Modely TATRA 1:43

Odpovědět
Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Re: Modely TATRA 1:43 resin

Příspěvek od Dali.B »

Další kousek do série 111 je doma :
-
IMG_E2514.JPG
-
Více kvalitnějších foto ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/truck_ ... a_Benzina/
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 11 dub 2020, 09:41, celkem upraveno 1 x.

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Pěkné. Taky jsem si nakonec tu Benzinu pořídil i když jsem chtěl původně jen hasičskou. V reálu vypadá lépe než na fotkách a jsem rád, že ji mám. Tatru 87 od Nea jsem si však nepořídil, protože mě vadí zpracování oken. Mám zatím stříbrnou od Matrixu a i když bych chtěl černou budu asi ještě čekat zda ji nevyrobí i někdo jiný než Neo.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já mám v plánu postupně všechny 111, asi jen kromě té modré s plachtou. Hasičskou ještě nemám doma, ale mám ji odloženou ve Světě Modelů.
Tak T87 od Matrixu je určitě nejlepší. Já mám taky výhrady kvůli těch rámečků z kovové folie, ale na resinech 1:43 se to ještě dá. Na resinech 1:18 už to vypadá hodně nerealisticky a na 1:12, jinak celkem krásné modely ze 60.let, třeba od GT Spirit - je to úplně šílené....

sberatel21

No vidíte, mě se třeba ta modrá s plachtou líbí nejvíc. Ano vypadá hodně stroze, ale v reálu ta auta nebyla nijak načamčaná a většinou měla jednotný nátěr. Navíc v reálu vypadá mnohem líp než na fotkách. Já ta okna prostě nemohu překousnout ani na 1:43. Mám Tatraplána a prostě to není pěkné. Mám tušení, že i ta dvoubarevná T87 je od Nea a ta okna vypadají opravdu otřesně. Je to škoda, protože jinak by to byl velice pěkný model.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Já jsem se někde dočetl, že u toho valníku 111 bez plachty byla ta dvoubarevná exportní provedení. Ne, že by se mi modrá s plachtou nelíbila, ale asi je zbytečné mít oba valníky. Jo a ta dvoubarevná T87 stříbrná/vínová je od BoS, ne od NEO. Docela by mě zajímalo držet oba ty modely v ruce současně a porovnat. Na tom BoSu mi trochu vadí ta nesmyslná SPZ, která je vlastně výrobní číslo modelu u BoS.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Tu dvoubarevnou Tatru 87 jsem viděl živou, teda v meritku 1:1, a byla fakt krásná. Registrační znacky měla zahraniční. Modylek nemám, protože se snažím kompletovat kolekce, ale možná udělám zmenu :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

IXO Museum, že? A ještě něco dalšího? Já taky raději kolekce i když třeba ne úplně kompletní, když se mi něco nelíbí, tak to vynechám. Ale Tatra jde mimo kolekce, to je srdeční záležitost. ;)

sberatel21

Asi máte pravdu, je to od Bose. Ale má ta okna taky podobně hnusně vyrobené. Ještě lepší by bylo porovnání se stříbrnou 87 od Matrixe. To je skoro dokonalý model a důkaz toho, že i v 1:43 to jde vyrobit věrohodně bez podobných úletů. Jinak je asi pravda, že mít dva valníky je i vzhledem k ceně hodně, přesto nelituji. Jsou to krásné modely a představa, že někdo vyrobí v profesionální kvalitě legendární 111 za nějakých 1600 kč, myslel bych si před pár lety, že to je sci-fi. Dnad se tedy rodina nákladních Tater rozšíří tak jak je avizováno na e-shopech.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Dali.B: Jasně, ted IXO Museum a taky IXO CLC, ale tam si vybírám jenom 40.-50. léta. Jinak jsem sbíral od 60. let Ypsilonky. Mám jich fakt hodně, ale kompletní samozřejmě nejsou. Všechny asi nemá nikdo. Začátkem 80. let jsem se zamiloval do Age D' Or od Solida. Ty mám kompletní, ale jenom základní modely. Do nekonečných variant užitkových modelů jsem nešel. Pak ještě 30. léta od Rio a Brumm. Mám pocit, že sem ten příspěvek moc nehodí, tak to, myslím, tak asi staci :)

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

sberatel21: Já myslím, že modelů z našich luhů a hájů bude přibývat. Výrobci budou hledat bílá místa na mapě a tady mají aspoň jistotu, že se to prodá. Zajímavé je podívat se na ceny třeba u IXO, za jakou cenu se na eBay prodávají Tatrovky a za jakou většina ostatních modelů. Myslím, že na "západě" to sbírání už tak nefrčí, tam už vše převálcoval virtuální svět.

H+H+ : Mě se ještě líbí od IXO staré LeMansovky. Kolik vůbec obnáší modelů (asi) série Museum do dnešních dnů, jestli se můžu zeptat? Jo, pamatuji si na Solido Age d´Or i na RIO, to byly na svou dobu krásné věci. Měl jsem pocit, že RIO pak úplně zmizelo a jako by se teď zase objevilo. Když tak můžeme třeba pokračovat v jiném vlákně. ;)

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“