Kaleidoskop slavných vozů Škoda
Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda
To je pech - mám červenou Oktávii 1963 od Abrexu, Spartak vyšel v DA taky červený. Felicii mám od Abrexu bílou, a ona v DA se střechou vyjde taky bílá.
Ten formát i provedení SPZ opravdu nejsou dobré. Přitom třeba na Spartaku to špatné není, tak proč to neudělali stejně ? Není to ale nic, co by nešlo napravit, což jsem hned udělal. U 1203 jsem doplnil na dveře ještě firmu a tím zakryl drobnou vadu laku (malé smítko v laku, po kterém zůstala ploška na laku - šmouha přes kterou prosvítal kov odlitku) a na Octavii doplnil MPZ CS. Hned modely vypadají lépe. Jinak jsou oba modely naprosto bez připomínek. V Abrexu by neměli mít klidné spaní. Jestli si myslí ,že prorazí limitovanými edicemi již vydaných modelů za třímístné ceny , tak to budou moct brzy zabalit....
Tak s tými "novými" ŠPZtkami to vyzerá 100x lepšie. Aké písmo si použil, či si mal už hotové od niekoho? A nemali byť na ROLke žlté?
Na ROLke ma trochu mrzia tie zrkadlá, ale to sa upraví tiež. Inak veľká spokojnosť.
Na ROLke ma trochu mrzia tie zrkadlá, ale to sa upraví tiež. Inak veľká spokojnosť.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek
SPZ je proužek plastu z destičky 0,2mm,na které je nanesen vodní obtisk, Co se týká SPZ na Š 1203,tak i na ROL mohly být jak bílé, tak žluté značky. Většina měla značky bílé, protože se jednalo o vozidlo s celkovou hmotností do 3,5 tuny, takže je měla i podniková auta. Žluté SPZ měla auta do 3,5 tuny tehdy, pokud bylo auto vedeno jako tzv. technologické, tj. bylo - li určeno jen pro určitý účel. Žluté SPZ tedy měly sanitky a pohřební vozy, ostatní (i valníčky) měly většinou bílé. Zpětná zrcátka by měla být černá, tvarem odpovídají tomu, co se na modernizovanou verzi montovalo. Když jsme u detailů, tak, pro lepší nastupování má být po dveřmi v karosérii stupačka, která je na modelu jen naznačena, ale ve skutečnosti byla pod dveřmi pro stupačku díra. Já jsem to místo naznačil černou barvou....
Ten plast a obtisk je mi jasný. Mne šlo o to, že ak si si obtisky robil sám, tak aký font (typ písma) si použil. Ale ak ich máš kúpené, tak je to irelevantná otázka.
Občas jsem si nějaké obtisky sám tisknul- font je ke stažení na netu zdarma, ale neobsahuje pomlčky.
Také jsem někde viděl reklamu na možnost stažení autorského fontu za asi 1000 Kč, součástí by měla být i tabulka, modrý pásek, interpunkce, znaků CZ a EU - je to primárně určeno k výrobě třetích SPZ na nosiče kol.
Také jsem někde viděl reklamu na možnost stažení autorského fontu za asi 1000 Kč, součástí by měla být i tabulka, modrý pásek, interpunkce, znaků CZ a EU - je to primárně určeno k výrobě třetích SPZ na nosiče kol.
Už je stanoveny termín vydání Škody VOS? Ta by se do koncepce sbírky možná hodila.
Našel jsem: 24.5.
Našel jsem: 24.5.
Ano. Škoda VOS je avizována v čísle 10 s datumem vydání 24.5.2021.Kdo má kolekci předplacenou, měl by čísla 9 a 10 dostat dříve - během měsíce dubna. U předešlých čísel to tak fungovalo..
No, netušil som, že by to mohlo byť tak skoro, ale už sa dá predobjednať od IXA Š 1200 (červená) a Spartak (béžový), zatiaľ bez termínu (asi druhá polovica roka) .