Poslední úbytky
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Poslední úbytky
Kdyby náhodou někoho z vás napadlo "blbnout" jako já, tak tady toho "ptáčka" máte :
https://www.ebay.de/itm/Autoart-1-18-BM ... Sw0Glfgz6M
https://www.ebay.de/itm/Autoart-1-18-BM ... SwGihfgz4X
https://www.ebay.de/itm/Autoart-1-18-BM ... Sw0Glfgz6M
https://www.ebay.de/itm/Autoart-1-18-BM ... SwGihfgz4X
Super popis anabáze, který poslouží spustě lidí, kteří by mohli podobný exces na E-bay řešit. Potlesk,
No..já bych moc netleskal.
Dnes jsem odnesl balík na poštu a vyplnil ten šílený formulář, abych po příchodu domů zjistil, že "návratový formulář" E-baye vůbec "nevezme" nejen podací číslo České pošty, ale ani Českou potažmo Rakouskou poštu jako dopravce. Bere v potaz jen Deutsche post, DHL, Hermes a "other. Jenže v "other" mi to Českou poštu vykopne.
Takže teď jsem v prdeli jak Baťa se cvičkama.
Mazal jsem na poštu, abych ten balík stopnul, protože jsem byl na nejlepší cestě přijít o model a o prachy + 474 Kč poštovného.
Rakušákovi by totiž došel balík, ale E-bay by to nijak nezjistil a jelikož by spor do té doby vypršel (expirace 2.4.2021), tak by mu vrátil i moje prachy.
Takže mám balík doma a hledám DHL - ko v Plzni. No...už není. Partner je PPL, který v Plzni je. Ovšem kalkulátor poštovného na mne hází sumu 900 Kč za poštovné, které mi nikdo nevrátí.
Začínám nákupy na E-bayi milovat.
Dnes jsem odnesl balík na poštu a vyplnil ten šílený formulář, abych po příchodu domů zjistil, že "návratový formulář" E-baye vůbec "nevezme" nejen podací číslo České pošty, ale ani Českou potažmo Rakouskou poštu jako dopravce. Bere v potaz jen Deutsche post, DHL, Hermes a "other. Jenže v "other" mi to Českou poštu vykopne.
Takže teď jsem v prdeli jak Baťa se cvičkama.
Mazal jsem na poštu, abych ten balík stopnul, protože jsem byl na nejlepší cestě přijít o model a o prachy + 474 Kč poštovného.
Rakušákovi by totiž došel balík, ale E-bay by to nijak nezjistil a jelikož by spor do té doby vypršel (expirace 2.4.2021), tak by mu vrátil i moje prachy.
Takže mám balík doma a hledám DHL - ko v Plzni. No...už není. Partner je PPL, který v Plzni je. Ovšem kalkulátor poštovného na mne hází sumu 900 Kč za poštovné, které mi nikdo nevrátí.
Začínám nákupy na E-bayi milovat.
DHL Servicepoint v Plzni - DHL Servicepoint Plzeň 3 už nefunguje?
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Zítra po práci to půjdu zkusit, ale pochybuji. Když na webu DHL dám spočítat poštovné, případně chci získat nějaké informace, ocitnu se na stránkách PPL. Každopádně velká pobočka DHL v Plzni na Borských polích už neexistuje. V recenzi někdo psal, že tahle firma odtáhla do Polska, nebo kam....
Je dobré, abyste vy ostatní věděli, že když se vám stane to, co mě, tak jste celkem v pasti.
Možná, že s brilantní němčinou, eventuelně angličtinou by to bylo snazší.
Hilfe und Service stránky E-baye jsou tak složitý a tak odlidštěný, že se s tím nedá normálně pracovat. Ať napíšete cokoli, odpoví vám robot píčovinu, která je úplně k ničemu.
To samé Pay Pal. Fakt radost dělat s těmahle "týpkama" obchody
Je dobré, abyste vy ostatní věděli, že když se vám stane to, co mě, tak jste celkem v pasti.
Možná, že s brilantní němčinou, eventuelně angličtinou by to bylo snazší.
Hilfe und Service stránky E-baye jsou tak složitý a tak odlidštěný, že se s tím nedá normálně pracovat. Ať napíšete cokoli, odpoví vám robot píčovinu, která je úplně k ničemu.
To samé Pay Pal. Fakt radost dělat s těmahle "týpkama" obchody
Každopádne prajem nech to dobre dopadne
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
Dovolal jsem se na DHL v Plzni. Resp. na "frenčízu", která se ani DHL nejmenuje.
Tak si představte, že Němec / Rakušák mi pošle model DHL - kem za 17,99 eur.
Já z ČR mu ho do Rakouska pošlu za 2400 Kč !!!!!
Není nad to, když se čtvrtinovými mzdami (tedy spíš "charitou" - jinak ty naše almužny nejde nazvat) oproti západu platíme troj až pětinásobné ceny za všechno !!!!
Takže...model zůstává doma a nezbývá, než se spoléhat na zbytky slušnosti prodejce, že mi po stažení stížnosti pošle domluvenou slevu.
Ať žijí adrenalinové sporty.
Tak si představte, že Němec / Rakušák mi pošle model DHL - kem za 17,99 eur.
Já z ČR mu ho do Rakouska pošlu za 2400 Kč !!!!!
Není nad to, když se čtvrtinovými mzdami (tedy spíš "charitou" - jinak ty naše almužny nejde nazvat) oproti západu platíme troj až pětinásobné ceny za všechno !!!!
Takže...model zůstává doma a nezbývá, než se spoléhat na zbytky slušnosti prodejce, že mi po stažení stížnosti pošle domluvenou slevu.
Ať žijí adrenalinové sporty.
Ahoj, zkus portál Zaslat.cz
Jednou se mi podařilo poslat balíček velikosti cihly do USA kolem 300,-
Jednou se mi podařilo poslat balíček velikosti cihly do USA kolem 300,-
Ono moc nejde o to, poslat balík za nelikvidační cenu do světa. To dokáže i Česká pošta.
Ale pokud tohoto dopravce E-bay "nebere vážně", tak je mi to prdlajs platné.
Pro E- bay jsou partneři Deutsche post, DHL a nějaký Hermes. Toť vše.
Národní dopravce nebere a jejich podací čísla umí E-bay trackovat když model koupíte a prodejce zadá na bay sledovací číslo.
Třeba model poslaný Australian post jsem přes bay vystopoval až do Prahy na celnici. Ovšem reklamační (návratová) sekce baye podací čísla klasických pošt a pošty jako dopravce odmítá.
Ale pokud tohoto dopravce E-bay "nebere vážně", tak je mi to prdlajs platné.
Pro E- bay jsou partneři Deutsche post, DHL a nějaký Hermes. Toť vše.
Národní dopravce nebere a jejich podací čísla umí E-bay trackovat když model koupíte a prodejce zadá na bay sledovací číslo.
Třeba model poslaný Australian post jsem přes bay vystopoval až do Prahy na celnici. Ovšem reklamační (návratová) sekce baye podací čísla klasických pošt a pošty jako dopravce odmítá.
Naposledy upravil(a) Lubos5340 dne 02 dub 2021, 08:21, celkem upraveno 2 x.