Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Odpovědět

Budete si Kultovní auta ČSSR kupovat?

Objednám si předplatné
48
42%
Předplatné si objednávat nebudu, budu si kupovat jen ty modely, které mne zajímají
30
27%
Koupím si jen pár modelů
18
16%
Nebudu si kupovat
17
15%

Celkem hlasů: 113

T603

Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy

Příspěvek od T603 »

Dnes mám informaci s trafiky. Dealer tvrdí, že aktuální číslo může mít 2 až 3 týdny zpoždění. takže následující 1203 to budou nervy :D

FKS

Příspěvek od FKS »

Asi se jim zdržela zásilka modelů z Číny. Je otázka, jestli posunou termíny dalších modelů nebo je nechají a budou dohánět ty původní. Š 1203 bude asi problém sehnat. Jestli se opozdí, to pak člověk nebude ani vědět, kdy je jít shánět. Na Aukru se tedy určitě objeví, ale cenu odhaduji tak na 500 Kč. Více asi ne, jelikož za tuto částku už je model od Abrexu. Škoda, že už kolekce nejde znovu objednávat od aktuálních čísel jako dříve. Možná tím zrušením možnosti nových objednávek chtějí přimět stávající odběratele, aby kolekci neodhlašovali, když se nebudou moci znovu přihlásit.

FKS

Příspěvek od FKS »

Nevíte někdo, jestli už byl v trafikách Peugeot 504? Je otázka, jestli zpoždění má jen číslo s Peugeotem a Š1203 už bude v normálním termínu nebo jestli čekají na zásilku více modelů a tedy i Š1203 bude zpožděná. Na internetových stránkách mají pořád původní termíny.

T603

Příspěvek od T603 »

Tak kultovky ohlásili další modely jako by se nic nedělo :D Těším se na Moskvič 412

MartinV

Příspěvek od MartinV »

Aktuálně z terénu. 1203 je na stáncích, koupil jsem jeden jediný kus, co měli v Tescu (Praha), vypadá pěkně. Dále tam měli 3ks Škody 100 1:8, co je na ní reklama v televizi, tu jsem nebral.

ja1

Příspěvek od ja1 »

Dvanástsettrojka tedy opravdu vyšla ,ale na stáncích není. Přesně se vyplnila má předpověď ,že ji sehnat nebude lehké.V Pardubicích jsem v Albertu sehnal poslední - rozdělanou a s upadlým předním nárazníkem. Tedy nic, co by se nedalo opravit, ale nejspíš jen díky tomu zůstala v regálu Jinde opět nic!!! Ne ,že by tam ,kde ještě časopis berou je neměli, ale v 7 hodin ráno už byly buď vyprodané, nebo se ani na pult nedostaly, protože byly zamluvené. Takže De A opět "překvapilo". Ti opravdu dokážou "pos...t" kde co. Každý normální by totiž čekal když v termínu nevyšel Peugeot 504 nějaké vysvětlení , jestli vyjde opožděně, nebo ne a jestli se vydání dalších čísel posouvá, nebo ne. Ale internetové stránky jen mlčí...Jestli tedy dnes dvanáctsettrojka vyjde nevěděl nikdo.Za těchto podmínek si kupte ŠKODU 100 1:8 - stavebnici ,když nevíte, jestli ve 3/4 kolekce nebude najednou konec.
Jinak za Š 1203 lze De A jen pochválit.Trochu mě zklamalo ,že má nad oknem štít,kterýna fotce modelu vypadal ,že není ,ale jinak nemá chybu.Zprvu jsem si myslel,že je to jen okopírovaný Abrex s novými nárazníky a mlhovkami,ale model je nový z jiné formy.V porovnání s Abrexexem vychází vzhledově a hlavě tvarově mnohem lépé.Dříve,když byl jen Abrex ,tak mi to nepřišlo ,ale v porovnání s De A má Abrex menší přední okno na výšku a vzhledově to není to pravé.De A má i propracovanější detaily- boční větrací okna, ozdobné lišty,správná zpětná zrcátka......Za mě má v tomto směru De A jedničku. Špatný není u De A ani výběr modelů, protože v této kolekci je hodně modelů,které v českých Kultovkách. nevyšly.Daly se sice většino sehnat mimo z jiných kolekcí ,ale....Osobně se těším na Moskviče 412 s hranatými předními a částí zadních světel....
Naposledy upravil(a) ja1 dne 15 říj 2018, 16:12, celkem upraveno 1 x.

Slava

Příspěvek od Slava »

Peugeot 504 má být ve stánku příští týden v pondělí informaci mám z trafiky kde modely kupuji

FKS

Příspěvek od FKS »

Škoda 1203 od DeA vypadá lépe než ta od Abrexu, mě se moc líbí. V trafikách bylo asi obvyklé malé množství jako obvykle, co jsem se ptal tak ještě méně než bylo Škody Garde. Ale bude to asi tím, že trafikantům nejspíš ostatní neatraktivní modely nejdou tolik na odbyt a tak berou jen takové množství, které normálně prodají. Hlavně nikdo dopředu nevěděl, jestli 1203 bude nebo ne, na dotaz e-mailem nebyli v DeA schopni říci, zdali budou 15.10. na stáncích nebo ne, prý to ví distributor (Mediaprint), oni ne.

K.Arno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od K.Arno »

1203 od DeA je opravdu pěkná, tedy až na volant, který já mám jak u traktoru.
sbírka rally modelů 1/43 českých a československých posádek
www.karno-rallymodely.cz

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

U nás úplně v pohodě. Sehnal jsem asi 11 kousků. Mám trafikanta, který mě to prodá již v neděli pozdě večer kdy mu chodí zásilky.
Je to moc pěkný model a opět musím DA pochválit. S Abrexem se to nedá srovnávat. Dokonce jsem si pořídil i tu startovací 100 v 1:8 a přihlásil se k predplatnemu s privesnym vozíkem. Bude se dva roky na co těšit, dlouho jsem nic nestavěl a ve výsledku mít takový parádní model je jen bonus navíc.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“