Moje sbírka vojenské techniky v měřítku 1:72
Re: Sbírka vojenské techniky
Dalším modelem je americký tahač M26 s podvalem a loženým vozidlem. Zde jsou první pokusy.
Model v krabičce do které se sotva vejde a figurky s podstavci. Model ve větší krabičce a vojáci stále na podstavcích. Model ve shodné krabičce a figurky vojáků už nemají podstavce. Také jsem zde zkoušel dva typy nákladů, tady je obojživelné vozidlo LVT-A (1). Tady je naložené kořistní německé obojživelné vozidlo LSW I. Co se vám naložené líbí více, americký nebo německý obojživelník? Pokračování bude
Model v krabičce do které se sotva vejde a figurky s podstavci. Model ve větší krabičce a vojáci stále na podstavcích. Model ve shodné krabičce a figurky vojáků už nemají podstavce. Také jsem zde zkoušel dva typy nákladů, tady je obojživelné vozidlo LVT-A (1). Tady je naložené kořistní německé obojživelné vozidlo LSW I. Co se vám naložené líbí více, americký nebo německý obojživelník? Pokračování bude
Modely obrněné techniky v měřítku 1:72
Nový model těžkého tanku IS-2 ve sbírce, ale není to hotový model, tento jsem si postavil. Už se mi nějakou dobu stavebnice povalovala ve skříni.
Postup prací:
Hotovo:
Pokračování bude
Postup prací:
Hotovo:
Pokračování bude
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 led 2022, 11:33, celkem upraveno 2 x.
Dnes to nebude nový model, ale jen další úprava okolí hotových modelů. Zde to jsou dva americké tanky M4A3 Sherman a německý Jagdpanzer 38 "Hetzer".
Předchozí uložení modelů a záměr:
A tak to nakonec dopadlo:
Pokračování bude
Předchozí uložení modelů a záměr:
A tak to nakonec dopadlo:
Pokračování bude
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 led 2022, 11:39, celkem upraveno 1 x.
Zdravím, po delší době sem dávám nový hotový model. Podařilo se mi sehnat model bojového vozidla pěchoty BMP-3. Doufám, že brzy přibydou i další z rodiny BMP a to vozidla BMP-1 a BMP-2.
Pokračování příště
Pokračování příště
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 led 2022, 19:26, celkem upraveno 1 x.
Na Aukru se mi podařilo koupit pár modelů moderních japonských vozidel. Zde jsou první dva.
Samohybná houfnice Type 99 ráže 155 mm.
Americké samohybné dělo M110 ráže 203 mm v kamufláži japonské armády.
Pokračování bude.
Samohybná houfnice Type 99 ráže 155 mm.
Americké samohybné dělo M110 ráže 203 mm v kamufláži japonské armády.
Pokračování bude.
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 led 2022, 19:30, celkem upraveno 1 x.
Ahojte, tady představuji další doplnění mojí sbírky, jsou to dva modely japonské moderní techniky.
Mostní tank Type 91 AVLB
Ženijní a vyprošťovací tank Type 90 AVR
Pokračování příště
Mostní tank Type 91 AVLB
Ženijní a vyprošťovací tank Type 90 AVR
Pokračování příště
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 led 2022, 19:32, celkem upraveno 1 x.
Další modely k doplnění sbírky. Jedná se o moderní japonskou techniku, samohybný minomet Type 96 ráže 120 mm a obrněný transportér Type 96 "Komatsu".
Samohybný minomet Type 96 ráže 120 mm
Obrněný transportér Type 96 "Komatsu".
Pokračování příště
Samohybný minomet Type 96 ráže 120 mm
Obrněný transportér Type 96 "Komatsu".
Pokračování příště
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 28 led 2022, 19:34, celkem upraveno 1 x.
Dnes to nebude nový model, ale jen oprava již provedené úpravy terénu. Kosmetické doladění terénu a hlavně odstranění podstavců od figurek vojáků, neboť mi bylo vytýkáno, že podstavce u figurek kazí celkový dojem. Zde se nachází americký tahač M4 s kanonem M59 "Long Tom" ráže 155 mm.
Tady je poslední úprava :
A tady je pravděpodobně definitivní úprava terénu a figurek:
Pokračování bude.
Tady je poslední úprava :
A tady je pravděpodobně definitivní úprava terénu a figurek:
Pokračování bude.
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 29 led 2022, 14:40, celkem upraveno 1 x.
Předpokládám, že nový model nebude tak brzy, tak se tu budou objevovat opravy a doladění předchozích úprav. Zde je další z nich, na fotkách je ruský tahač Komintern s těžkou houfnicí B-4 M1931 ráže 203 mm.
Poslední uvedený stav, podstavce u figurek:
Nyní po kosmetické úpravě, hlavně odstranění podstavce
Pokračování za nedlouho
Poslední uvedený stav, podstavce u figurek:
Nyní po kosmetické úpravě, hlavně odstranění podstavce
Pokračování za nedlouho
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 29 led 2022, 14:42, celkem upraveno 1 x.
Takže změna, mám zde nový model, ale není to hotový model. Jde o stavebnici ruského samohybného děla SU-100 od Zvezdy. Malým problémem je, že jsem jaksi opomněl fotit, tím je málo fotek ze stavby.
Stavba modelu: Součástí modelu bude i model německého taženého děla 7,5cm Pak 40 od Italeri
Tak je hotovo, model ruského samohybného děla SU-100 a německého taženého děla 7,5cm Pak 40, přidány figurky ruské pěchoty od Italeri a vytvořen terén kolem modelů.
Pokračování bude.
Stavba modelu: Součástí modelu bude i model německého taženého děla 7,5cm Pak 40 od Italeri
Tak je hotovo, model ruského samohybného děla SU-100 a německého taženého děla 7,5cm Pak 40, přidány figurky ruské pěchoty od Italeri a vytvořen terén kolem modelů.
Pokračování bude.
Naposledy upravil(a) Tony M. dne 29 led 2022, 14:47, celkem upraveno 1 x.