Klasika

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasika

Příspěvek od Dali.B »

Z Black Friday se staly Black Days, kamarád se rozhoupal k nákupu, tak jsem si nakonec přece jen přihodil, ať jsme dohromady nad 250e a máme poštu zdarma. Už jsou na cestě :
cord-l-29-town-car-murphy-semiconvertible_GLM.jpg
cord-l-29-town-car-murphy-semiconvertible_GLM.jpg (82.57 KiB) Zobrazeno 302 x
Hispano Suiza J12 Three-position Drophead Coupe by Fernandez Darrin _ ESVAL.jpg
Hispano Suiza J12 Three-position Drophead Coupe by Fernandez Darrin _ ESVAL.jpg (96.62 KiB) Zobrazeno 302 x

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To se těším na umělecké fotky reálných kousků. Přiznávám, že i na další zajímavé pozadí. Cord je fakt nádherný a docela by mě zajímalo, zda ten žlutý tón skla měl i skutečný vůz. Důvod moc nechápu, ale určitě nějaký je. Hispánku mají i v kombinaci modrých barev, ale taky bych vybral tu zelenou. Ta černá, převlečená za Mercedesku, mě pořád láká, ale mám obavy, zda to není už delší dobu poslední kousek a tím poněkud unavený. Zjevně má jiný typ krabičky. Jinak jsem zaznamenal, že modýlky Matrix stojí na různém povrchu. Viděl jsem dlažbu, asfalt, koberec i kořenové dřevo. Je k tomu, teda kromě estetiky, nějaký důvod :?:

Jinak Voisin jsem objednal u Foxtoys, hlavně z důvodu poštovného. Už mají modýlek měsíc zaplacený, prý ho objednali u výrobce, ale zatím pořád nic. Tak váhám, zda jsem neudělal blbost :roll:

marklukes

Příspěvek od marklukes »

U FOXe mě to překvapuje. Sám o Voisinu přemýšlím (ale verzi se střechou) - mají termím dodání 10 dnů - a asi už čekáš o hodně dýl. Já jedu cca za 2 týdny do Prahy, tak jsem ho chtěl objednat cca teď s tím, že si ho převezmu osobně (abych v případě problémů ho tam rovnou nechal). Takže z dodací (či spíš nedodací) lhůty jsem docela v rozpacích :-(

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Bohužel takhle funguje většina našich shopů. To, že spoustu věcí nemají, to mi nevadí, jsme malý trh a je jasné, že nemohou držet skladem to, co si může dovolit Modelissimo, Model Car World nebo Car Model. Ale co mi vadí, že si často hrají na něco, co nejsou. Tváří se jako, že ty věci mají a přitom je teprve po objednávce začnou někde shánět.... Nebo vůbec nesedí uváděné lhůty dostupnosti.

H+H: Ty povrchy na podstavcích Matrixu jsou částečně náhodné, částečně je v tom systém. Tu imitaci kořenového dřeva mají RR, ty jsou i jinak balené, nikoli v krabičce s průhledem, ale ve velice pevném uzavřeném černém boxu. Jinak asi podle barvy vozu, i když z toho šedého, ani nevím co to má představovat, úplně nadšený nejsem.
Z posledních kousků mám také obavy, mohou to být takové ty přebrané zbytky. Bohužel ta Hispanka od Esvalu byla asi také poslední, protože hned jak jsem ji objednal, tak z nabídky CM zmizela. Progooglil jsem si tu Hispanku a našel jsem fotky skutečného vozu právě v té dvoubarevné zelené, modrou jsem nenašel. Žlutá skla na Cordu musím ještě prověřit. ;)
Jsem moc rád, že se Ti líbí fotky, i když to fotím jen mobilem. Ale takových fotek na bílém pozadí se dá vygooglit všude desítky, tak se snažím, aby to mělo nějakou tu přidanou hodnotu. ;) Klasické vozy jsou prostě malebné a zaslouží si to. Akorát teď v té hnusné poslední fázi podzimu to bude s pěkným pozadím asi dost problém.
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 20 lis 2018, 16:34, celkem upraveno 1 x.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

CORD L-29 Town Car Murphy
- i skutečný vůz měl skla dožluta, asi individuální přání zákazníka.
1930-Cord-Model-L-29.jpg

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Dali.B: Díky :!: Jinak snih na silnici mě štve, ale zasněžená příroda na pozadí může být celkem hezká :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Dnes nafocen další nový přírůstek.

ROLLS-ROYCE Phantom I Tourer Barker #820R / 1929
Matrix - Limit : 028/408

Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_R ... 29_MATRIX/
IMG_E2934_800.JPG
IMG_E2934_800.JPG (479.7 KiB) Zobrazeno 164 x
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 31 říj 2019, 20:53, celkem upraveno 1 x.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Dechberouci kousek, ten se Ti fakt povedl a na dřevu mu to přitažlivé slusi :). Ze stejneho materiálu je I pozadi ;) . Fakt povedená soupravička fotek...

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Děkuji, pozadí jsou dveře od mé stodůlky.
K RR prostě dřevo patří. :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Tak Cord L-29 od Esvalu z Carmodelu (15% sleva v rámci black friday) je doma. První veterán z resinu a první nákup na Carmodelu. Postřehy: Model je super, žádná nedokonalost. Model je křehký - stačilo skoro neznatelně zavadit o zrcátko upevněné na rezervě a bylo dole. Spravil to vteřiňák (a hodně silná lupa). Carmodel v pohodě - od objednávky do doručení GLS 4 dny, sledování zásilky, řidič zavolal ráno, domluvili jsme čas a ještě volal chvilku před doručením, že už jede. Balík byl na model 1:43 docela velký (české eshopy používají tak poloviční krabice), byla tam bublinová fólie s velkými bublinami - prostě festovní zabalení. Jediné negativum - vyšší poštovné €8,90. Celková velká spokojenost s modelem i průběhem nákupu.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“