Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegendy
Zajímalo by mě, co udělají s modely, které jim zbyly, např. konkrétně se Škodou Garde. Možná je do trafik ještě v druhém kole pošlou. Já si znovu objednal kolekci (a po dvou číslech zase odhlásil) kvůli Garde a dorazilo před týdnem, takže je evidentně mají. Ale je možné, že přebytky vrátí na centrálu DeA a ti to pak někde rozprodají ve velkém obchodníkům nebo to použijí do sérií v jiných státech, kde to ještě neukončili. Dříve si mohl předplatitel objednat modely i dvakrát (mě poslali 2x Tatraplan a Š 120), ale u Garde mi řekli, že to udělat nelze.
Včera jsem si koupil Fiátka, v pražském Globusu jich bylo dost, kvalita dobrá a má českou SPZ. Další, inzerovaný Moskvič, má na fotce též českou SPZ, tak uvidíme, jak bude kolekce pokračovat. Na stránkách mají stále informaci, že rozsah kolekce je naplánován na 80 čísel.
Fiátka mám taky, až na velká kola je pěkný. Ukončení předplatného je prý kvůli tomu, že si to lidi objednávali jen kvůli Garde a pak to rušili a kolekce je prý už ve druhé polovině. Jsem zvědav, jak se to bude dál vyvíjet...
No nevím, to zdůvodnění ukončení předplatného kvůli objednávkám Garde nedává reálně moc smysl, jelikož v objednávkovém formuláři šlo objednat sérii vždycky až od určitého čísla (1 až 2 čísla zpět od aktuálního čísla) a číslo s Garde už nešlo objednat nějakou dobu před ukončením objednávek. Takže ukončením nových objednávek se nic neměnilo. Spíše nechtějí přiznat, že kolekci plánují ukončit pro klesající zájem. Plánovaných 80 čísel je mnoho a atraktivita modelů klesá. Ale v kolekci bylo třeba málo Lad, čekal jsem třeba Nivu v jiné barvě než v kultovkách nebo Ladu 1600 (která v kultovkách vůbec nebyla) a tyto modely tam nedali.
já kolekci objednával kvůli zelenému R-ku a to mi přišlo, až ve třetím balíčku, takže kdyby chtěli tak to obejdou
Ještě mě napadlo, jestli nemají dost objednávek a málo modelů, které už nechtějí znovu vyrábět, proto to ukončení objednávek.
Já se domnívám, že toho mají vyrobeno, jako když se to prodávalo v celé východní evropě, že nebudou vědět co s tím. Nevím na jakých trzích by chtěli Garde prodávat.
Re: Kultovní auta ČSSR/Kultowe auta PRL/Retroautók/Autolegen
Včera jsem byl v pražském Globusu a ze 20ks Moskvičů, co tam měli minulý týden, zbyl jeden. Takže se kolekce stále dobře prodává, nevypadá to, že by měla skončit. I podle toho, co si na nás připravili v dalších číslech.
Včera jsem koupil toho Volkswagena T2, je pěkný, v Globusu jich bylo k vybrání cca. 20ks.
No v Pardubicích to tak slavné nebylo. V 7.30 hod jsem v trafice na Hlavním nádraží chytnul poslední kus. Měli jich prý jen pět ..Přitom tam to bývá téměř najisto. Model měl navíc upadlý zadní nárazník ,tak právě proto nejspíš zbyl. To ale pro mě není problém a v tomto případě stačilo nárazník jen nasadit zpět na Své místo. Tak začínám mít obavy ,abych "dvanáctsettrojku " sehnal.Zatím jsem to,, co jsem chtěl z této řady sehnal, ale... Š 1203 opravdu chci ,protože jsem už dřív přemýšlel, že bych do této podoby upravil Abrex . Moc se mi do toho ale nechtělo, kvůli broušení karoserie. Tento model by mi tedy tuto práci ušetřil....