Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43
-
Re: Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43
Na mých webových stránkách je rubrika "KULTOVNÍ AUTOBUSY MINULÉ ÉRY - FOTOGALERIE MODELŮ AUTOBUSŮ 1:72 ZE SBĚRATELSKÉ EDICE AUTOBUSŮ OD DeAGOSTINI". Mě osobně měřítko 1:72 nijak neoslovuje, tak je ta rubrika vlastně celá jen Lucky. Udělala jsem ji akorát diorama na focení fotogalerií které se ale fotí sama a sama si je také umísťuje na web. Máme spolu pouze dohodu, že vzhled její rubriky bude takový, aby nebyl příliš odlišný od mých rubrik. Jinak ji do ničeho nezasahuji.
Jinak má ještě takových dobrých padesát modelů autobusů v krabici, ale to jsou drtivou většinou vláčkové 1:87 a pár padesátin.
Iva.
Jinak má ještě takových dobrých padesát modelů autobusů v krabici, ale to jsou drtivou většinou vláčkové 1:87 a pár padesátin.
Iva.
No 1:72 je letecké měřítko, že jo. Takové nejuniverzálnější z těch leteckých, kterým se jakž-takž dají pokrýt všechny velikosti letadel.
Koukám, že autobusy se ale v 1:72 hodně shodují s výrobky IXO 1:43.
Mě se nejvíc líbí samozřejmě anglický patrový Leyland, patrový Büssing, to je fakt obr, samozřejmě naše RTO patří k nejhezčím.
A pak samozřejmě všechny ty kapotované staré. Má to holčina moc pěkné.
Koukám, že autobusy se ale v 1:72 hodně shodují s výrobky IXO 1:43.
Mě se nejvíc líbí samozřejmě anglický patrový Leyland, patrový Büssing, to je fakt obr, samozřejmě naše RTO patří k nejhezčím.
A pak samozřejmě všechny ty kapotované staré. Má to holčina moc pěkné.

Co trolejbusy
Možná je jim to lito. Jsou přece i v názvu prispevku. Určitě by šel nejaky předělat z autobusu. Pro šikovné ruce Ivy by to byla maličkost. No, úplně je vidim 

Jinak se u nás jeden trolejbus zachoval. Je z konce 50. let.
Po mě byl v pěkném stavu, ale dal jsem ho dětem na hraní a je to fakt poznat. Pokusí se odbornice o identifikaci?
Po mě byl v pěkném stavu, ale dal jsem ho dětem na hraní a je to fakt poznat. Pokusí se odbornice o identifikaci?
Tatra 400. Hračku vyráběla firma Ites.
Přesně! Měl jsem i krabičku. Byla tmavě modra 

-
Ten název této rubriky, tedy "Kovové i resinové modely trolejbusů a autobusů 1/43" vymyslel můj táta, protože trolejbusy sbíral a měl je moc rád. Já tento název nezměním protože k tomu nemám přístup, to by jedině musel udělat admin. Osobně mám ráda autobusy a trolejbusy (v tom jsem se bohužel nepotatila) mi moc neříkají. Zůstanu tedy u "svého", tedy u autobusů.
Iva. http://iva-rajm.netstranky.cz/
Jasně, ted to chápu. Ivo, díky za odpoved. Přinese nějaký autobus Jezisek? Vím, ještě je celkem čas, ale téměř nic není hned 

-
No Ježíšek už je vlastně zčásti na cestě, na Ebay jsem si naježila z Rakouska dva modely které budou na přestavbu. Jeden už je jasný, to bude kopřivnický omnibus NW - SO 20/30 z roku 1914, o přestavbě druhého modelu zatím nejsem rozhodnutá. Oba modely jsou od italského RIA a už jsou na našem území a přebrala je Česká pošta.
https://www.mkmodel.cz/index.php/autobu ... objednavka.
Teď by snad měla být Karosa na lodi v kontejneru směřujícím do Hamburku, pak na kamionu k nám domů a rozeslat. Doufám že se nic nepodělá a do vánoc model dorazí. Strašně se na něj těším!!!! Iva Rajmová
http://iva-rajm.netstranky.cz/
Ten hlavní dárek přijde snad začátkem prosince, a bude to kovová Karosa ŠD 11 ve žlutém - Teď by snad měla být Karosa na lodi v kontejneru směřujícím do Hamburku, pak na kamionu k nám domů a rozeslat. Doufám že se nic nepodělá a do vánoc model dorazí. Strašně se na něj těším!!!! Iva Rajmová
http://iva-rajm.netstranky.cz/