Poslední přírůstky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
BaRT
Site Admin

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od BaRT »

Tak letos asi poslední kousek....
Maisto Citroen ze série "starý přítel"
TA old2.jpg
TA old2.jpg (85.8 KiB) Zobrazeno 250 x
TA old.jpg
TA old.jpg (65.16 KiB) Zobrazeno 250 x
Sbírka modelů Citroën

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

No jo, ale co ten interiér? To by chtělo ještě svěřit do péče 666evil k doladění. :)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

je to old :-)
Sbírka modelů Citroën

Fricoolinek

Příspěvek od Fricoolinek »

Jak kdyby to někdo koupil v roce 2000 a nyní to nalezl kdesi na pískovišti. :mrgreen:

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

přesně... sem ohrnoval a ted dokoupil :-)
Sbírka modelů Citroën

Jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Můj letos sedmý a poslední model - PUMA dune buggy.
Bylo nás hodně, co jsme si na podzim roku 1976 odstáli dlouhé fronty před tehdejšími československými kiny, abychom shlédli Italsko-Španělskou komedii „Jestli se rozzlobíme, budeme zlí“. Je až neuvěřitelné, že i po tolika letech má film stále spousty příznivců a to nejen u nás, jak tomu dosvědčuje počin francouzské modelářské firmy LAUDORACING - MODELS, která letos uvedla na trh model oné slavné „dunovky PUMA“ včetně postaviček hlavních protagonistu tohoto filmu.
Nemalou měrou se na úspěchu filmu podílí i hudba sourozenecké dvojice Guida a Maurizia De Angelis vystupující pod názvem Oliver Onions. Asi nejen chytlavou písní „Dune buggy“, (kterou u nás přezpívala Hanka Zagorová pod názvem „Jestli se rozzlobím, budu zlá), ale také „slavnou Lalalalalala“:-). Když už jsme u Oliver Onions, tak mají na svém kontě nespočet hudebních hitů té doby, ať už písní jako takových (Santa Maria... ), či filmové a seriálové hudby (Sandokan... ). Věřím, že ale každému fandovi automobilových závodu zůstane navždy v srdci jejich píseň „I Don't Mind About Tomorrow“ z celovečerního dokumentárního filmu Formule 1 z roku 1978, kterým nás provázel Niki Lauda se Sydne Rome.
Ale zpátky k filmu, tedy buggy. Možná jste si někteří všimli, že když v závěru filmu přivezou mafiáni Terenci a Budovi dvě dunovky, nejsou stejné. Ta, do které nasedá Terence, má mimo jiné kolmější úhel předního rámu střechy, který je také jinak uchycen v karosérii. Během dalších záběru si buggy s Budem prohodí, než jedna shoří. Ověřit si to můžete již zítra, tedy 31.12. kdy stanice ČT2 tuto komedii v 15:40 vysílá.
Něco málo k modelu. Ten jako takový je velmi roztomilý :-), ale zaměření mé sbírky je zcela jiné a proto, když jsem viděl první předvýrobní snímky modelu, hledal jsem spíše chyby, abych o něm nemusel uvažovat :-). (Vzpomínám, že jako kluk, jsem si po zhlédnutí filmu model oné Pumy vyrobil z nějaké hračky, takže vzpomínky jsou o to silnější.) Našel jsem však pouze jeden zjevný nedostatek, a to sice, že chyběla žlutá manžeta kryjící úchyt pozičního světla na pravé straně rámu. I tento nedostatek však v LAUDORACING-MODELS na prodejní verzi modelu odstranili. Když se pak objevily sady modelů s postavičkami Buda a Terence, zaměření sbírky šlo stranou a model jsem „dostal“ k Vánocům. Nezklamal, je opravdu velmi hezký a ony postavičky tomu dodávají tu pravou filmovou atmosféru. Figurka Terence má sice více protažený obličej, než by měl být, a kola modelu jsou asi užší než na filmové buggy, ale to určitě mou radost z tohoto modelu nekazí. Firma uvádí limit 2000 kusů a já mám #1323.
Obrázek
Více fotografii zde - https://www.zonerama.com/Jirkaautomodel ... um/6895341

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

první roku 2021
CITROEN KEGRESSE TYPE P17 "CROISIERE JAUNE" 1931
20210112_142327.jpg
Sbírka modelů Citroën

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To ses plácnul přes kapsu.
Pantheon dělali Bugattky a teď tuhle příšeru. :D
Hned jak jsem to viděl, jsem si říkal, jestli po tom půjdeš. ;)

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

je nádherná, fakt jsem nadšený, detaily typu přezky a nářadí je super...

Bugatky pořád dělají:

https://www.momaco.fr/en/259-pantheon
Sbírka modelů Citroën

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

Jaguar E-Type Roadster - 1961 (AUTOart)
Jaguar E-Type Roadster - 1961 red.JPG

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“