Klasika
Re: Klasika
Novější Ypsilonky me poněkud minuly. Přestal jsem někdy začátkem 90. let a s chutí jsem se znovu pustil do Solida Age D' Or. Základní modely osobních vozů "Zlatého veku" mám teď všechny, ale nekonečné varianty užitkových modylku jsem tehdy vzdal. Teď se dají koupit za příjemné korunky, tak když bude nejhůř, můžu pokračovat. To tady nikdo Age D' Or nesbira 

Solida Age D' Or svého času byly dobře udělané na tehdejší výrobní možnosti, dnes už je ale snadno překoná IXO apod. , o resinech ani nemluvě.
Možná jsou dnes trochu nedoceněná. Samozřejmě jsem je také sbíral, stejně jako Rio. Nejde ale mít všechno,, a Solida jsem prodal.
Možná jsou dnes trochu nedoceněná. Samozřejmě jsem je také sbíral, stejně jako Rio. Nejde ale mít všechno,, a Solida jsem prodal.

Rio mám taky, ale nikdy jsem se s žádným modýlkem nerozloucil. První Ypsilonky mám ze začátku 60. let, Solida od poloviny 70. let. Zřejmě trpím věrnosti, a to už se dneska moc nenosi 

No a já měl pár modýlků jak od Solida Age d´Or, tak od Ria, ale bylo to v době, kdy jsem přecházel na 1:18 a protože to nebyly velké kolekce, kde by mělo smysl pokračovat, tak jsem je prodal.
K modelům bych měl asi větší věrnost, kdyby i výrobci měli větší věrnost a když se do něčeho pustí, tak v tom kontinuálně a systematicky pokračovali.
K modelům bych měl asi větší věrnost, kdyby i výrobci měli větší věrnost a když se do něčeho pustí, tak v tom kontinuálně a systematicky pokračovali.
Souhlas! Ta věrnost výrobcům fakt chybí. Je ovšem pravda, že Ypsilonky naopak přežily několik majitelu a celkem ve formě. Líbí se mi pořád, ale je fakt, že jejich sbírání je přímo věda. Žádné vzácné kousky nemám, teda alespoň myslim 

Model Car World má dnes slevu na 500 modelů...
Já jsem zase absolutně nevěrný, sbírku jsem několikrát překopal. Dokonce některé modely, které jsem prodal, tak jsem zase koupil (např. staré "Y"), přešel z 1/43 na 1/18 a zase zpět na 1/43 , z die-cast - na white metal - na resin. Teď zrovna mám comeback to CMC....
Já také překopávám, už raději tvrdím, že sbírka je živý organismus.
Když jsem byl dítě, dostal jsem jako první Matchboxy Speed Kings a Corgi. Ty mám dodnes. Pak následovaly Matchboxy Convoy, Yesteryear. A pak už Bburaga 1:43 a Polistil, Solido. Úžasný zážitek bylo moje první Bburago 1:24, pick-up přepravující jachtařská prkna.
Pak jsem sesbíral veterány naší značky IGRA, ty mám také pořád. Na střední jsem pokračoval v klasických vozech z takové té lepší řady Bburago 1:24. Na výšce jsem přešel na Bburago 1:18 a rozprodal 1:24. Pak jsem začal sbírat Lledo Days Gone a na modelářské burze, která se tenkrát ještě v Ostravě konala pořídil pár RIO a Corgi Classics. Když jsem pak už pracoval, dlouho jsem chodil jako mlsný kocour kolem AA, pak jsem se rozhodl a postupně prodal všechny osmnáctiny z toho low-endu, které jsem do té doby nashromáždil : Bburago, Maisto, Yatming atd...

Když jsem byl dítě, dostal jsem jako první Matchboxy Speed Kings a Corgi. Ty mám dodnes. Pak následovaly Matchboxy Convoy, Yesteryear. A pak už Bburaga 1:43 a Polistil, Solido. Úžasný zážitek bylo moje první Bburago 1:24, pick-up přepravující jachtařská prkna.

Ještě k tomu MCW. Na eBay je MCW registrovaný jako merge-left. Mívá tam permanentně aukce, kde se dá řada modýlků pořídit za úplně směšné ceny. Teď jsem měl na svém PayPalu nějaká eura ze svých eBay prodejů, tak jsem něco vydražil. Když je více kusů a rozpočte se poštovné, není problém koupit třeba takové IXO za 6 nebo 8 éček.
https://www.ebay.de/itm/Chrysler-Imperi ... _Auction=1
Já tedy nepořizoval osobáky, ale pár TRU do 20e, pár BUS za 18e a pár TTR za 40e, tak to vyšlo i s poštovným.
https://www.ebay.de/itm/Chrysler-Imperi ... _Auction=1
Já tedy nepořizoval osobáky, ale pár TRU do 20e, pár BUS za 18e a pár TTR za 40e, tak to vyšlo i s poštovným.