Klasika

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasika

Příspěvek od Dali.B »

Já se včera vrtal v té AER Tatře. No, co na to říct. Díval jsem se už také na modely Goldvarg. No, podobně jako Brooklin. Ty předlohy nejsou úplně to, co by mě zlomilo. Ale sbírat se to určitě dá! ;)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Brookliny tady sbírá golfman, cituji z jiného vlákna :
Osobně mně tolik proporce netrápí, protože mám docela hodně Brooklinů, které nejsou vždy o přesnosti, tyto modely jsou dělané aby vystihly především tvarový charakter auta a pocit z něho.. Zato mají duši, když držíte Brooklin v ruce, máte úplně jiný pocit, než u čínské masové produkce, máte ručně dělaný model zhotovený enthusiasty (v Evropě). To je i důvod, že neztrácejí příliš na ceně

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

No vidíš, už jsem si na to vzpomněl. Diky! Napsal to tehdy moc hezky a třeba ještě nějaký poznatek pripise 8-)

golfman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfman »

Brookliny jsou moje srdeční záležitost, stejně jako Matchboxy "Y" první serie. Oboje jsou výrobky ze staré dobré Anglie. A na rozdíl od Matboxů se ale Brooklinu vic než 40 let nedotkla asijská pracovitá ruka, což je dnes k neuvěření. To má ale nevýhodu a to je cena, která se poslední dobou šplhá do nesmyslné výšky. Je to částečně dáno tím, že firma se snaží u nových modelů kromě svých tradičních kvalit zlepšit i propracování a množství detailů. Všechny drobné detaily jsou kovové, ručně montované. Ruční je také stříkání barvou v super kvalitě. Výsledkem je cena novinek mezi 130,- až 200,- Euro, což je už za hranicí, co jsem ochotný dát za model. (model na obrázku stojí dokonce 268,-Eur....). Tak nezbývá než je shánět z druhé ruky za lepší cenu, občas se to povede.
Brooklin Chrysler Town and Country.jpg
Brooklin Chrysler Town and Country.jpg (105.44 KiB) Zobrazeno 335 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak koukám, že jsem se asi zamiloval, ale vzhledem k ceně to bude zřejme láska platonicka. Díval jsem se jeste na jejich stránky a fakt parada! Třeba ta Alfa Romeo...

Jinak díky moc za doplnění. Máš Brooklinu hodne :?:

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Také jsem kouknul.
https://brooklinmodels.com/
Ale pro mě to jde hodně do 40. a 50. let, já raději starší.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Kam se tohle hrabe na Duesenbergy a Packardy. ;)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Me by se "tohle" celkem líbilo, ale je fakt, že je to sice britska značka, ale v podstatě převlečena Amerika 8-)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jinak jsem posoudil nabidku kovových modylku za příjemnější ceny. Kromě IXA měl pekne kousky z 30. let i Norev, ale pro letošek není nic. Stejně i Minichamps. Koukám, ze je ústup z predvalecnych pozic všeobecný trend :roll: . Chodím se utesovat třeba k Matrixu, tam se mi bohužel nelíbí materiál a hlavne cena. Jeste, že koukání nestojí zatím nic 8-)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“