IXO Museum

Odpovědět
H+H+

Re: IXO Museum

Příspěvek od H+H+ »

Bezva :!: Je fakt, že do dneška nevíme, v jakých nákladech se modely IXO Museum vydávají. Odhaduji, že tak v tisících, ale jenom si to myslím a možná se šeredně pletu ;) .

Jinak mě modely v černé barvě nevadí. Většinou mají interiér jiný a tím se ta tmavost zmírní. Je pravda, že to nejspíš i odpovídá realite, protože v té době bylo hodně aut v černé nebo tmavě barvě. Pamatuji se na dost aut z té doby v běžném provozu a byla to rozšířená barevnost. Je fakt, že většinou nebyla americká. Tam byla výrazná barevnost obvyklá.

Jsem přesvědčený, že auta z katalogu pod kódem MUS koupím postupně všechna. Ty 2-3 modýlky ročně, to není žádný finanční šok. Z dalších předpokládaných váhám nad Renaultem MUS069, ten je mimo okruh mého zájmu, ale nejspíš ho pro komplexnost kolekce pořídím taky :D

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Je vidět, že to máme každý jinak - já se naopak na MUS069 moc těším - loukoťový kola, to je moje.
Co se týká barev - asi je mi bližší ten americký přístup - tedy kromě Fordu T, který šel koupit v kterékoli barvě, pokud to byla černá :-)
Jinak já to mám nastavený tak, že nemusím mít úplnou sérii. Kupuju modely, které se mi líbí bez kompromisů. Pokud se mi některé auto moc nelíbí, nekoupím ho, měl bych pocit, že, jak bych to nejlíp napsal - se sbírka tak nějak "zředila". Já to mám takhle od začátku. Jinak samozřejmě, pokud bych měl několik desítek modelů v úplné sérii, také bych asi neudělal to, že bych jeden nebo dva modely vynechal.
Já mám ze série MUS 22 modelů z dosud vyšlých 62. Část jsem nekoupil, protože se mi nelíbily, část proto, že jsem nepřenesl přes srdce tu černou barvu, část mi utekla na začátku série. Když to vezmu zpětně, tak lituji, že jsem nekoupil pouze 2 modely MUS030 Cord 812 a MUS032 Bucciali (tam jsem tak dlouho váhal, nad tou černou, až mi model vyprodali).

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jasně, to chápu. Taky nemám kolekci kompletní. Bohužel jsem vynechal některé Mercedesy, protože jsem měl v době vydání pocit, že je jich v serii moc. Teď mě to samozřejmě štve. Dají se ještě sehnat, tváří se jako nové, ale je to risk. No ještě uvidím ;) .

Jinak Ford T se později vyráběl i v jiných barvách. Třeba jako Ypsilonku ho mám červený s černou střechou. Ve vitrince mu to sluší uz od začátku 60. let a je nejetý. Máš ovšem pravdu, že v první fázy výroby tu hlášku u Fordů dodržovali:
IMG_20180507_134722.jpg
Fotil jsem na akci v Rokycanech Tatru, ale trošku tam vidět je ... :D

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jupiiiiiii :!: . Chrysler přišel bez zavad. Je to fakt krásný model a dvoutonove lakování bylo dodrzeno:
IMG_20190119_041348_edit.jpg
Mám desnou radost a už se tesim na dalsi modylek v kolekci :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Je moc pěkný, taky se mi líbí na autech dvoubarevné lakování.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Taky se tesim, mam objednano a uz to ma ve sparech posta. Snad v pondeli.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

A je doma :)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Super :!: jaké jsou první dojmy :?: Mě potěšil i standardní rozměr krabicky.

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Super, model naštěstí bez chyb. Tak co dál? Snad něco naznačí Norimberk. A pak katalog, i když těžko spoléhat - z minulého katalogu realizovali 2 z 5. Jako další bych si tipnul Packard Victoria, protože už byl na facebooku. No a třeba odhalí něco z neobsazených čísel.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Bezva :) . Na veletrh jsem taky desne zvědavý, ale zároveň mám mirne obavy. Packard Victoria by se mi líbil moc, ale myslím, že bude dřív Opel Admiral. Na ten už sbirali predobjednavky.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“