak časovo stály (myslím tým resin pre 3D tlač, nie ten "klasický"). Takže ak 3D, tak jedine na prototypy a následne odlievanie z "klasického" resinu. A je otázka ako by museli byť navrhnuté disky kolies, aby udržali tú váhu modelu od Kadenu ;)
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Dodo 56

Příspěvek od Dodo 56 »

Zdravím kolegové ,tak dnes došla Tatra Force ,měl jsem objednáno na Retro model ,no nevypadá to tak špatně jak na těch prvních fotkách ,v celku povedený model až na ty přední světla ,uvažuji že bych je nahradil sklama od SKPmodel. V pátek jsem objednal další následující kousek a taky Tatru 603 MB od AC.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Ještě k těm špatným kolům na přepravníku trub a tahači 6x6.Teď mi teprve došlo, že to jsou ze strany Kadenu jen výmluvy !!! Žádná nová kola totiž dělat nemusí, protože vhodná kola mají!!! Stačí se podívat na Tomečkovu "dakarskou" Tatru .To je přesně to ,co by se na ty dva modely hodilo a bylo by to O.K. Když tak na to koukám ,on to totiž je disk z jednomontáže Terrna v kombinaci s pneumatikou 815 - 7. Vzájemně to pasuje dohromady. Takže nechápu proč to mohli udělat u "dakarky" a u těch dvou modelů se vymlouvají na cenu za vývoj a výrobu nových dílů, když je obojí hotové. Je to tedy jen poměrně hloupá výmluva na nedostatek financí... Problém je tedy úplně jinde !!! Je to velká škoda, kde argument, že kola jsou zakrytá blatníkem neobstojí.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Za mě asi tak, že pokud bude Kaden produkovat další modely tímto způsobem, vyberu si něco občas spíše jen výjimečně, pokud to bude solidní a všechny tyhlety "modely s dávkou fantazie" nechám proplout a nebudu za ně své peníze utrácet.
-
Pořídil jsem teď nový model 1:18 na zkoušku od firmy Almost Real, brzy ho zde snad představím. Cena byla 5.600,- a je to pecka! Když to tak srovnám s přepravníkem trub, je celkem smutné, co dostanu od číňanů za absolutně úchvatně propracovaný model za 5.600,- a co od české firmy za řekněme cca 3.000,-. Mrzí to... kdyby to bylo naopak, žádné číňany bych nepotřeboval. Další smutné srovnání je, když vezmu v úvahu výrobek Kadenu před nějakými pár lety, co dokázali vytvořit a výrobek dnešní, opět to zamrzí.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“