Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
A také vůbec nechápu, proč se pouštějí zrovna do takových modelů úplně mimo mísu jejich produkce, když klasické sportovní vozy umí udělat většinou krásně. 

Možná chtějí získat nové zakazniky
. Jinak se slicovanim dveří a dalších částí mají problém i skutečně automobily renomovaných znacek 

No, dnes již těžko hledat značku, která by si zasloužila přízvisko renomovaná.
Ale kdybychom toto slícování vynásobili x 18 a promítli na skutečný Mercedes, tak ty dveře snad nepůjdou ani zavřít.

Ale kdybychom toto slícování vynásobili x 18 a promítli na skutečný Mercedes, tak ty dveře snad nepůjdou ani zavřít.

Podle ceny je jich pořád dost 

Jaguar nafocen.
Jako nejpodstatnější na tomto modelu vidím to, že jsem po dlouhé době na nějakém modelu nenašel vyloženě chybu a nemusel jsem nic upravovat a dodělávat. Jen čistá radost.
-
JAGUAR XK-120C / C-Type #XKC047
R6 • 3442ccm • DOHC 12V • 149kW (200hp) / 5800rpm
World Sportscar Championship 1953 • Jaguar 2nd
24h Le Mans 1953 • Ecurie Francorchamps • Laurent-deTornaco 9th
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/CMC_JA ... o_20_1953/
-
Jako nejpodstatnější na tomto modelu vidím to, že jsem po dlouhé době na nějakém modelu nenašel vyloženě chybu a nemusel jsem nic upravovat a dodělávat. Jen čistá radost.

-
JAGUAR XK-120C / C-Type #XKC047
R6 • 3442ccm • DOHC 12V • 149kW (200hp) / 5800rpm
World Sportscar Championship 1953 • Jaguar 2nd
24h Le Mans 1953 • Ecurie Francorchamps • Laurent-deTornaco 9th
-
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/CMC_JA ... o_20_1953/
-
Jedním slovem krása. Překvapil jsi mne výběrem barvy, ale je v ní působivý. Já s ním ještě chvilku počkám, musím investice šetřit na starší modely CMC, které bych chtěl a kde cena stále roste. Co rozhodně nebudu kupovat je nový Mercedes 600, je hrozný, je to ostuda, hlavně nevím proč tolik barev. Vzhledem na německý trh se ale určitě bude dobře prodávat. Upřimně ale řečeno, kdž někdo vyrobí sebeošklivější Tatru, tak se u nás také prodá vždycky i kdyby byla sebedražší.
Žlutý se mi opravdu líbí nejvíce. Je také aerodynamicky takový čistší než ty tovární - jednodušší štítek před pilotem, nemá přídavné sání na kapotě, jsou to hladší linie. Ale časem uvažuji také o dalších Jaguárech, protože odlišností je tam řada. Určitě bych chtěl pořídit vítězný vůz z Le Mans - zelený. Nakonec žlutá se zelenou budou pěkně ladit. Docela by mě zajímalo, na které ze starších CMC máš políčeno.
Mně hlavně uteklo Ferrari 250 California a Ferrari 250 GTO, které nemám v žádné barevné variantě. A pak mám na wishlistu Bugatti Atlantic SC Coupe v modré varriantě. Mám jen černou a chtěl bych mít docela obě, musí to být hezká kombinace obě vedle sebe. Myslím, že všechny máš...
Bugatti Atlantic mám modré a musím říct, že je to asi jediný model, kde by mi nevadilo mít 2 kusy, i když by se lišily jen barvou. Takže černý... uvidíme. Californie mám 2, klasickou červenou a černo-stříbrný hardtop. Ale Ferrari GTO jsem po dlouhém zvažování nakonec vypustil, protože zde si CMC bohužel vybrali jako předlohu šasi, které bylo havarováno a posléze restaurováno. A při opravě se ne zcela povedla vytvarovat příď vozu, je kratší a tupější a to se bohužel přeneslo na všechny modely. Takže tvarově to není úplně správně. Nějaké CMC se teď prodávají na modelbazaru, ale kde přišel ten člověk na ty ceny... To už je opravdu přitažené za vlasy... Uhlenhaut za 37.000,- 

Ty ceny jsou extrémní, to by ten člověk musel počkat ještě 10 let na pokračující inflaci. Na druhou stranu je u Californie 250 GT (červená, která je bez HT) reálná cena okolo 12000,- Pod tuto cenu bych nikdy nešel, kdybych ji prodával. Modrý Atlantic má bohužel docela zdařilou konkurenci u Autoartu, ale ani tak bych ho pod 11 000,- nedával pryč.... Každý rok mění o pár kaček situaci..