WRC - není co víc dodat

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
EasyDaviD

Re: WRC - není co víc dodat

Příspěvek od EasyDaviD »

No práve a celé pneu je dosť divné. Keď vyšlo IXO (až po FOXe), tak som čakal na Abrex, lebo Fabie už boli na ceste, ale kontajner sa im vraj potopil, čomu sa mi pravdupovediac nechce veriť, ale náhoda je blbec no. Teraz keď už IXO nikde nie je, iba predražený FOX, tak už tu konečne je Abrex (ale iby biely, pričom predtým ukazovali aspoň 6 polepov) a ukazuje sa, že čakať som asi nemal :( . FOXa za dvojnásobok IXA bez zmeny kvality určite nechcem, aj keď vo vitríne bude vyzerať určite lepšie ako Abrex. A zase za tú cenu Abrexu sa mi nechce v modely vrtať s nádejou, že to trochu opravím, lebo kto vie ako je to poskladané a výsledok tak teoreticky môže byť ešte horší, prípadne bude iba rovnaký :( .
A teď babo raď :D .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

AlCZ

Příspěvek od AlCZ »

Počkat - IXO dělalo TEN SAMÝ model co FOXTOYS ? Takže IXO bylo za 1500 a Fox za 3200 ? Oni mají některé polepy i za 5000... Třeba Ferata....
Abrex je jak vidno otevírací, cena je plus mínus stejná jako u Foxu (ale jestli je to re-brand IXO tak....). Já nemám fabku tak v oku a jaksi v žádném případě nechci bílou, samozřejmě, že se koukám po závodní verzi a pokud Abrex dělá docela dost soutěžních fábek 1/43 tak nějak nepředpokládám že budou dělat v osmnáctině jenom bílou nepolepenou verzi. A cena kolem tří tisíc za otevíratelný model mi příjde docela dobrá, ne ? Já jsem v poslední době zvyklý, že za tři tisíce jsou jenom zavřené, často resinové modely. Otevíratelnou osmnáctinu ve slušné kvalitě za tuhle cenu jsem už dávno neviděl...Pokud se ale ixácká faba neprodává, tak kupovat to samé za tři tisíce nebudu, tím pádem si teda počkám na Abrex.

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Cena okolo 3000kč za otvárateľnú 1/18 je OK, čo ale nie je OK je spracovanie tejto od Abrexu, pri tomto spracovaní by som povedal, že aj 1500kč je už asi moc.
IXO "vzalo" formy od FOXu (možno ich vyvijali spolu?) a vydali R5 až po FOXe, no nie v typických škodováckych farbách (18RMC031 a 18RMC032), a preto som práve váhal, no celkom rýchlo sa vypredali (vzhľadom k dvojnásobnej cene FOXu sa ani nečudujem, a to nerátam tie rakety za upravené FOXy predávané priamo FOXom).

AlCZ

Příspěvek od AlCZ »

Nu a není trošku předčasné soudit podle fotek ? Co se dívám třeba právě na web foxíků, tak Abrex těch fábek dělá hodně, a nevypadají, že by byly nějak extra blbě - míním samozřejmě 1/43. Tak pokud není nějak zásadně blbě malé měřítko, proč by měla být špatná velká verze ?

Já nějakou Fabii R5 prostě chci. Mrzí mě, že jsem si nechal ujít Fabii WRC, jestli se dělala Fabia R2000 popravdě netuším, vím že na trhu je ještě Škoda RS 130 a Octavia WRC. U té nějak (marně ?) čekám na noční závod (s rampou) i ta Fabka by se mi líbila s rampou. Ale nejsem na WRC závody nějaký expert, měl jsem akorát kdysi dávno Imprezu od AA a "Myšáka" - ten mi tu ještě zbyl a když teď hraju Dirt Rallye 2.0 tak ho tu mám jako ozdobu. Ale rád bych si určitě vybudoval malou sbírku závodních "škoďáren" , ale určitě nemám prostor a ani peníze kupovat x-zbarvení, už proto že mě malá autíčka (čti 43) přestaly bavit a chci jenom "18". Ale bojím se abych nepřišel s křížkem po funuse, protože třeba ta Octavia nebo RS 130 se prodávaly dlouho a já se bojím, že jak se v tom nevyznám, tak už nebudu mít z čeho vybírat. Uvažuju že by možná nejschůdnější bylo kupovat modely s typickými modro-bílými pruhy, Monte Carlo nebo tak něco... a určitě spíš čs. piloty nežli zahraniční. Takže Kopeckého, Krestu... (aby bylo jasné WRC auta mě bavily právě kvůli "videohrám" s WRC tématikou, i když ve valné většině v nich prohrávám (vzpomínám si na fenomenální Rallye 2000 kde byly právě i škodovka - právě Oktávka a dojet RZ v celku byl docela zážitek. Doslova. Takže když jsem projížděl cílem, nejen že jsem neměl světla, dveře a ani chladič, ale často mi chybělo i jedno kolo. No a někde jsem nedávno zahlédl DVD s Richard Burns Rallye - ale nevím kde :( jen vím, že na digitální distribuci není... Rád si nechám s výběrem poradit. A budu doufat v ten Abrex, že polepená verze nebude tragedie. Ale jak říkám, jediné Rallye auto je v mé sbírce deset let stará "Myš" (Evo VII od AA), takže cokoliv na téhle úrovni mi udělá radost :o) . Protože všechny modely co jsem za poslední léta v tomhle měřítku koupil jsou buď resin - nebo sice kov ale "sealed". Ale protože peníze jsou problém, tak to neřeším. Ono dávat za model pět tisíc, a kor když i AA to dneska dělá z umělé hmoty... (poslední "otevírák" co sem bral byla La Ferrari ještě od HotWheels).

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Neupravoval som to ja ale Ivo Ovčáček (foto z FB) -
FIII_R5.jpg
FIII_R5.jpg (119 KiB) Zobrazeno 224 x
Ono, ak je na nej všetko pootvárané, tak to nie až taká hrôza. Áno, sú tam chyby viď foto od Iva, ale ktorý model je dokonalý, že? No keď sú dvere a kapota pozatvárané, tak nič nelícuje a hrozne to bije do očí + aj tie vytŕčajúce kolesá a zlé zámky kapoty / kufru :( . Ak spravia aj verziu v závodných farbách. tak sa niektoré chyby skryjú, no nie všetky.
Pokiaľ ide o mierku 1/43, tak tie má Abrex spracované pekne, až na dosť často prepadnuté zadné krídlo. Ale popravde, to, že je dobre spravená 1/43 neznamená, že tak bude aj 1/18 ;) .
Fabia II S2000 bola v prezentačnom zafarbení (ako prvá verzia) a 2 biele verzie (šotolina a asfalt). Prezentačná verzia je spracovaním fajn (možno mám iba šťastie) + stačí pár obtiskov a je z nej súťažná verzia. No tie biele asi neboli z prvej várky a už boli spracovaním nič moc.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

A přijde předokolka co nechává čtyřkolky zasebou :-)
děkuji OTTO a vzpomeňme na Bugalského RIP

otto.jpg
otto.jpg (71.99 KiB) Zobrazeno 191 x
Sbírka modelů Citroën

racing18

Příspěvek od racing18 »

Ta půjde....k T4 od Solida. ;)
Přílohy
51ba1c459fe1306ee1011f4911bd0b76.jpg
51ba1c459fe1306ee1011f4911bd0b76.jpg (42.62 KiB) Zobrazeno 183 x

IMPREZA

Příspěvek od IMPREZA »

Super, ja dúfam, že urobia aj prvú verziu T4 s ktorou Bugalski v roku 2000 vyhral všetko čo odštartoval....

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Tak jsem se konečně dostal k menší úpravě Octavie WRC Safari 1/18. Zvednutý podvozek, nabarvil špígl a prahy, vyměnil zástěrky a dal jsem jiné antény.
IMG_20201103_122337.jpg
IMG_20201103_122337.jpg (93.04 KiB) Zobrazeno 79 x
IMG_20201103_122438.jpg
IMG_20201103_122438.jpg (115.72 KiB) Zobrazeno 79 x
IMG_20201103_122506.jpg
IMG_20201103_122506.jpg (80.36 KiB) Zobrazeno 79 x

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

No vida, hneď je to oveľa lepšie, super. Máš aj foto podvozku ako si ho upravoval, je to zložité? Stále nad Safari totiž premýšľam, no v takom stave ako sa predáva sa mi nepáči, zato tá tvoja úprava ju posunula na vyššiu/lepšiu úroveň :) .

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“