Klasika

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasika

Příspěvek od Dali.B »

Tož mě také čeká jedna reklamace.
Neodolal jsem 30% slevě na NEO u ModelCarWorldu a objednal tyto 3 kousky NEO DeLuxe :
Mercedes 540K Sport Coupe, schwarz.jpg
Mercedes 540K Sport Coupe, schwarz.jpg (17.6 KiB) Zobrazeno 218 x
Mercedes 540K Typ A Cabriolet, blau_beige.jpg
Mercedes 540K Typ A Cabriolet, blau_beige.jpg (17.99 KiB) Zobrazeno 218 x
Stutz SV-16 Sedan, rot_schwarz.jpg
Stutz SV-16 Sedan, rot_schwarz.jpg (20.27 KiB) Zobrazeno 218 x
Kvalita tedy nic moc.
- U MB Cabrio jsem musel odloupat centrální matice kol, protože byly nalepeny úplně mimo osu, budu lepit znovu.
- U MB Coupe jsem musel odlepit tu chromovanou linku co dělí půlky kapoty, protože byla nalepena úplně křivě. Od znaku na masce chladiče šla vyloženě šikmo doprava. Naštěstí je to samolepicí, ale půlka lepidla i tak zůstala na karosérii, takže jsem to musel nejprve sleštit a pak znovu nalepit. Zdá se, že to drží slušně i na tom zbytku lepidla, co zůstalo.
- Stutz, to je naprostá katastrofa, ten chci vrátit a vyměnit za jiný. Prasklé plexi krabičky by mi až tak nevadilo. Upadlý zadní nárazník také není problém. Ale špatně vlepené čelní sklo a chybějící jeden úchyt boční kapotáže, ještě celkem složitých a miniaturních tvarů... Odlepovat a znovu lepit čelní sklo nemám odvahu a ten úchyt také nevyrobím.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To je teda hrůza, přitom na obrázcích jsou to krásné modýlky. Tak mě napadá, zda to už nebyly nějaké znovu prodané reklamace. Zavad je nějak moc a začínám mít podezření, že si myslí, že pro Česko je to dobre ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

To je přesně to, co mě odrazuje od resinu mnohem víc než trochu vyšší cena, už jsme to tu probírali. Prostě co tu čtu, tak těch nedokonalostí je nějak moc. A to se skoro každý výrobce na stránkách vychloubá stoprocentní kontrolou.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Myslím si, že dnes většina výrobců má kontrolu 0%.
Ten člověk, co tam lepí nálepky QC, ty modely zcela jistě neprohlíží. Je to jen marketingový tah. A mimochodem NEO už nemá ani nálepky QC.
A i kdyby prohlížel... to by musel vrátit tak kolik... 70% ???

Nemyslím si ale, že by to byly nějaké přebrané kusy. Modely přišly v těch zatavených igelitech, přes které ani není moc vidět.
Že by si s tím dali takovou práci a znovu to tak pěkně zabalili? To asi ne, to by také museli někoho, kdo by to dělal zaplatit.
Spíše si myslím, že prostě tyhle modely spadly do těch 70%...

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tak to je smutne :roll: . Se slzou v oku vzpomínám na ty krásné časy, kdy jsem modýlky vybíral v obchodech. Závady stejně žádné nebyly a vyrabelo se tehdy téměř všechno v Evropě. Dneska je zřejmě i výroba v Cine luxus ;)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Dali.B: máš tu asi největší zkušenosti s resiny - pozoruješ nějaký rozdíl, jak bych to řekl, v četnosti chyb firem jako Neo, Esval, Autocult, GLM, Matrix ... Všechny do jednoho pytle nebo je někdo horší a někdo lepší? Mám dojem že zrovna na Neo jsem někde četl ne moc pozitivní komenty.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

To je těžká otázka. U každé z těchto firem jsem již narazil na model, který potřeboval opravu. Takže asi to mé hodnocení bude vycházet z průměrné kvality modelů, které mám. Tedy z průměrné kvality při pořízení, po mých opravách je samozřejmě průměrná kvalita mnohem vyšší. :D
GLM je nejlepší, to si myslím mohu říct jednoznačně.
Autocult dokáže udělat model na 5 hvězdiček, kde není co vytknout, ale také dokáže model zmastit, ta kvalita je taková více rozhozená.
Matrix nemá tak rozhozenou kvalitu, ale prakticky na každém modelu je třeba něco odpracovat, chybí mu taková preciznost a čistota v detailu. Ty drobné součástky bývají často křivě nalepené, místy se vyskytují drobné patlance a zbytky od lepidla, ale naštěstí používají nějaké lepidlo, které jde většinou sloupnout nebo sleštit, v nejhorším případě sleštit tak na 70-80%, že už to pak oko netáhne.
Esval je čistější než Matrix a přesnější v detailech, ale prakticky na všech modelech se opakuje tatáž chyba. Problémem jsou ty chromované, či kovové linky typické pro klasiky, to horní dělení dvou půlek kapoty, případně boční linky. Linku mají přilepenou na začátku a na konci, ale uprostřed je vypouklá a nepřiléhá, vzdouvá se. Je třeba na jedné straně odlepit a znovu poctivě přilepit v celé délce.
TSM jsem se setkal s podobnými problémy jako u Esvalu, tyto dvě firmy mi přijdou nejpodobnější.
NEO je kupodivu také čistější než Matrix, ale vysloveně pokulhává v přesnosti finální montáže. Řekl bych, že se tam vyskytují takové "nejpestřejší" chyby, člověk nikdy neví, na co narazí.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

A teď z veselejšího soudku.
Od pána kolegy sběratele jsem na modelbazaru koupil za rozumné peníze tento přírůstek.
Nebyl sice na seznamu mých klasiků, které musím mít, ale byl za slušnou cenu a líbí se mi moc.
Po vyndání jednoho ze zpětných zrcátek na předním blatníku a odstranění a sleštění zbytků lepidla v jeho okolí a poté opětovném přilepení zpětného zrcátka - naprostá spokojenost. :D

HISPANO-SUIZA H6B Coupé Park Ward #11608 / 1927-1929
Matrix limit : 211/299

Ještě pár slov k poněkud neobvyklé historii. Na tomto šasi H-S 11608 byla původně karosérie Hooper. Zatímco karosérie Park Ward vznikla až o dva roky později - 1929 a byla použita na voze značky Bentley. Až teprve mnohem později došlo ke spojení obou výrobků - šasi Hispano Suiza + karosérie Park Ward.

Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_H ... 9_MATRIX/
IMG_E3955_800.JPG
IMG_E3955_800.JPG (484.93 KiB) Zobrazeno 147 x
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 31 říj 2019, 21:01, celkem upraveno 1 x.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

No vida, to se hezky cte a kombinace se fakt povedla. Moc krásný modylek :!:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Děsně se mi líbí novinka GLM:
Maybach DS8 Zeppelin Cabriolet Wagner-Spohn 1933.jpg
Maybach DS8 Zeppelin Cabriolet Wagner-Spohn 1933.jpg (74.34 KiB) Zobrazeno 81 x
Má šanci :?:

Odpovědět